Annonce
Jelling

Café inviterer på online madkurser: Viser hemmelighed bag hjemmelavede specialiteter

Bjarne Taudal befandt sig godt i sit tv-køkken, og det blev blandt andet til tre hjemmerørte mayonnaiser. Foto: Flemming Larsen
De første fire madprogrammer er optaget. Her kan du lære kunsten udi syltning og hjemmerørt mayonnaise
Annonce

Vejle: Der dufter dejligt af friske ingredienser hos Food Innovation House i Vejle denne formiddag, men alligevel er tingene ikke som de plejer. Huset plejer nemlig at summe af aktiviteter, men det har coronavirusset sat en midlertidig, men brat stopper for.

Og så alligevel. For på førstesalen er der masser af aktivitet: Et kamera sættes på stativ, ingredienser anrettes i "tv-kokkens" køkken og indslagene diskuteres en sidste gang.

Bjarne Taudal, medindehaver af Café Sejd i Jelling, er klar til at dele sine opskrifter og sin viden. Der skal denne ellers helt almindelige mandag i marts skydes fire små film. De første streaming-programmer, der varer 30 minutter hver, handler blandt andet om hjemmerørt mayonnaise, syltning og tilberedning af surkål.

Opskrift på naturel mayonnaise

3 pasteuriserede æggeblommer

3/4 tsk. Rørsukker

1 tsk. Havsalt

3 spsk. hvidvinseddike

1/2 liter rapsolie.

Annonce

Madkurser via nettet

Der er tale om optagelserne til online madkurser, et initiativ Bjarne Taudal har taget sammen med Institute by Vejle Erhverv og Madværket. Budskabet fra madmageren er klart:

- Det er min måde at få corona-virusset lidt på afstand. Og caféen er jo alligevel lukket, forklarer Bjarne Taudal, mens ingredienserne til den første af tre hjemmerørte mayonnaiser bliver gjort klar.

Lidt senere bliver der smagt, og kollegaen fra P4 Trekanten synes den hjemmerørte mayonnaise smager himmelsk, og som I kan se her på siden er det nemt at begynde at røre sig egen mayonnaise. Et råd fra avisens madglade journalist er, at man blot skal huske at bruge ingredienser af en ordentlig kvalitet. Gør man ikke det, kan man ligeså godt købe sin mayonnaise færdig.

Annonce

Flere specialiteter

Efter en kort pause går Taudal igen i gang med at fremstille hjemmelavede specialiteter.

Nu gælder det kunsten udi syltning og hjemmelavet fermenteret, klassisk surkål og til slut en lækker og smagfuld vegetarpostej.

- Nu skal optagelserne lige klippes sammen til fire programmer af en halv times varighed. Og så glæder jeg mig ellers til at se, hvordan de bliver modtaget af seerne, siger Bjarne Taudal med et smil i sit store skæg.

Hvordan man finder optagelserne, kommer til at fremgå af initiativtagernes Facebook-side.

Allround syltelage

4 dl lageredikke

2 dl vand

200 g sukker

1/2 tsk. salt

Lagen koges op og hældes over de grøntsager, der skal syltes.

Hokkaido/champignon postej

2 hokkaido græskar - rives

500 g. markchampignoner - halvdelen hakkes groft og halvdelen fint

1 stort løg hakkes

100 g. groft hakkede pekannødder

2 1/2 dl. piskefløde

100 g. revet mozzarella

1 revet muskatnød

Salt og peber

Bland alle ingrdienser godt sammen og kom dem i forme. Bages 40-45 minutter v. 175 gr. varmluft.

Velegnet til nedfrysning.

Madlavningen blev optaget, og det kommer der nu fire små tv-programmer ud af. Foto: Flemming Larsen
Mens der blev fremstillet mayonnaise, blev der også lige givet et interview til P4 Trekanten. Foto: Flemming Larsen
Der blev brugt mange lækre ingredienser til fremstillingen af menuer. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce