Annonce
Ikast-Brande

Café Flyverskjul er klar til både flyvende og gående gæster

Katrine Fynshave er klar til at tage imod gæsterne på fredag på Ejstrupholm Flyveplads. Der kommer både gæster med fly, i bil og sikkert også andre transportmidler for at se den nye Café Flyverskjul, som Katrine Fynshave og hendes mand Rasmus har indrettet. Foto: Peter Hald
Fredag åbner en meget usædvanlig café på Ejstrupholm Flyveplads. Ægteparret Fynshave slår dørene op til Café Flyverskjul.
Annonce

Ejstrupholm: Fredag 17. juli og også lørdag 18. juli kommer der rigtig mange gæster til flyvepladsen i Ejstrupholm. De nye ejere af flyvepladsen, Katrine og Rasmus Fynshave, åbner nemlig deres splinternye café med det muntre navn Cafe Flyverskjul fredag ved middagstid, og så vil der ellers komme masser af besøgende både fra luften og landjorden.

Det unge par, der overtog flyvepladsen sidste år, har i den senere tid knoklet ihærdigt med at få cafeen klar.

Nu nærmer det sig, og baren og køkkenet i Café Flyverskjul er oppe at køre.

- Vi skal nok blive klar, garanterer Katrine Fynshave.

For at illustrere hvor hurtigt tingene kan gå, kan hun fortælle, at en overdækket terrasse til cafeen blev opført på blot ét døgn.

Indenfor vil gæsterne bemærke den opfindsomme og rustikke indretning. Selve baren er skåret ud af en container, og køkkenet - et fuldt udstyret industrikøkken - er ligeledes bygget ind i en container.

Café Flyverskjul oser af hygge, og Katrine Fynshave er meget tilfreds med resultatet. Den rustikke indretning omfatter blandt andet borde af lærketræ og de sjove griselamper. Foto: Peter Hald

- Rasmus har altid været vant til at have med containere at gøre, og det er utroligt, hvad man kan få ud af, dem, konstaterer Katrine Fynshave.

Bordene i den nye café er solide og udført i lærketræ, og over hvert bord hænger der små lamper, der ved nærmere eftersyn viser sig at være modificerede griselamper. Det hele har et gennemført udtryk, der gerne må lede tankerne hen på et fly-værksted.

Annonce

Kendt navn er med

Café Flyverskjul har formået at gøre Ejstrupholm Flyveplads berømt langt ud over bygrænsen. Det skyldes blandt andet, at Rasmus Fynshave har allieret sig med sin gode ven Jesper Sørensen, der blev landskendt i tv-programmet ’Drengen i den gamle krop’. Den 22-årige Jesper Sørensen lider af den genetiske sygdom progeria, hvor kroppen ældes op til otte gange hurtigere end normalt, men det har ikke holdt ham tilbage fra at lave vilde ting... såsom faldskærms-udspring.

Rasmus Fynshave er professionel tandem-instruktør og tilbyder at tage folk med på tandemspring (to-personers udspring i faldskærm), og sidste år tog han netop Jesper Sørensen med på et tandemspring. De to sprang ud fra et fly over den portugisiske by Algarve, og da blev Jesper Sørensen sandsynligvis den første med sygdommen progeria, der sprang i faldskærm.

Jesper Sørensen, der også er noget af en madkunstner, skal være med til at sætte skub i cafeen, der også til tider vil blive forvandlet til en gourmet-restaurant, og kombinationen af ham og det unge ægtepar Fynshave har vakt stor opmærksomhed.

- Vi regner med, at der bliver godt besøg både fredag og lørdag, siger Katrine Fynshave.

De store tv-kanaler har fået øjnene op for den usædvanlige kombination. Onsdag aften kommer der et således et indslag i Go´ Aften Danmark på TV2.

Annonce

Masser af plads

Der bliver arrangeret "fly-in" for de flyvende gæster, men folk fra Ejstrupholm og omegnen er også særdeles velkomne. De nye flyveplads-ejere satser nemlig på at få meget at gøre med Ejstrupholm, og de har bemærket, at Ejstrupholm gerne vil være mere kendt og tiltrække nye tilflyttere.

Ejstrupholm kan i hvert fald bryste sig af at have en flyveplads, og Ejstrupholm Flyveplads er mere end blot en flyveplads. I øvrigt har den titel af officiel flyveplads, der kan benyttes af alle privatfly, men dog ikke kommerciel trafik.Vi kommer til at holde mange forskellige typer arrangementer herude

Katrine Fynshave


Til selve flyvepladsen hører der 20 hektar jord, og Katrine og Rasmus Fynshave har selv slået sig ned i en landejendom ikke mange meter fra flyvepladsen.

Det store areal betyder også, at der er god plads til parkering. Faktisk har man gjort klar til en parkeringsplads, der vil kunne rumme op mod 600 biler.

Og pladsen bliver der nok god brug for:

- Vi kommer til at holde mange forskellige typer arrangementer herude - fly in, veterantræf, koncerter og meget mere, fortæller Katrine Fynshave.

En vigtig aktivitet bliver faldskærms spring. Det unge par har etableret en faldskærms-afdeling kaldet SkydiveX.dk, hvor man vil kunne købe tandem-udspring.

Apropos udspring, så vil der selvfølgelig også blive faldskærmsopvisninger fredag og lørdag.

Cafeen er indrettet i den gamle hangar på Ejstrupholm Flyveplads. Ud over at rumme café kommer stedet også til at rumme faldskærms-afdelingen SkydiveX, fortæller Katrine Fynshave. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce