Annonce
Alarm 112

Champagnetyven kommer igen og igen: Frustrerede butikschefer kan bare se til, mens han fylder rygsækken

Manden på billedet er kendt af butikker på hele Fyn og i Sønderjylland, hvor han dukker op gang på gang og tilsyneladende er uberørt af at blive afsløret. Billede fra videoovervågning.
En butikstyv frekventerer jævnligt supermarkeder i Jylland og på Fyn, hvor han stjæler champagne og dyre vine. To gange er det lykkedes ham at stjæle dyre flasker i SuperBrugsen i Egtved.

Egtved: Dyre flasker champagne, vin og portvin ryger med jævne mellemrum ned i rygsækken på en yngre mand i en hel række forskellige supermarkeder på Fyn og i Jylland.

Vel og mærke uden at blive betalt.

Fyens Stiftstidende fortæller i avisen torsdag om den frække butikstyv, som flere brugsuddelere på Fyn og Jylland har givet øgenavnet "champagnetyven".

Avisen fortæller, hvordan han gentagne gange er blevet fanget på videoovervågning i adskillige butikker. Han er også flere gange blevet taget på fersk gerning i butikken og konfronteret.

Senest i februar blev han opdaget i Søndersø og tilbageholdt i butikken.

- Her havde en af vores medarbejdere en samtale med ham, mens vi ventede på at høre fra politiet. Medarbejderen spurgte tyven, hvorfor han ikke bare gik ud og fik sig et arbejde. Svaret lød, at han ved at stjæle kunne tjene 20.000 kroner på en dags arbejde, og så kunne han holde fri dagen efter, fortæller uddeler Michael Bjerg til Fyens Stiftstidende.

Ligesom mange andre steder endte den seneste sag i Søndersø med, at politiet ikke havde tid til at komme, og at butikken fik besked om at lade manden gå.

Annonce

To gange i Egtved

Også SuperBrugsen i Egtved har besøg af "champagnetyven". Det fortæller uddeler Ole Kolding.

- Han går rundt med en kurv og ligner en normal kunde, til han vurderer, kysten er klar. Så åbner han sin rygsæk og tager for sig, siger uddeleren.

Ole Kolding, uddeler i SuperBrugsen i Egtved, er meget frustreret over, at den samme tyv turnerer rundt fra butik til butik for at stjæle dyre flasker og champagne, selvom han gang på gang bliver fanget på fersk gerning. Arkivfoto: Mogens Christensen

- To gange er det lykkedes ham at slippe af med dyre flasker vin og portvin. Det kan vi se på videoovervågningen, fortæller han.

Begge gange er der stjålet champagne for cirka et par tusind kroner. Første gang var i oktober sidste år, anden gang i november.

- Vi ved ikke, om han har været her flere gange end de to gange, men i så fald har han ikke stjålet noget, fordi han måske har følt sig overvåget. Det ved vi ikke, siger Ole Kolding.

Uddeleren fortæller, at han nu hver gang tjekker videoovervågningen, hvis der mangler dyre flasker på hylderne for at tjekke, om flaskerne er blevet solgt eller stjålet. Samtidig har personalet også et ekstra vågent øje efter "mystisk adfærd", som Ole Kolding udtrykker det.

Annonce

Frustrerende at se på

Uddeleren er, ligesom sine uddelerkolleger, meget frustreret over "champagnetyven", der ikke virker til at have planer om at stoppe med at stjæle i butikkerne.


Det er så frustrerende at kunne se på, at sådan en bandit bare slår sig løs. I sidste ende bliver det jo de andre kunder, som kommer til at betale for, at han bare tager for sig.

Ole Kolding, uddeler


- Det er så frustrerende at kunne se på, at sådan en bandit bare slår sig løs. I sidste ende bliver det jo de andre kunder, som kommer til at betale for, at han bare tager for sig. Det er simpelthen ikke rimeligt, siger Ole Kolding og fortsætter:

- Og så er det voldsomt provokerende at høre, at han selv fortæller, at han kan tjene 20.000 kroner ved at stjæle en dag og så holde fri dagen efter. Så har han jo slet ingen skrubler ved det.

Uddeleren oplever, at det ikke har store nok konsekvenser at blive taget for butikstyveri til, at det får en mand som "champagnetyven" til at stoppe.

- Det har nærmest ingen konsekvens at stjæle fra butikker. Tyveknægtene får ofte bare en bødestraf, men det står slet ikke mål med de konsekvenser, det har for os i butikkerne. Hvis det gjorde ondt at blive taget, så ville flere nok tænke sig om en ekstra gang, siger Ole Kolding.

Han håber, at fælden på et tidspunkt vil klappe hårdt for "champagnetyven", så han ikke længere kan turnere rundt i Jylland og på Fyn og stjæle fra butikkerne.

- Problemer med butikstyveri stopper selvfølgelig ikke af, at vi får fanget ham. Men det vil være dejligt, hvis man kunne få sådan en som ham, der bare fortsætter og fortsætter, taget ud af spillet, lyder det fra Egtved-uddeleren.

Annonce

Samme slags tyverier

Ifølge Fyens Stiftstidende har "champagnetyven", der kommer fra Svendborg-området, begået nøjagtig den samme slags tyverier i blandt andet Strib, Ørbæk, Nyborg, Skårup, Otterup, Ringe, Langeskov og Brørup. I Strib har han været på besøg minimum fire gange, hvor han hver gang har stjålet for cirka 4000 kroner.

Da "champagnetyven" senest blev taget i Søndersø med vine for cirka 4700 kroner, skete det mindre end en time efter, butikken i Strib også havde haft besøg.

Alene i de sager, Fyens Stiftstidende har kendskab til, er der beviseligt stjålet for et beløb langt over 100.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre mænd i slagsmål

Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce