Annonce
Erhverv

Campingpladsen udvider med seks "hobbithytter"

Vi er på Give Camping, ikke i Hobbittrup. Lene Gosvig har allerede haft udlejet de første af tre campinghytter flere gange. De næste tre bliver af en lidt anden konstruktion. Foto: Børge Larsen
De tre første hytter er på plads og der er netop givet tilladelse til yderligere tre. De opstilles på et område, der ellers ikke blev brugt af campisterne.

Give: Der sker store forandringer på Give Camping.

Langs Skovbakken er der foreksemel blevet fjernet buske på et område, der efterfølgende er blevet planeret og der er kørt først stabilgrus og siden grus på arealet. Her står de første tre af i alt seks campinghytter.

De er hver på 15 kvadratmeter og op til 2,6 meter høje. Men højden er kun 2,6 meter på midten, for der er tale om ovalt, tøndeformede hytter, der med en smule fantasi godt kan minde om indgangspartiet til et hobbithul fra "Ringenes herre". Der mangler sådan set bare den store mængde jord over indgangspartiet.

Den jord kommer aldrig, for der er tale om campinghytter, ikke hobbithuller. De er til gengæld ganske beboelige, hvis man er på ferie og kun skal være der i en kortere periode.

For der er, som der står i den kommunale tilladelse, tale om "seks ikke opvarmede campinghytter på 15 kvadratmeter, 2,6 meter høje og med en indbyrdes afstand på fem meter".

Det er en stor forandring, der både udvider antallet af "sengepladser" og ændrer campingpladsens facade ud mod Skovbakken.

De små skridts kunst

Men mange af de store forandringer sker i så små bidder, at man ikke umiddelbart bemærker det. For eksempel er den gamle røde farve, der dominerede udhæng og træstolper i al fredsommelighed skiftet ud med antracitgrå.

Kommer man ikke jævnligt på campingpladsen skal man gøres opmærksom på forandringen. Man opdager den ikke umiddelbart.

Det gør man heller ikke med campingpladsen svar på "Det gule Palæ". Det er blevet beklædt med træ, der også er antracitgrå. Indvendigt i den bygning er køkkenfaciliteterne også blevet moderniseret. Det er en investering, der ligger hos forpagterne Lene og Jesper Gosvig.

Netop det, at der er tale om en kommunal campingplads med en forpagter, der skal drive det som en privat forretning, er en af årsagerne til, at de store forandringer sker med små skridt.

- Jeg klager ikke. Jeg har et fint samarbejde med kommunen og jeg har min kontrakt at holde mig til. Den kører jeg efter og det er sådan, det er. Men ind i mellem kan det godt være lidt langsommeligt, siger Lene Gosvig.

Annonce

Inde eller ude

Et eksempel herpå er farveskiftet fra rødt til gråt. Det tog mange argumenter og god tid at få overbevist kommunens folk om, at der dels var behov for at få malet og dels for at få skiftet den røde farve ud med en grå.

Men tålmodighed belønner sig. Det næste årsag til de små skridt var, at den kommunale accept kun gjaldt den udvendige del, også af dørene. Skulle den indvendige side af dørene også males, var det en anden del af forvaltningen, der skulle involveres.

- Det tager jo lidt tid, men vi finder ud af det, siger Lene Gosvig.

Med til at gøre skridtene små er også den usikkerhed, der hersker om hele områdets fremtid. Der ligger en beslutning om, at et samlet idrætscenter i Give og det skal ikke ligge ved stadion. Men hvad skal der ske med stadionområdet?

- Det er selvfølgelig en usikkerhed, der har indflydelse på vores planer. Vi ved godt, hvad vi gerne vil, men vi ved ikke om det kan lade sig gøre. Og hvis det kan lade sig gøre, ved vi ikke noget om, hvornår. Så indtil videre holder vi vores kort lidt tæt til kroppen, siger Lene Gosvig.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Annonce