Annonce
Kultur

Charlie: 'Vi er rigtig kede af det' - Jelling Musikfestival er aflyst

Der bliver ingen Jelling Musikfestival i 2021. Efter den seneste politiske aftale på Christiansborg må Jelling aflyse arrangementet, der plejer at samle 35.000 tilskuere. Arkivfoto: Mette Mørk
Jelling Musikfestival aflyste tirsdag formiddag årets festival. Ifølge festivalleder Lars "Charlie" Mortensen er det umuligt at nå at stable et arrangement på benene, og det er heller ikke muligt med det lave tilskuertal på 2000.

Jelling: Nu er Jelling Musikfestival 2021 officielt aflyst.

Meldingen kom klokken 9.32 tirsdag formiddag.

Det er andet år i træk, festivalen bliver afløst på grund af coronasituationen.

Annonce

- Vi kæmpede til det sidste for at sparke festivalsæsonen i gang i pinsen. Og vi har brugt det forgangne halvår på at planlægge et hvert tænkeligt arrangement, der kunne stille den værste festivalsult. Men med en endelig politisk udmelding, der falder blot 15 dage før festivalens officielle åbning, må vi desværre sande, at løbet er kørt for os i 2021. Med så kort en deadline kan vi ganske enkelt ikke nå at afvikle et arrangement i pinsen, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Charlie: Vi er kede af det

- Vi vidste jo, hvor det bar henad. Men med aftalen i nat har vi fået klarhed. Vi kan ikke lave en festival. I forvejen er der kun 15 dage til, at vi skulle gå i luften. Vi er rigtig kede af det. Især for de mange, der rammes af det her. Men selv skal vi nok holde skruen i vandet til 2022, hvor vi brænder en kæmpe fest af i Kristi himmelfartsferien. Så vi håber, at publikum holder ud til næste år, sagde festivalleder Lars "Charlie" Mortensen til Vejle Amts Folkeblad tirsdag morgen.

Han henviser til de 5000 frivillige, der er med til at afvikle festivalen.

Desuden tænker han på leverandørerne, musikerne og de mange foreninger i festivalens opland, der for andet år i træk går glip af ganske mange penge.


Det er en sorgens dag.

Lars "Charlie" Mortensen, leder af Jelling Musikfestival


Annonce

Festival: Behold billetten

Billetkøbere vil inden for de kommende dage modtage en mail fra festivalens billetudbyder med information om aflysningens betydning og mulighed for refusion.

- Vi håber, at folk vil beholde deres billetter endnu et år. Så er de i hvert fald sikret mod prisstigninger. Det er nærmest bedre end at have penge i banken, siger Charlie.

Annonce

Aftale uden festivaler

Musikfestivalens beslutning om aflysning kommer på baggrund af en aftale, som Folketingets partier natten til tirsdag indgik om en yderligere genåbning af Danmark.

Her fremgår det, at der bliver åbnet for udendørs arrangementer fra 21. maj, men at folk skal inddeles i grupper af 200 mennesker, dog højst 2000 mennesker.

Sekretariatschef i spillestedernes forening, Dansk Live, skriver i et tweet, at det er en "overforsigtig genåbning, der ikke efterlader meget håb for festivalerne. Det er en sorgens dag."

- Det er en sorgens dag, bekræfter Charlie.

Han ved endnu ikke, om der kommer en markering eller nogle småarrangementer i år, men "det kan vi nok ikke lade være med," som han siger.

Annonce

Noget vil ske

I pressemeddelelsen skriver festivalen:

"Med den endelige udmelding kan Jelling Musikfestival også begynde at løfte sløret for planerne for at sprede en flig af festivalglæde på anden vis hen over sommeren i Vejle og omegn. Inden længe røber vi mere om begivenhederne sammen med vores samarbejdspartnere."

Jelling Musikfestival står ikke alene. Også Roskilde Festival, Nibe Festival, Tinderbox og Northside skriver "Vi ses i 2022" på deres hjemmesider. Smukfest i Skanderborg meldes også aflyst.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce