Annonce
Kultur

Charlie blev nærmest lettet: Han havde forlængst sagt farvel til Jelling Musikfestival 2021

Ugens aflysning gav klarhed, men der er nok at gruble over for festivalleder Lars "Charlie" Mortensen. Man må tro, at vaccinerne vil bane vej for en musikfestival i Jelling i 2022. Det bliver den sidste med ham som leder. Arkivfoto: Anders Kynde
Festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen kalder det en let beslutning, at han skulle træffe den endelige afgørelse om at aflyse årets udgave af Jelling Musikfestival.

Vejle: - Jeg har jo længe vidst, at vi heller ikke i år kunne lave en festival, som vi kender den. Vi er jo dem, der først bliver kørt over. For kulturens skyld holdt vi ud, og så kunne vi håbe på, at nogen længere tilbage kunne holde skansen. Sådan gik det så ikke.

Sådan siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen i kølvandet på den officielle meddelelse om, at årets Jelling Musikfestival er aflyst. Den blev udsendt tirsdag.

Men i dag erkender Charlie, at selv han har vidst det længe.

Annonce

Han håbede dog - indtil for en uges tid siden - at der kunne laves et eller andet med måske bare 500 mennesker på pladsen. Men det var ikke muligt, da politikernes beslutning endelig kom.

Det bliver en lettelse

Han har dog også mødt forundrede spørgsmål om, hvorfor den udmelding blev ved med at blive udsat. "Alle" kunne jo se, at alt det, der skal gøres for at holde festival, ikke kunne nås.

- Hvis vi selv aflyste, kunne vi komme i en dum situation med hjælpepakkerne, forklarer han.

- Dét, der gør mest ondt på mig nu, er den dominoeffekt, aflysningen har. For de frivillige, leverandørerne, musikerne. I løbet af et par dage bliver det for mig en lettelse. Det er godt at komme ud af det her tomrum. Jeg er glad for, at vi ikke har flyttet festivalen til august og så alligevel ikke ville vide, om den bliver mulig.


Hvis vi selv aflyste, kunne vi komme i en dum situation med hjælpepakkerne.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder


Annonce

Fremtiden er tæt på

Fremtiden rummer spørgsmålstegn. Dog står det fast, at Charlie træder ud af styrehuset efter 2022-festivalen, for derefter skal han ud og sejle på det virkelige hav.

Arbejdet med et generationsskifte er langt. Mange opgaver er gået over til andre med direktør Line Mosfelt i spidsen.

- Kærligheden til festivalen vil altid være der. Jeg håber, festivalens værdier kan vare ved, og at der kommer nye værdier til, siger han.

En af de ting, som den nye generation af festivalfolk skal være med i at beslutte, er fremtiden for festivalpladsen. Arealet med den store scene har en udløbet lejeaftale. Skal man gå efter en forlængelse eller bruge festivalpausen til at flytte pladsen for at kunne udvikle den?

- Det er ikke afgjort, men vi har tænkt mange tanker. Forhandlingerne har blandt andet ligget stille på grund af usikkerheden om aflysning eller ej, siger festivallederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce