Annonce
Billund

Christian har købt Lynges Autoservice: - Jeg er nærmest født i et værksted

I 37 år har Lynge Søndergaard-Jørgensen repareret biler i sit autoværksted i Billund. Efter sommerferien sælger han virksomheden til Christian Mikkelsen, der frem til overtagelsen er ansat som svend i firmaet. Foto: Alex Hermann.
Efter at have været selvstændig med Lynges Autoservice siden 1984 har Lynge Søndergaard-Jørgensen pr. 1. september solgt sit værksted til 32-årige Christian Mikkelsen. Han vil drive værkstedet videre fra den samme adresse på Kløvervej i Billund.

Billund: Når august bliver til september, skal skiltet på facaden ved Lynges Autoservice på Kløvervej i Billund skiftes ud. Til den tid overtager Christian Mikkelsen virksomheden, som ved samme lejlighed skifter navn til CM Autoteknik.

- Jeg har altid drømt om at være selvstændig. Jeg er nærmest født i et værksted, så jeg synes, det er et spændende område. Jeg ved, at Lynge er dygtig, så det var nu, jeg skulle slå til, fortæller Christian Mikkelsen, der er bosiddende i Gødsbøl lige på den anden side af Billund Lufthavn.

Christian Mikkelsens far er selvstændig med sit eget autoværksted i Vandel, så at han også selv skulle ende som mekaniker, kom ikke som den store overraskelse. Han er uddannet hos Fasterholdt Biler i Billund, og han har efterfølgende arbejdet samme sted samt i sin fars værksted i Vandel og som værkfører på et værksted i Kolding. I flere omgange har han desuden været ansat hos vindmøllefabrikanten Vestas, hvor han har rejst rundt i det meste af verden. Nu er tiden dog kommet til at få slået teltpælene i jorden.

Annonce

Reception den 27. august

  • Fredag den 27. august bliver det markeret, at Lynge Søndergaard-Jørgensen sælger sin virksomhed til Christian Mikkelsen.
  • Mellem klokken 14 og 17 er dørene åbne til en reception, hvor kunder og venner af huset er velkomne til at lægge vejen forbi og hilse på både den gamle og den nye ejer. Der vil desuden blive budt på en pølse og en øl.

- Jeg ville gerne ud og opleve noget, inden jeg for alvor satte mig fast. Jeg har rejst i hele verden, men jeg har to piger derhjemme, som er kede af det, når jeg rejser, og som jeg heller ikke kan undvære, siger Christian Mikkelsen.

Skal have olie på fingrene

At overtage en virksomhed med flere ansatte kommer til at give masser af arbejde bag skrivebordet. Det bliver Christian Mikkelsen, som kunderne kommer til at møde, når de går ind af døren på Kløvervej, men han håber, at han også får muligheden for at få noget værktøj i hånden.

Fra september er det Christian Mikkelsen, der sidder bag rattet i autoværkstedet på Kløvervej 20 i Billund. Han har købt virksomheden af Lynge Søndergaard-Jørgensen, der efter 37 år med eget autoværksted nu vil koncentrere sig om sine veteranbiler. Foto: Alex Hermann.

- Så vidt muligt skal jeg også ud og have olie på fingrene, men primært skal jeg sørge for at servicere kunderne og sørge for, at folk føler sig trygge, når de kommer. Det er de i forvejen, men det skal jeg arbejde videre med, siger Christian Mikkelsen.

Annonce

Skruetrækker og hammer er ikke længere nok

Den nye ejer vil efter overtagelsen sætte sig eget præg på værkstedet, der officielt vil hedde Automester E+ Billund, men lokalt nok vil blive kendt under navnet CM Autoteknik. Både han og Lynge Søndergaard-Jørgensen, som han overtager værkstedet fra, har gennem årene set, hvordan der er sket store forandringer inden for faget. I dag er bilerne meget computerstyrede, og det stiller nye krav til fremtidens mekanikere.


Jeg er nærmest født i et værksted.

Christian Mikkelsen, kommende ejer af værksted i Billund


- Man skal vide, hvordan en computer hænger sammen. Man kan ikke ordne en bil med en hammer og en bøjet skruetrækker længere, siger Christian Mikkelsen.

Frem til overtagelsen den 1. september vil Christian Mikkelsen være ansat hos Lynges Autoservice.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter efter tre år: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Erhverv

Fakta går på indkøb: Gør klar til at udvide Vejle-butik

Annonce