Annonce
112

Circle K-røveri: 19-årig græd af lettelse, da dommeren lod ham gå

Der var ikke tale om røveri, men tyveri fra Circle K på Boulevarden sidste trosdag. Det mente dommer Helle Krogh i hvert fald, og derfor lod hun en 19-årig mistænkt slippe for varetægtsfængsling. Arkivfoto
Dommeren mente ikke, at den 19-åriges to besøg på Circle K-stationen i sidste uge kan betegnes som røveri. Det var højst tyveri.

Vejle: Det var en meget lettet 19-årig vejlenser, som kunne gå ud fra retslokale 6 i Kolding som en fri mand torsdag efetrmiddag.

Den 19-årige meldte sig selv til politiet onsdag, efter at politiet havde offentliggjort billeder af ham fra Circle K-stationen på Boulevarden.

Her havde den samme ekspedient to aftener i træk oplevet, at den 19-årige kom ind i butikken.

Første gang havde han krævet, at ekspedienten skulle give ham alle sine penge, hvilket ikke var muligt. Derfor gik han igen med uforettet sag.

Anden gang lykkedes det den 19-årige at få fire kartoner cigaretter uden at betale for dem. Dog tabte han tre af kartonerne på vej væk fra butikken.

Annonce

Nægtede sig skyldig

Ved grundlovsforhøret var der rejst sigtelse for røveriforsøg og røveri. Dette nægtede den 19-årige.

Han fortalte, at han ikke huskede den første episode, men at han ved anden episode rigtig nok havde tænkt sig at stjæle cigaretterne, fordi han ingen penge havde.

Han havde dog hverken været aggressiv eller truende, men blot taget kartonerne fra disken, da ekspedienten vendte sig om for at hente noget snus, som den 19-årige også havde bedt om.

I den forklaring fra ekspedienten, som blev læst op i retten, lød det da også, at ekspedienten på intet tidspunkt følte sig truet af den 19-årige.

Han syntes derimod, at den 19-årige virkede rolig og afslappet. Alligevel valgte ekspedienten at gøre, som den 19-årige bad om, fordi han var i tvivl om, hvad han ellers kunne finde på, lød det i forklaringen.

Al logik forsvinder

Den 19-årige mand forklarede selv til dommeren, at han har og har haft et længerevarende misbrug af benzodiazepiner (beroligende medicin, red.)

- Når jeg tager dem, er det som at trykke på en knap, hvor man slår al logik fra oppe i hjernen. Jeg kan ikke beskrive det bedre.

Han fortalte, at han havde været påvirket, da han kom ind på Circle K-stationen. I sin egen optik var der tale om en hovedløs handling, begået fordi han ingen penge havde.

Anklageren forlangte, at den 19-årige skulle varetægtsfængsles i to uger med en sigtelse for røveri og røveriforsøg, men det var dommeren altså ikke enig i.

- Der er sket for lidt til, at der er tale om røveri. Der er tale om tyveri. Derfor bliver du ikke varetægtsfængslet, sagde dommer Helle Krogh og kom så med en formaning til den 19-årige:

- Du skal selvfølgelig lade være med det her, og så skal du i behandling, for det duer ikke, at du er fuldstændig uden for rækkevidde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce