Annonce
Erhverv

Campingpladsen udvider med seks "hobbithytter"

Vi er på Give Camping, ikke i Hobbittrup. Lene Gosvig har allerede haft udlejet de første af tre campinghytter flere gange. De næste tre bliver af en lidt anden konstruktion. Foto: Børge Larsen
De tre første hytter er på plads og der er netop givet tilladelse til yderligere tre. De opstilles på et område, der ellers ikke blev brugt af campisterne.

Give: Der sker store forandringer på Give Camping.

Langs Skovbakken er der foreksemel blevet fjernet buske på et område, der efterfølgende er blevet planeret og der er kørt først stabilgrus og siden grus på arealet. Her står de første tre af i alt seks campinghytter.

De er hver på 15 kvadratmeter og op til 2,6 meter høje. Men højden er kun 2,6 meter på midten, for der er tale om ovalt, tøndeformede hytter, der med en smule fantasi godt kan minde om indgangspartiet til et hobbithul fra "Ringenes herre". Der mangler sådan set bare den store mængde jord over indgangspartiet.

Den jord kommer aldrig, for der er tale om campinghytter, ikke hobbithuller. De er til gengæld ganske beboelige, hvis man er på ferie og kun skal være der i en kortere periode.

For der er, som der står i den kommunale tilladelse, tale om "seks ikke opvarmede campinghytter på 15 kvadratmeter, 2,6 meter høje og med en indbyrdes afstand på fem meter".

Det er en stor forandring, der både udvider antallet af "sengepladser" og ændrer campingpladsens facade ud mod Skovbakken.

De små skridts kunst

Men mange af de store forandringer sker i så små bidder, at man ikke umiddelbart bemærker det. For eksempel er den gamle røde farve, der dominerede udhæng og træstolper i al fredsommelighed skiftet ud med antracitgrå.

Kommer man ikke jævnligt på campingpladsen skal man gøres opmærksom på forandringen. Man opdager den ikke umiddelbart.

Det gør man heller ikke med campingpladsen svar på "Det gule Palæ". Det er blevet beklædt med træ, der også er antracitgrå. Indvendigt i den bygning er køkkenfaciliteterne også blevet moderniseret. Det er en investering, der ligger hos forpagterne Lene og Jesper Gosvig.

Netop det, at der er tale om en kommunal campingplads med en forpagter, der skal drive det som en privat forretning, er en af årsagerne til, at de store forandringer sker med små skridt.

- Jeg klager ikke. Jeg har et fint samarbejde med kommunen og jeg har min kontrakt at holde mig til. Den kører jeg efter og det er sådan, det er. Men ind i mellem kan det godt være lidt langsommeligt, siger Lene Gosvig.

Annonce

Inde eller ude

Et eksempel herpå er farveskiftet fra rødt til gråt. Det tog mange argumenter og god tid at få overbevist kommunens folk om, at der dels var behov for at få malet og dels for at få skiftet den røde farve ud med en grå.

Men tålmodighed belønner sig. Det næste årsag til de små skridt var, at den kommunale accept kun gjaldt den udvendige del, også af dørene. Skulle den indvendige side af dørene også males, var det en anden del af forvaltningen, der skulle involveres.

- Det tager jo lidt tid, men vi finder ud af det, siger Lene Gosvig.

Med til at gøre skridtene små er også den usikkerhed, der hersker om hele områdets fremtid. Der ligger en beslutning om, at et samlet idrætscenter i Give og det skal ikke ligge ved stadion. Men hvad skal der ske med stadionområdet?

- Det er selvfølgelig en usikkerhed, der har indflydelse på vores planer. Vi ved godt, hvad vi gerne vil, men vi ved ikke om det kan lade sig gøre. Og hvis det kan lade sig gøre, ved vi ikke noget om, hvornår. Så indtil videre holder vi vores kort lidt tæt til kroppen, siger Lene Gosvig.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce