Annonce
Ikast-Brande

Carsten Kissmeyer har trukket sig som spidskandidat i regionen: Venstre forventer ingen ballade om ny kandidat

Tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune og spidskandidat i regionsrådet, Carsten Kissmeyer (V), blev i foråret valgt ind i Folketinget. Efter et halvt år med pendling har han besluttet, at det betyder farvel til regionsrådet fra næste valgperiode. - Det handler jo også om, hvor meget man vil arbejde, forklarer han. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lørdag meldte Carsten Kissmeyer (V) ud, at han trækker sig som kandidat til regionsrådet ved næste valg. Det betyder, at Venstre skal ud at finde nye spidskandidat. Formand for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard forventer ikke, at det bliver et problem, selvom Carsten Kissmeyer efterlader en stærk arv.

Region Midtjylland: Lørdag eftermiddag kom nyheden om, at Carsten Kissmeyer (V), som både er Venstres gruppeformand i regionsrådet og spidskandidaten, trækker sig ved næste regionsrådsvalg.

Den tidligere borgmester fra Ikast, som siden valget i sidste sommer også har siddet i Folketinget, begrunder beslutningen med det høje arbejdspres kombineret med en bopæl langt fra København.

- Transporten tager rigtig meget tid, når man bor i Midtjylland, fortæller Carsten Kissmeyer, som ikke kun kører til Sjælland efter folketingsmøder, men også for at udfylde sin plads i Danske Regioner samt i forbindelse med partipolitiske arrangementer.

Når han prioriterer pladsen i Folketinget over regionsrådpladsen fra næste valg, er det, fordi han mener, at det er der, han gør mest nytte.

- Arbejdet i både kommunerne og regionerne er meget konkret. I Folketinget sætter man i stedet de overordnede rammer. Den erfaring jeg nu har med mig fra både regioner og kommunalpolitik, gør udfordringerne i Folketinget spændende for mig personligt. Men jeg tror også, at det betyder, at jeg har noget at bidrage med, forklarer Carsten Kissmeyer.

Annonce

Masser af kompetente mennesker

Formand i Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard fortæller da også om en meget vidende og erfaren mand, som Venstre i regionen må give afkald på fra næste valg.

- Carsten Kissmeyer er yderst kompetent og en stor kapacitet, både når det kommer til samarbejde og til at gennemskue de politiske problemstillinger, anerkender han.

Alligevel tror han ikke, det bliver et problem at finde en ny kandidat frem mod valget i efteråret.

- Vi har god tid til at finde en spidskandidat, og der er masser af kompetente mennesker at vælge imellem, understreger han.

Jens Nicolai Vejlgaard forventer ingen politisk ballade om sagen.

- Jeg forventer, at vi kan finde en kandidat på god demokratisk vis, siger han.

Blå blok mangler to mandater

Helt konkret går bestyrelsen i Venstre i Region Midt nu igang med at diskutere mulige kandidater. Men Jens Nicolai Vejlgaard understreger, at alle medlemmer af Venstre har mulighed for at opstille sig selv til opstillingsmødet i efteråret.

- Det, vi leder efter, er en kandidat, som ikke bare kan vinde for Venstre, men også for blå blok, forklarer han og understreger, at det bestemt ikke er umuligt:

- Ved sidste regionsrådsvalg var der kun to mandaters forskel på rød og blå blok.

Om det ender med at blive spidskandidat fra det nuværende regionsråd eller udenfor, vil han ikke spå om.

- Det er alt for tidligt at sige. Det kan kun tiden vise. Der er gode folk både i og udenfor regionsrådet, slår han fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Endnu en vej mod Ibæk Strandvej spærret

112

Bil stjålet i Mindegade

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce