Annonce
Give

Chok i Give: Byens bedste hold rykker ned efter vanvittig 'finale' mod effektive aarhusianere

Skuffelsen lyser ud af øjne og kropssprog på afgående Gives trænerduo, Brian Sølund og Kristian Rasmussen efter 3-2 nederlaget til FAML fra Aarhus. Gæsterne overtog dermed Gives plads i jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Efter et 2-3 nederlag måtte et ineffektivt Givemandskab slukørede aflevere jyllandsseriebilletten til de på dagen klogere aarhusianere fra FAML.

Give: Give Fremad må en tur ned i serie 1.

Det blev en kendsgerning lørdag eftermiddag, hvor Give på Give Stadion tabte 3-2 til serie 1-holdet FAML fra Aarhus i playoff-kampen om en billet til jyllandsserien.

Dermed bytter de to hold plads i næste sæson.

Annonce

Gæsterne viste sig som et klogt og modent spillende hold med en række gode tekniske spillere, der formåede at tilsætte en masse fysik i de mange dueller, som det meget svære underlag bød ind til.

Allerede efter syv minutter bragte gæster sig foran på et flot mål, hvor Sune Daugaard afdriblede et par Give-spillere og kanonerede bolden flot ind i målet bag Viktor Ottosen.  Den scoring gav FAML-spillerne momentum, og gæsteovertaget udmøntede sig i endnu en scoring i det 40. minut, hvor Lars Schäfer diskede op med en scoring direkte på fripark, og så kunne gæsterne fortjent gå til pausen med en 2-0 føring.

Gives trænerduo, Brian Sølund og Kristian Rasmussen, skiftede i pausen Kristoffer Larsen, som havde leveret en fin 1. halvleg ud med Casper Bech Thomasen, mens Mathias Nørtoft afløste midtbanekrigeren Martin Østergaard, der denne dag spillede afskedsklamp efter over 300 kampe for Give Fremad.

Chanceorgie i 2. halvleg

Allerede efter 10 minutters spil kunne Give have reduceret, men Casper Bech Thomsens to forsøg i direktørklassen endte i lufferne på den velspillende FAML-keeper, mens den tredje store mulighed på forunderlig vis trillede forbi opstanderen.

Det er helt absurd det her. Det er jo et af de dårligste hold, vi har mødt i år, som vi taber til i dag.

Brian Sølund, træner

Og så gik det som det plejer: Gæsterne løb op i den anden ende og scorede til 3-0. Det skete i det 65. minut, hvor kampens første målscorer, Sune Daugaard, sikkert scorede fra 11-meter pletten. Med fem effektive minutter tilbage kom der via to scoringer af Thomas Moise lidt spænding ind i kampen.

Men nærmere kom hjemmeholdet ikke en udligning og forlænget spilletid, så efter 95 minutter kunne de af aarhusianerne, der ikke var ramt af krampe, jublende sprinte rundt på Give Stadion og brøle deres sejrsglæde ud over de godt og vel 150 tilskuere.

Annonce

Skulle måske have spillet på kunstgræs

Skuffelse i Give-lejren derimod, hang så tyk over stadion, at man kunne have skåret den ud i blokke, og det forstår man godt efter en mislykket 1. halvleg og en anden halvleg, der kom til at stå i de brændte chancers tegn.

- Det er helt absurd det her. Det er jo et af de dårligste hold, vi har mødt i år, som vi taber til i dag. Og så i en playoff-kamp. Det er helt uforståeligt, og tænk så på alle de chancer, vi brænder i anden halvleg på deres målmand. Han var jo med afstand banens bedste spiller i dag. Altså den her kamp må vi virkelig ikke tabe, konstaterede en dybt skuffet Givetræner, Brian Sølund, umiddelbart efter slutfløjte.

Han havde valgt, at kampen skulle spilles på græsset på Give Stadion, men umiddelbart efter kampen havde han nok fortrudt den disposition.

- Set her i bagklogskabens klare lys skulle vi nok have spillet på kunstgræsset. Det havde, set ud fra hvordan spillet og kampen udviklede sig i dag, været en fordel for vores små, hurtige vævre offensivspillere.

Med 2-3 nederlaget fik den ellers så succesrige træner duo Sølund og Rasmussen en trist afsked med Give. De to herrer stopper som trænere efter denne sæson, hvor de bliver afløst af Kasper Bach-Jensen fra Horsens.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Alarm 112

Person kastet ud af bilen i ulykke: Kørt til Odense med politieskorte

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce