Annonce
Egtved

Christian bestiger Kilimanjaro for en god sag

Christian Troelsen skal være turleder på velgørenhedsturen til Kilimanjaro. Hans opgave bliver at få flest mulige deltagere med helt til toppen af det høje bjerg. I tiden op til afgang er det vigtigt at alle deltagere, inklusiv ham selv, sørger for at træne træne målrettet. Foto: Søren Gylling
Christian Troelsen fra Bredsten skal være turleder på en velgørenhedstur, hvor udfordringen er at bestige Kilimanjaro. Målet er at samle penge ind til aktiviteter for indlagte børn.

Bredsten: Fredag 13. september siger Christian Troelsen farvel til familien i Bredsten og sætter kurs mod Afrika. Sammen med 20 andre danskere skal han bestige Kilimanjaro, som med sine 5895 højdemeter er Afrikas højeste bjerg.

Der er tale om en velgørenhedstur, der har til formål at samle penge ind til Legeheltene, som skaber lege og aktiviteter for indlagte børn.

- Legeheltene består af en række fagfolk, der tager ud og skaber et frirum fra sygdom, hvor børnene leger og har det sjovt. Gevinsten er, at de får rørt sig og får brugt kroppen, hvilket er utrolig vigtigt, fortæller Christian Troelsen, der skal være turleder på turen.

- Da Børneulykkesfonden kontaktede mig for at spørge, om jeg ville være turleder, var jeg ikke spor i tvivl om, at det var et formål, jeg gerne ville støtte, siger han.

Det er ulønnet, og han skal tage en en uges ferie fra sit job, men det er helt sikkert det hele værd, mener han.

Annonce

Climb for Charity

Climb for Charity er et velgørenhedsinitiativ, som kombinerer træning, eventyrlyst og fællesskab med at gøre en forskel.

Flere gange årligt bestiger en række deltagere nogle af klodens høje tinder for at indsamle midler til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene, som skaber aktiv leg og bevægelse for de 60.000 børn, der årligt indlægges i Danmark.

Climb for Charity har eksisteret siden 2015 og har siden da budt på ture til både Mont Blanc og Kilimanjaro.

Med på Climb for Charity-turene har været en række kendte personer, højt profilerede erhvervsfolk og andre danskere. Blandt andre har sanger Joey Moe, TV-vært Cecilie Hother, tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke, TV- og radiovært Peter Falktoft og tidligere borgmester Pia Allerslev deltaget.

Læs mere på www.climbforcharity.dk

Skal få flest muligt med til toppen

Som turleder er det Christian Troelsens opgave at sørge for, at alle deltagere får en god tur, at tingene klapper som de skal og at løse problemer, der måtte opstå undervejs. Han har stor ledelseserfaring, så det er opgaver, der passer godt til ham.

- Min opgave er, at få så mange som muligt med op til toppen. Af erfaring ved vi, at det ikke vil være alle, der når toppen på grund af sygdom, skader eller højdesyge, men vi skal gerne have så mange som muligt til at gennemføre, siger han.

Derfor er der også en læge med på turen, som kan tilse deltagerne løbende.

Højdesyge er den store joker

Især højdesyge vil være det, der bliver udfordringen. Når man kommer op omkring 3.000 højdemeter, kan nogle begynde at mærke de første tegn på højdesyge. Fra omkring 4.000 højdemeter vil de fleste kunne begynde at mærke noget. Højdesyge starter typisk som hovedpine, nedsat appetit og utilpashed. I værste fald kan højdesyge være livsfarligt.

- Højdesyge har intet med højde, alder, køn eller fysisk form at gøre. Det er derfor aldrig til at sige på forhånd, hvem der vil blive meget påvirket af det, forklarer Christian Troelsen.

Selv har han prøvet at bestige andre bjerge før, men aldrig på så kort tid, som her, hvor planen er at bestige bjerget og gå ned igen på mindre end en uge.

- Normalt siger man, at man er rimelig sikker i forhold til højdesyge, hvis man stiger cirka 400 højdemeter om dagen. Vi kommer til at stige cirka 1.000 højdemeter på en dag, fortæller han.

Derfor er han spændt på, hvordan han selv kommer til at klare turen op ad Kilimanjaro.

Legeheltene

Børneulykkesfonden står bag Legeheltene, som arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem et og 14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn.

Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. Det handler om at skabe et frirum for de indlagte børn, hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom træder i baggrunden for en stund.

Inaktivitet i længere perioder kan have store konsekvenser for et barns udvikling. Legeheltenes formål med at bringe fysisk aktivitet ind på hospitalerne er at sikre, at børnenes udvikling ikke går i stå under indlæggelsen.

Alle Legehelte er professionelle fagfolk, som tilpasser aktiviteterne i forhold til det enkelte barns fysiske udfoldelsesmuligheder, med det for øje, at alle børn skal kunne være med.

Kilde: Børneulykkesfonden

Glæder sig til afgang

Frem til afgangen i september skal alle deltagerne træne intensivt for at være så godt gearet som muligt. Christian Troelsen står for nogle af de fælles træninger, der er tilrettelagt undervejs.

- Det er en tur, der kommer til at presse folk til det yderste. Når man skal gå opad i flere timer dagligt i den slags højder, så kommer alle til at skulle trække på nogle ressourcer, de nok ikke engang vidste, de havde. Derfor er det vigtigt at have trænet meget målrettet frem til turen, så man har bedst mulige chancer for at komme hele vejen op, fortæller han.

Personligt glæder han sig til den udfordring, det bliver at nå toppen af Kilimanjaro.

- Jeg får et kick ud af den slags udfordringer. Jeg elsker det. Det bliver sindsygt spændende at bestige Kilimanjaro, og jeg glæder mig helt vildt, siger han og tilføjer;

- Det primære for mig er dog helt sikkert at samle så mange penge sammen hjem til Legeheltene, som gør et fantastisk stykke arbejde.

Derfor skal han i den kommende tid ud og skaffe sponsorer og sprede budskabet om, hvordan man kan støtte det gode formål.

- Jeg har et håb om, at vi når op over 100.000 kroner til sammen - det burde være realistisk, siger han.

Christian Troelsen arbejder til daglig som leder, så at skulle have rollen som turleder, der skal have det store overblik og håndtere eventuelle udfordringer undervejs, falder ham meget naturligt. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce