Annonce
Alarm 112

50 kyllinger døde i gårdbrand - 300 chinchillaer udsat for røg

Der udbrød sent tirsdag aften brand i en gård ved Lindved. Foto: Presse-fotos.dk

Lindved: Omkring 50 kyllinger indbrændte, da der sent tirsdag aften udbrød brand i et fyrrum på en gård på Ørum Skovvej ved Lindved.

Til gengæld lykkedes det brandfolkene at redde 300 chinchillaer og yderligere 50 kyllinger på gården, oplyser indsatsleder René Hemberg fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

- Branden er opstået i et fyrrum, og fyrrummet er udbrændt. Derudover er der sket mindre skader på et halmloft og i en lade, fortæller René Hemberg.

Annonce

Indsatslederen fortæller, at brandfolk fra Vejle, Hedensted og Tørring deltog i slukningsarbejdet. Og det lykkedes altså brandfolkene at forhindre, at branden spredte sig specielt meget.

- Der skete en lille spredning til noget halm, og derfor opstod der en del røgudvikling. Det lykkedes os dog at få ventileret så meget i det lokale, hvor de fleste af dyrene opholdt sig, at de ikke tog skade, fortæller indsatslederen.

- De 50 kyllinger, der omkom, befandt sig i fyrrummet, hvor branden altså opstod, tilføjer René Hemberg.

Branden blev anmeldt kl. 23.22 tirsdag aften, og vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at det ser ud til, at det er en defekt varmelampe, der er årsag til branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce