Annonce
Børkop

Café kom godt gennem nedlukning

Café Brejning er atter åben, og mange har taget mod tilbuddet om at komme på café. Foto her er dog fra sidste år.
Café Brejning har atter genåbnet efter nedlukning. Caféen er kommet ok gennem de tre lukkede måneder, men nu er man atter i gang, og kunderne har straks fundet tilbage.
Annonce
Brejning: Det er ved at være en uge siden, at caféen i Brejning atter slog dørene op efter at have været lukket ned, siden regeringen i marts lukkede Danmark ned.
- Og folk har fundet hen til os igen. Der har været en løbende strøm af kunder. Vi kan mærke, at folk virkelig har savnet at komme på café, og vi bliver mødt af rigtig mange smil, siger Birgit Barasinski, der er formand for caféen.
Der er ikke plads til så mange som vanligt i caféen. Reglerne foreskriver, at der lige nu kun er plads til 22 indenfor og 50 udenfor, men det er nu længe fint til det flow, der er indtil videre har været.
- Det er helt fint, og lige nu er vejret jo endda med os, så det har vist sig ikke at være et problem. Folk virker bare så glade for, at de atter kan komme forbi. Det er jo nok noget, mange har set frem til i sådan en nedlukning. At tingene bliver mere normale igen, siger hun.
Annonce

Mange frivillige

Café Brejning ligner en café, og man kan få typiske caféting som burgere og lokale øl, men hvad angår ejerskabet og driften er den ikke helt normalt bygget op. Det er frivillige kræfter i byen, der har aktier i den, og det er frivillige, der står bag baren.
- En af de største udfordringer er faktisk, at vi har 90 frivillige, der alle skal sættes ind i de nye retningslinjer. Det løser sig selvfølgelig, men der er noget logistik, der skal løses på den måde, siger Birgit Barasinski.
Annonce

God økonomi

Hvad angår økonomien ser det fint ud. Alt taget i betragtning. Modsat andre caféer har nedlukningen ikke betydet noget, hvad angår aflønning af personale, men der har stadig været løbende udgifter. Men, ifølge Birgit Barasinski, er økonomien god, trods nedlukning.
- Økonomisk har vi klaret det ok. Men vi har selvfølgelig ikke tjent noget i den periode. Nu har vi så atter åben, og det er rigtigt dejligt, men problemet fremadrettet er, at vi skaber overskud, ved at afholde arrangementer som koncerter og den slags. Det kan vi ikke lige nu. Men alt i alt er det vigtigste, at vi atter er åben, siger hun.
Brejning Café vil, efter planen, have åbent hele sommeren. Også i de store ferieuger. Der er åben torsdag, fredag og lørdag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce