Annonce
Vejle

Café Parasollen åbner for de hjemløse

Leder på værestedet Café Parasollen, Lillian Stephansen, åbnede dørene for de hjemløse mandag 6. april. Hun og souschefen er de eneste ansatte tilstede på værestedet, mens de frivillige bliver hjemme. Arkivfoto: Zarah Leth Grothe
Det sociale værested Café Parasollen på Vestergade har under coronakrisen leveret nødrationer til trængende ud gennem vinduet, mens dørene har været lukkede. Mandag eftermiddag åbnede de op for de hjemløse.

Vejle: Café Parasollen på Vestergade plejer at være god for nogle timers husly til alle med behov for et socialt værested, men det har ikke været en mulighed under coronakrisen.

Men fra mandag 6. april fik de hjemløse igen et tilbud om at træde indenfor på caféen i hverdagene klokken 16.00-20.30 til et måltid mad, et brusebad eller en snak på afstand.

- Vi har nogle særligt udsatte mennesker i byen, som har hårdt brug en hjælpende hånd lige nu. Den hånd vil vi gerne række ud ved at tilbyde husly og lidt at spise i løbet af eftermiddag og aften, siger leder af Café Parasollen, Lillian Stephansen.

De seneste uger har værestedet leveret fødevarer ud ad et vindue som nødrationer i form af blandt andet havregryn, brød, mælk, frugt, pasta og kød til de socialt udsatte personer, der ikke har andre muligheder for at skaffe føde.

- Vores åbningstider vil komme til at harmonere med Vejle Herberg, som holder åbent fra klokken 21-07. Så har de hjemløse en mulighed for at nå derover, når de være hos os.

Lillian Stephansen.

Donationer bruges

Selvom der i øjeblikket ikke tikker kontanter i caféens kasseapparat, så gør tidligere økonomiske håndsrækninger fra flere fonde det muligt for caféen at holde åbent.

Det drejer sig om midler, som er doneret til Café Parasollen af blandt andre Spar Nord Fonden og fra overskuddet af salget af de små modeller af skulpturen ”Brobyggeren”, som er formgivet efter den, som i dag står på Vejle Lystbådehavnens mole.

Donationer til værestedet svarer til i alt 60.000 kroner.

- Vi har ingen indtægt i øjeblikket, men kan trække af de flotte donationer, vi har fået. Uden de penge, ville vi ikke kunne give de tilbud til socialt udsatte, som vi kommer med, mens coronatruslen står på. Vi vil holde åbent for de hjemløse, så længe vi har råd til det, fortæller Lillian Stephansen, som påpeger, at ikke alle hjemløse har råd til det, caféen tilbyder.

Annonce

Varm mad til påske

Det er planen, at Café Parasollen, som er en del af KFUM’s sociale arbejde, igen åbner for den varme mad til alle fra mandag 13. april, da det spås i kortene, at Danmark så småt åbner op igen til den tid.

Det vil i første omgang betyde varmt mad gennem caféens vindue tre aftener i ugen, som vil blive solgt som takeaway med kreditordning eller Mobilepay.

Men for nu er det altså de hjemløse, der kommer i første række.

- Vores åbningstider vil komme til at harmonere med Vejle Herberg, som holder åbent fra klokken 21-07. Så har de hjemløse en mulighed for at nå derover, når de være hos os, siger Lillian Stephansen.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Billund

Nu forsvinder restriktionerne, og Jan glæder sig til at åbne sit diskotek: Natteliv er ikke bare fest, det er også socialt

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Annonce