Annonce
Kultur

Charlie blev nærmest lettet: Han havde forlængst sagt farvel til Jelling Musikfestival 2021

Ugens aflysning gav klarhed, men der er nok at gruble over for festivalleder Lars "Charlie" Mortensen. Man må tro, at vaccinerne vil bane vej for en musikfestival i Jelling i 2022. Det bliver den sidste med ham som leder. Arkivfoto: Anders Kynde
Festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen kalder det en let beslutning, at han skulle træffe den endelige afgørelse om at aflyse årets udgave af Jelling Musikfestival.

Vejle: - Jeg har jo længe vidst, at vi heller ikke i år kunne lave en festival, som vi kender den. Vi er jo dem, der først bliver kørt over. For kulturens skyld holdt vi ud, og så kunne vi håbe på, at nogen længere tilbage kunne holde skansen. Sådan gik det så ikke.

Sådan siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen i kølvandet på den officielle meddelelse om, at årets Jelling Musikfestival er aflyst. Den blev udsendt tirsdag.

Men i dag erkender Charlie, at selv han har vidst det længe.

Annonce

Han håbede dog - indtil for en uges tid siden - at der kunne laves et eller andet med måske bare 500 mennesker på pladsen. Men det var ikke muligt, da politikernes beslutning endelig kom.

Det bliver en lettelse

Han har dog også mødt forundrede spørgsmål om, hvorfor den udmelding blev ved med at blive udsat. "Alle" kunne jo se, at alt det, der skal gøres for at holde festival, ikke kunne nås.

- Hvis vi selv aflyste, kunne vi komme i en dum situation med hjælpepakkerne, forklarer han.

- Dét, der gør mest ondt på mig nu, er den dominoeffekt, aflysningen har. For de frivillige, leverandørerne, musikerne. I løbet af et par dage bliver det for mig en lettelse. Det er godt at komme ud af det her tomrum. Jeg er glad for, at vi ikke har flyttet festivalen til august og så alligevel ikke ville vide, om den bliver mulig.


Hvis vi selv aflyste, kunne vi komme i en dum situation med hjælpepakkerne.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder


Annonce

Fremtiden er tæt på

Fremtiden rummer spørgsmålstegn. Dog står det fast, at Charlie træder ud af styrehuset efter 2022-festivalen, for derefter skal han ud og sejle på det virkelige hav.

Arbejdet med et generationsskifte er langt. Mange opgaver er gået over til andre med direktør Line Mosfelt i spidsen.

- Kærligheden til festivalen vil altid være der. Jeg håber, festivalens værdier kan vare ved, og at der kommer nye værdier til, siger han.

En af de ting, som den nye generation af festivalfolk skal være med i at beslutte, er fremtiden for festivalpladsen. Arealet med den store scene har en udløbet lejeaftale. Skal man gå efter en forlængelse eller bruge festivalpausen til at flytte pladsen for at kunne udvikle den?

- Det er ikke afgjort, men vi har tænkt mange tanker. Forhandlingerne har blandt andet ligget stille på grund af usikkerheden om aflysning eller ej, siger festivallederen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce