Annonce
Vejle

Café er til for Vejles 500 grønlændere

Det er denne dør mange unge grønlændere går ind af, når de forsøger at komme i gang med en ungdomsuddannelse i Vejle Kommune. Morten Skovlund og Ann Ingemann vil gerne åbne døren endnu mere, så kommunen bedre forstår og kan hjælpe de unge på rette vej. Foto: Lars Juhl
VEJLE - Hver torsdag åbner den grønlandske café på anden sal i Frivilligcenter Vejle.

Her byder Rikke Johansen Lundblad og Pauline Lennert på samvær og rådgivning for de cirka 500 grønlændere, der er registeret i Vejle Kommune.

Så mange kommer der ikke. Denne torsdag, hvor avisen kigger forbi sammen med Morten SKovlund, er der vel et halvt hundrede grønlændere samlet i lokalet - langt hovedparten kvinder.

Rådgivningen og cafeen hører under Det Grønlandske Hus i Odense. Hver uge "turnerer" de to mellem de store byer i Region Syddanmark. Og de ser frem til at samarbejde med Morten Skovlund:

- Det er tanken at han som forsøg skal sidde hernede en par gange om måneden. På den måde kan vi hjælpe hinanden, siger Rikke Johansen Lundblad, mens Morten Skovlund nikker bekræftende.

Kulturforskelle

Bare dagens korte samtale afslører nogle af de kulturforskelle, som de to rådgivere er opmærksomme på - blandt andet at grønlændere nødig vil være til besvær, lægger meget mærke til kropssprog og generelt har problemer med det høje tempo i det danske system. Som Rikke Johansen Lundblad forklarer:

- En grønlænder kan godt sidde ved en samtale og være helt tavs i tre minutter. Så tænker sagsbehandleren formenligt, at snakken er ovre og afslutter samtalen - mens grønlænderen i virkeligheden bare sad og tænkte.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Matchbold er en stramning, men det er tæt på for VB

Annonce