Annonce
Vejle

Centerchef hepper på en positiv besked fra Mette Frederiksen: - Vi er 100 procent klar til at åbne igen

Claus Brændgaard venter i disse timer i spænding. Han er centerchef i både Bruuns Galleri i Aarhus og Bryggen i Vejle. Arkivfoto: Torben Glyum
Statsminister Mette Frederiksen (S) har sat i sigte, at hun senere i dag kan melde ud, at blandt andre storcentrene fra mandag må åbne igen som normalt.
Annonce

Vejle: Centerchef Claus Brændgaard i Bryggen venter i disse timer i spænding.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har sat i sigte, at hun senere i dag kan melde ud, at blandt andre storcentrene fra mandag må åbne igen som normalt.

I Bryggen håber man.

- Vi ikke bare håber, men tror også på, at vi snart får en positiv besked. Så vi holder et vågent øje med myndighedernes udmeldinger, siger Claus Brændgaard, som også er centerchef for Bruuns Galleri ved banegården i Aarhus.

Vi arbejder ud fra, at vi kan åbne på mandag, og det er klart, at der er en del løse ender i husene. Men det skal vi nok nå.

Claus Brændgaard, centerchef i Bryggen

Annonce

Flere scenarier

Storcentrene har holdt lukket siden midten af marts for at mindske smitten med coronavirus, men nu øjner de altså lys for enden af den knap to måneder lange tunnel. Og de er klar.

- Vi er 100 procent klar til at åbne for vores gæster igen. Vi arbejder ud fra, at vi kan åbne på mandag, og det er klart, at der er en del løse ender i husene. Men det skal vi nok nå, siger centerchef Claus Brændgaard.

Han ved endnu ikke, hvilke krav for eksempel Bryggen skal leve op til i forbindelse med en åbning. For de vil først blive fremlagt, når beslutningen er truffet. Men han påpeger, at centret arbejder med flere scenarier.

- Vi sørger selvfølgelig for at leve op til de krav, myndighederne har stillet til resten af detailhandlen blandt andet i forhold til for eksempel at afstandsmarkere. Men vi arbejder med flere andre scenarier, hvor vi gør yderligere, men jeg ønsker ikke at være konkret, fortæller Claus Brændgaard.

Annonce

En træls tid

Bryggen har ligget stille hen, bortset fra Matas og Kvickly, men ifølge centerchefen begynder der nu at komme mere liv inde i de mindre butikker.

Personalet er så småt begyndt at møde ind for at gøre deres butikker klar til genåbningen.

Når man spørger ind til, hvilken tid det har været for dem og for Bryggen generelt, er Claus Brændgaard heller ikke bleg for at indrømme, at det har været anderledes og hårdt.

- Sagt på jævnt jysk, så har det været træls. Nej, det har ikke været specielt spændende at være et shoppecenter. Men nu er vi positive og tror på en positiv udmelding senere i dag, siger centerchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce