Annonce
Egtved

Campister vil have ændret reglerne: 50 dage om året må de ikke bo i deres vogn

Marian Christensen og Bent Laursen ønsker at få ændret reglerne, så man lovligt kan bo alle årets 365 dage på en campingplads, hvis det er det, man ønsker. De er nu gået sammen med et andet par om at arrangere et stormøde, hvor de håber at kunne få nye input til deres kamp og samtidig kunne påvirke politikere til at kigge nærmere på reglerne. Foto: Mette Mørk
Marian Christiansen og Bent Laursen flyttede for halvandet år siden permanent på campingplads. Minus de godt 50 dage i vinterperioden, hvor campingreglementet ikke tillader, at man bor på en campingplads. Nu kæmper de for at få ændret reglerne.

Egtved: - Her er der ingen støj og ingen stress. Her er vi omgivet af naturen, og der er ro og plads til nærvær og til at filosofere over tilværelsen. Det giver sådan en fred i sjælen, fortæller Marian Christiansen.

Hun og hendes mand Bent Laursen flyttede for halvandet år siden fra en lejebolig i Billund og ind i deres campingvogn på Egtved Camping. Her bor de nu fast hele året rundt. Altså lige bortset fra de godt 50 dage henover perioden fra 1. november til 28. februar, hvor campingreglementet ikke tillader, at man bor på en campingplads.

- Det giver for os ingen mening, at vi ikke må bo her de sidste godt 50 dage også. Hvad gør det af forskel, spørger hun, mens Bent Laursen nikker samstemmende.

Og de er ikke de eneste, der undrer sig. Parret fortæller, at de efterhånden kender mange, der ønsker at bo fast på en campingplads hele året rundt.

- Nogle bor i campingvogn i en periode mellem salg af bolig og køb af ny bolig, nogle har været gennem en skilsmisse og skal finde ud af, hvad de skal som det næste, og nogle flytter ud i campingvognen, fordi de psykisk ikke har det godt ved at bo i små lejligheder men trives godt i naturen. Der er også nogle, der er ensomme, som har stor glæde af det sammenhold og det nærvær, der findes blandt campister. Og så er der sådan nogle som os, som bor her, fordi det er en boform, der giver os stor glæde, forklarer hun.

Annonce

Stormøde

Marian Christiansen og Bent Laursen samt Kiki og Henning Hansen inviterer til stormøde onsdag 18. marts klokken 19 på Esbjerg Camping.

Til mødet vil der komme folketings- og lokalpolitikere, fagfolk fra campingbranchen, fastboende campister, sæsoncampister og lejrchefer fra campingpladser i hele Danmark.

De fire arrangører håber at få input fra forskellige sider til det videre arbejde med at få ændret reglerne.

Tilmelding til arrangementet sker på facebook-begivenheden "Stormøde: Ensom i lejlighed eller glad helårscampist" eller på mail til campisterne2020@gmail.com.

Håber på dispensation

Parret er nu gået sammen med et andet par, Kiki og Henning Hansen, der er fastboende campister på Esbjerg Camping. Sammen forsøger de at få ændret campingreglementet, så man lovligt kan bo alle årets 365 dage på en campingplads, hvis det er det, man ønsker.

De fire er nu i fuld gang med at arrangere et dialogmøde på Esbjerg Camping, hvor de ønsker at sætte fokus på reglerne og forsøge at finde måder at få ændret dem.

- Vi er godt klar over, at man ikke bare sådan lige ændrer nogle regler. Derfor er vores håb, at man i første omgang kan gøre det muligt at søge dispensation fra reglerne, mens der bliver kigget på, om reglerne skal laves om. Samtidig ønsker vi at få noget afklaring i forhold til loven om folkeregisteradresse, som lige nu bliver tolket forskelligt i kommunerne. Vi kan her i Vejle Kommune godt få lov til at have folkeregisteradresse her på campingpladsen, men det kan Kiki og Henning ikke få lov til i Esbjerg Kommune, siger hun.

Mødet er stadig i planlægningsfasen, men håbet er blandt andet at få en jurist med indgående viden om reglerne på området til at deltage og være med til at opklare nogle af de mange spørgsmål, der måtte være.

- Vi har også inviteret en række folketings- og lokalpolitikere og fagfolk fra campingpladsen. Indtil videre har Kristian Thulesen Dahl (DF) meldt, at han vil komme, da han gerne vil arbejde for at få ændret reglerne. Det samme har forskellige lokalpolitikere, fortæller Marian Christiansen.

Samtidig håber de fire arrangører, at mange fastboende campister, sæsoncampister og lejrchefer fra campingpladser vil have lyst til at deltage og give deres besyv med.

Kæmper for andre

At få ændret reglerne er et stort ønske hos Marian Christiansen og Bent Laursen.

- Vi vil gerne kunne opholde os lovligt hele året rundt, men det er ikke kun for vores egen skyld, at vi gerne vil have ændret reglerne. Vi ville altid bare kunne flytte i en lejlighed, hvis det blev nødvendigt. Men der er andre, der ikke bare kan det. Der er eksempelvis dem, der er lidt sarte i sjælen, som har det bedst med at bo her i naturen, hvor der er folk tæt på, som holder øje med dem og er klar til at hjælpe, som det er på en campingplads. Dem vil vi også gerne kæmpe for, understreger de.

Man kan læse mere om dialogmødet på Facebook ved at søge på "Stormøde: Ensom i lejlighed eller glad helårscampist".

Det siger campingreglementet

I Campingreglementets kapitel 3 §10 står følgende:

"Campingvogne, telte m.v. må kun være opstillet på en campingplads i perioden 1. november - 28. februar, hvis kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til vintercampering, dvs. kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender m.v., eller vinteropbevaring af campingvogne m.v."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce