Annonce
Jelling

Canceren fik 44.204 kroners knæk

I hal 2 var der loppemarked, hvor blandt andre disse piger fra Jelling Friskole var repræsenteret med en stand. Udover at støtte Knæk Cancer-formålet samlede pigerne ind til en kommende udlandstur med klassen. Foto: Anders Kynde
For andet år i træk stod Jelling-borgere sammen om den landsdækkende kampagne Knæk Cancer. Denne gang i større rammer og med flere sponsorer.
Annonce

Jelling: Klokken er 10.50 i Gormshallen. På tavlen foran cafeteriet kan dagens hidtidige indsamlede beløb skrives op: 20.213 kroner.

Beløbet stiger stille og roligt, og rundt omkring i Gormshallen bliver der kæmpet for sagen: nemlig at støtte op om kampagnen Knæk Cancer, som Kræftens Bekæmpelse hvert år står bag i uge 43.

I den ene hal bevæger godt 20 unge og modne kvinder sig til dance fitness, og går man op ad trapperne til spinningslokalet, er alle cykler optaget af de friske deltagere, som trapper livligt i pedalerne.

Ja, der bliver i den grad svedt for den gode sag.

Fuld fart og sved på panden, da canceren skulle have et knæk lørdag i Gormshallen. Foto: Anders Kynde
Annonce

Thomas og Kim spiller op til loppemarked

Også i hal 2 er der masser af liv. Her går det dog mere roligt for sig, da den halvdel er fyldt med loppemarked. Næsten 30 stande er repræsenteret, og her findes alt fra klassiske genbrugsartikler til mere kreative varer som skåle og serveringsbrætter lavet af Trædrejeren fra Hygum, Niels Skov.

I den anden halvdel er der opstillet borde og stole. Det tages i brug til bankospil og den store auktion, hvor man kan få fingrene i de mange sponsorgaver, der er kommet ind fra foreninger og virksomheder i lokalområdet.

Musikken er der selvfølgelig også styr på. Bag mixerpulten står DJ Thomas & Kim, som har efternavnene Lund og Pedersen.

- Vi har spillet flere steder til loppemarkeder, fødselsdage og lignende, så vi tilbød at spille her i Jelling. Vi har begge mistet venner på grund af cancer, så vi synes, det er et godt tiltag at bakke op om, lyder det fra makkerparret, som kommer fra Vejle.

Annonce

Næste år bliver endnu større

Sidste år, da Knæk Cancer Jelling blev afholdt på Bredagerskolen, var der 113 donationer, mens der i årets udgave er kommet over 130 donationer.

- Vi mærker en fantastisk opbakning fra byen, og hvis vi havde haft flere frivillige hænder, kunne arrangementet sagtens være endnu større. Det er da også målet for næste år, hvor vi satser på at lave et aftenarrangement med spisning og mere underholdning, fortæller Thomas Sohn, formand for Knæk Cancer Jelling.

Det endelige indsamlede beløb fra Knæk Cancer Jelling endte på 44.204 kroner. På landsplan var beløbet 145.373.818 kroner.

Det indsamlede beløb til Knæk Cancer-initiativet i Jelling steg undervejs i løbet af dagen. Foto: Anders Kynde
Omkring 30 stande var repræsenteret til loppemarkedet i hal 2. For at få en stand skulle man betale et beløb til Knæk Cancer-indsamlingen. Foto: Anders Kynde
Heidi Bæk Sohn og Maj-Britt Hansen var for andet år i træk med i styregruppen for det lokale Knæk Cancer-arrangement. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce