Annonce
Sport

Cecilie holder håndbold-fri i landets bedste fodboldrække

Cecilie Bekker nåede at få debut på KIF Vejens hold i håndboldligaen. Men hun er håndbolden droppet, og i stedet spiller hun fodbold på VB's bedste hold.
Håndboldkarrieren kørte på skinner, og selvom skiftet fra KIF Vejen til Horsens HK betød ét trin ned, fra liga til 1. division, lignede det alligevel det rigtige karriere-skridt for Cecilie Bekker. Som 19-årig behøvede hun spilletid, og den fik hun ikke på liga-holdet i KIF Vejen. Hun tilbragte det meste af tiden på ligaholdets bænk og spillede hovedsagelig for klubbens andethold i 2. division, og det gav ikke nok. Derfor passede det hende perfekt, da Horsens HK for lidt mere end et halvt år siden meldte sig interesseret. Cecilie Bekker takkede ja, og skiftede i sommer. Hun begyndte træningen hos horsensianerne, men Horsens HK kom kort efter i økonomisk uvejr, og det hele endte med en konkurs og tvangsnedrykning til 2. division. Næsten samtidig gik en planlagt flytning til Aarhus i vasken, og med bopæl i Billund og skolegang i Aarhus lå det ikke lige for at finde sig en anden 1. divisionsklub. - Næsten alle klubber har deres hold på plads, når de går på sommerferie, og klubberne har ikke så mange penge som tidligere. Derfor var det næsten umuligt at finde en anden 1. divisionsklub, da Horsens gik konkurs, fortæller Cecilie Bekker og fortsætter: - Og jeg ville spille i en 1. divisionsklub. Pludselig stod den tidligere U19-landsholdsspiller uden klub, og da tanken om et liv uden håndbold tidligere havde strejfet hende, var det måske tiden med en pause efter seks år med håndbold som den altoverskyggende beskæftigelse.

Altid håndbold

Cecilie Bekker indledte med håndbolden i Billund Idrætsforening og skiftede som 13-årig til Kolding IF. Hun hørte som ungdomsspiller til blandt landets absolut bedste og deltog i flere slutrunder. Blandt andet spillede hun playmaker på det danske U19-landshold, som i 2010 deltog ved VM i Den Dominikanske Republik. - Jeg brugte stort set al min fritid på håndbold. Når andre holdt ferie, var jeg til samling med landsholdet, for den slags foregik altid i ferierne. Og når jeg så endelig var på sommerferie med mine forældre, havde jeg altid et træningsprogram med, som tingene skulle rettes ind efter. Ved juletid sidst år overvejede hun igen kraftigt, om livet burde bestå af andet en skole og håndbold, og den overvejelse banede vejen for, at hun et halvt år senere besluttede sig for en håndbold-pause.
Annonce

14 dages pause

Der gik dog kun kort tid - 14 dage - inden det stod klar, at livet ikke fungerede uden fysisk aktivitet. - Jeg savnede sport og konkurrence. Jeg mærkede, at jeg måtte i gang med et eller andet. Valget faldt på fodbold. Hun spillede på hyggeniveau i Grindsted, indtil det ikke længere fungerede sammen med håndbold. - Jeg kiggede på Vejles hjemmeside, og jeg så de rådede over et hold i den bedste række og et serie 2-hold. Jeg tænkte, serie 2-holdet passer sikkert godt til mig. Cecilie Bekker kontaktede VB-træner Jesper Søgaard og fik så at vide, klubben ikke rådede over spillere nok til to hold. - Han foreslog, jeg skulle komme alligevel, og så måtte vi tage den derfra. Som sagt så gjort. Cecilie Bekker troppede midt i september op i VB Parken, men anede ikke, hvor hun stod i forhold til de øvrige efter fem års pause fra fodbolden. - Det virkede lidt underligt, jeg kom direkte fra ingenting og med i træningen hos et hold i den bedste række. Ikke overraskende opdagede hun straks, at fem års pause ikke går ubemærket hen. Først og fremmest kneb det med teknikken, men det kom der langsomt nogenlunde styr på. Til gengæld mødte hun op med fysiske fordele. - Da jeg kom, var jeg langt fra min gamle topform, men jeg havde den fordel, at jeg igennem mange år styrketrænede tre gange hver eneste uge. Mange kvindelige fodboldspillere har vist aldrig været i et styrketræningslokale.
Annonce

Umuligt at sige

Efter er par måneder på træningsbanen valgte Jesper Søgaard at give hende debut på VB's hold i den bedste række. - Jeg nåede tre-fire kampe inden vinterpausen, og alt taget i betragtning, så gik det rimeligt, lyder Cecilie Bekkers egen vurdering. Det afskrækkede hende i al fald ikke, og den får endnu en skalle på fodboldbanen til foråret. - Det er rart at spille fodbold, og det passer mig fint, at jeg laver noget andet end håndbold. Om det så er endegyldigt slut med håndbolden tør hun ikke spå om. - Det er umuligt at sige. Jeg havde jo aldrig troet, jeg ville stoppe med at spille håndbold, så alt kan ske - men foreløbig har jeg ikke fortrudt, at jeg stoppede med håndbolden og spiller fodbold i stedet.
Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Vejle

16.000 ledige vaccinetider på Sygehus Lillebælt i resten af august

Annonce