Annonce
Erhverv

Christoffer Melson: Uanstændig behandling af de zoologiske haver

Folketingsmedlem Christoffer Melson (V) kritiserer i skarpe vendinger regeringens håndtering af sagen om genåbningsmulighederne for de fire største danske zoologiske haver.Foto: Mette Mørk
Folketingsmedlem Christoffer Melson fra Venstre efterlyser meget mere gennemsigtighed og en klar køreplan fra regeringen og sundhedsmyndighedernes side i forhold til, hvilke instanser man forventer kan åbne hvornår og i hvilket omfang.
Annonce

Givskud: - Det her er grundlæggende helt vanvittigt og en helt igennem uanstændig behandling af de berørte virksomheder!

Det lokalvalgte folketingsmedlem Christoffer Melson (V) er rimelig klar i spyttet, når han skal komme med sit bud på de sidste dages storm omkring åbningerne/ikke-åbningerne af landets fire største zoologiske haver, heriblandt Givskud Zoo.

Landets fire zoologiske haver gik tirsdag ud og meldte ud, at de med Rigspolitiets velsignelse ville åbne 1. maj, men onsdag aften blev den plan skudt ned af to kontrameldinger fra erhvervsminister Simon Kollerup og justitsminister Morten Bødskov, der begge klart anbefalede de zoologiske haver at forblive lukkede.

Det scenarie finder Melson både uanstændigt og et udtryk for det, han kalder en kommunikationsmæssig slingrekurs, som hverken regeringen eller sundhedmyndighederne kan være bekendt over for de berørte parter fra erhvervslivet.

- Vi savner fra Venstre en klar køreplan og en klar strategi fra toppen, regeringen, på hvordan vi kommer videre. Hvilke instanser kan åbne op, under hvilke former, og hvis der ikke er tegn på genåbningsmuligheder snart, hvad er så planen for at hjælpe en virksomhed som eksempelvis Givskud Zoo, der jo kan komme i alvorlige økonomiske vanskeligheder, hvis de misser det meste af året på grund af nedlukning, siger Christoffer Melson.

Annonce

Ikke imponeret over erhvervsministeren

Han er heller ikke imponeret over erhvervsministerens svar til de zoologiske haver på landsdækkende tv torsdag aften.

- Han sagde jo egentlig til dem, at det var deres egen skyld, at de havde lyttet til Rigspoitiet og kørt med deres retningslinjer - altså at de selv var ude om at være havnet i den prekære situation, de nu befinder sig i efter, at de tilbagekaldte deres genåbning. Her mangler vi simpelthen nogle faktuelle og rationelle forklaringer fra sundhedsmyndighedernes og erhvervsministerens side, konstaterer Christoffer Melson.

Som det er nu, er de oprindelige hjælpepakker ifølge Christoffer Melson ikke indrettet til at hjælpe zoologiske haver, der potentielt kan miste en årsomsætning grundet corona-lockdown.

- Det er noget vi må se på, når vi har et tydeligere billede af situationens alvor. Hvis der bliver brug for en ekstra hjælpepakke, skal vi finde en løsning. Det er jo et specielt erhverv, hvor man ikke bare kan lukke ned og gå hjem. Der er en masse dyr, der skal passes, så der er jo massevis af driftsomkostninger og lønudgifter, selv om der lukket ned, understreger Melson.

I forhold til Venstres bud på en genåbningstrategi henviser Christoffer Melson til de såkaldte "fem principper", som Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, lancerede den 23. april.

Avisen har forsøgt at få et modsvar på Melsons kritik af regeringen fra Birgitte Vind (S), der også er valgt i Vejle-kredsene, men hun er grundet travlhed med forhandlinger om indsatsen for de mest sårbare og udsatte danskere her under coronakrisen endnu ikke vendt tilbage med en replik til Melsons kritik.

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce