Annonce
Sport

Chris Anker blev hyldet til Grejsdalsløbet: - Dybt mærkeligt at han var her under 24 timer forinden og holdt foredrag

Den afdøde tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen blev æret til Grejsdalsløbet søndag, da de første ryttere blev sendt afsted på ruten. - Mærkeligt og uvirkeligt, lyder det fra både Vejles borgmester og Cyklistforbundets lokalformand.

Vejle: Fredag deltog Chris Anker Sørensen i Grupetto Cycling Festival i Vejle. Lørdag omkom han i en trafikulykke i Belgien. Søndag morgen blev han æret til Grejsdalsløbet i Vejle.

Det skete i forbindelse med startskuddet til landevejsløbet, hvor de første ryttere på den lange 220 kilometer-rute blev sendt afsted.

Her blev Chris Anker Sørensen æret med et minuts stilhed lidt før klokken 7.30 ved startporten foran Spinderihallerne.

Annonce
Chris Anker Sørensen deltog fredag i cykelfesten i Vejle - men blot et døgn efter han omkom i en trafikulykke i Belgien. Søndag morgen blev han æret ved startskuddet til Grejsdalsløbet. Fotos: Claus Behrendsen og Grejsdalsløbet

Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V), var inviteret med til sætte løbet i gang. Han fortæller, at dødsfaldet fyldte meget søndag morgen.

- Det var noget, der blev talt rigtig meget om, mens vi gik rundt og ventede på starten. Inden selve starten var der naturligvis et minuts stilhed, hvor vi kunne mindes Chris Anker og den personlighed, han på alle mulige måder var i cykelsporten - både som aktiv rytter med store præstationer og som en af cykelsportens stemmer de senere år, siger Jens Ejner Christensen.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) sendte de første ryttere afsted til Grejsdalsløbet søndag klokken 7.30. Men inden startskuddet var der et minuts stilhed til ære for Chris Anker Sørensen, der lørdag døde i en trafikulykke. Foto: Grejsdalsløbet

- Det er klart, at det er dybt mærkeligt for os i Vejle. Ikke mere end 24 timer inden dødsfaldet sad han i Spinderihallerne og holdt foredrag med Dennis Ritter, Alex Pedersen og Peter Meinert. Det er meget mærkeligt at forstå, at han nu er omkommet på så tragisk vis. Men først og fremmest sender vi tankerne i retningen af hans familie og nærmeste. Og derefter dansk cykelsport, som har mistet en kæmpe personlighed, fortsætter han.

Ulykken satte også gang i tankerne hos Jens Ejner Christensen og løbsledelsen.

- Inden vi sendte cykelrytterne afsted, kom vi en ekstra opfordring til rytterne om at være opmærksomme på sikkerheden, siger borgmesteren.

Uvirkeligt og tragisk

Chris Anker Sørensen døde lørdag, efter han under en cykeltur blev påkørt af en bil. Han var i Belgien som en del af TV 2s dækning af VM i landevejscykling, som foregår fra søndag 19. september til 26. september med discipliner for både mænd, kvinder og ungdomsryttere.

Blot et døgn forinden medvirkede Chris Anker Sørensen i Grupetto Cycling Festival i Vejle for at deltage i en cykelparade samt en paneldebat senere på aftenen. Her varmede han op til Tour de France 2022, hvor Vejle er startby på tredjeetape, og der blev fortalt røverhistorier sammen med Dennis Ritter, Alex Pedersen og Peter Meinert.

Grupetto Cycling Festival blev skudt i gang fredag eftermiddag med en hyldest til cykelsportens historie. Her deltog Chris Anker Sørensen i en cykelparade gennem byen. Foto: Claus Behrendsen

Fra Cyklistforbundet i Vejle var formand Claus Behrendsen også med til både cykelparaden og den efterfølgende paneldebat som almindelig deltager. Ifølge ham var der 60-70 deltagere med til arrangementet.

- Tourfeberen er over os, og fredag var der lagt op til folkefest med en hyldest til cykelsporten i et historisk perspektiv. Derfor var vi iklædt retro cykeltøj til og cyklede på stålcykler. Jeg kørte på flere tidspunkter ved siden af Chris Anker, og ved rådhuset stod vi og skålede i champagne. Folk var glade, og der var bare en sjov og hyggelig stemning både på cykelturen og til paneldebatten, fortæller Claus Behrendsen.

Claus Behrendsen fra Cyklistforbundet i Vejle deltog i cykelparaden med blandt andre Chris Anker Sørensen, Dennis Ritter, Peter Meinert og Alex Pedersen. Foto: Claus Behrendsen

- Derfor er det også vanvittigt uvirkeligt og tragisk, da jeg sad til et andet arrangement lørdag aften og pludselig fik at vide, at Chris Anker var omkommet. Det er ikke, fordi jeg kender ham personligt, men når man lige har været sammen med ham, er det helt uforståeligt, siger han.

Udover at Claus Behrendsen er inkarneret af hverdagscykling, har han selv en fortid licensrytter for godt 25 år siden.

- På den måde er jeg stadig optaget af cykelsporten og har fulgt Chris Anker Sørensens karriere. Jeg husker særligt, når han kom med sine sjove udtalelser efter de hårde Tour de France-etaper. Han var en folkekær person og har altid været et frisk element, siger Claus Behrendsen.

Chris Anker Sørensen i Spinderihallerne i fredags. Foto: Claus Behrendsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle Boldklub

Dom gjorde comeback for VB; reserverne vandt med 4-0, da talentfuld offensivspiller scorede hattrick

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce