Annonce
Egtved

Cirka 1000 containere med håndsprit skal opbevares ved Vandel

Erhvervspark Vandel har bedt Vejle Kommune udarbejde en ny lokalplan, der gør det muligt at benytte området her på 128 hektar til et stort nationalt - og på sigt også nordisk - lager for håndsprit. Kort: Vejle Kommune
Den nationale operative stab (Nost) ønsker at etablere et stort nationalt lager for håndsprit i tilknytning til Erhvervspark Vandel for at kunne sikre forsyning til hele landet.
Annonce

NVandel: Der er næppe nogen, der kan være i tvivl om, at man i disse tider skal være ekstra påpasselig med håndhygiejnen for at undgå at blive smittet eller smitte andre med coronavirus. Det betyder blandt andet, at de fleste spritter hænder mange gange dagligt. Ved indgangen til børnehaven, skolen, supermarkedet, tøjforretningen, på arbejdspladsen eller hvor, man nu begiver sig hen.

Det betyder også, at der i øjeblikket er stort behov for at kunne skaffe håndsprit i hele landet. Derfor har Den nationale operative stab (Nost) via Region Hovedstaden et ønske om at etablere et stort nationalt lager for håndsprit i tilknytning til Erhvervspark Vandel. Nost udgøres af en række instanser, der går sammen, når der opstår større kriser og hændelser i Danmark, og som skal sikre det tværgående samarbejde og koordinering mellem myndighederne.

Det ønskede lager ved Vandel vil omfatte 43 hektar og skal rumme cirka 1000 40-fods containere med håndsprit. Det kan på sigt blive endnu større, da der lige nu arbejdes på et fælles nordisk lager.

Annonce

Midlertidig tilladelse

Der er dog ikke plads til lageret inden for den eksisterende erhvervspark. Derfor har Erhvervspark Vandel ansøgt Vejle Kommune om at udarbejde en landzonetilladelse. Projektet er dog så omfattende, at det er nødvendigt at udarbejde en ny lokalplan.

Men da der er tale om et akut behov for et lager til håndsprit, har Vejle Kommune hos erhvervsministeren fået en midlertidig landzonetilladelse frem til april 2021 på et areal syd for Erhvervspark Vandel, mens kommunen udarbejder en ny lokalplan.

Den nationale operative stab (NOST)

I tilfælde hvor Danmark rammes eller påvirkes af større kriser og hændelser, som eksempelvis ekstremt vejr, brand, eksplosioner, strømafbrydelser, ulykker eller angreb, træder Den nationale operative stab – i daglig tale NOST – sammen for at styre og koordinere den operative indsats på tværs af myndighederne.

Staben ledes af Rigspolitiet og består ud over Rigspolitiet af Politiets Efterretningstjeneste, Forsvarets Efterretningstjeneste, Forsvarskommandoen, Beredskabsstyrelsen, Udenrigsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Andre myndigheder kan indkaldes efter behov i forhold til hændelsens karakter.

NOST-medlemmerne mødes fysisk flere gange i døgnet både før, under og efter en hændelse og forbereder og koordinerer den operative indsats på nationalt niveau, indtil beredskabet kan reduceres og vende tilbage til normale tilstande.

Det område, der i første omgang skal huse lageret, er dog et areal, der er udpeget til fremtidig råstofgravning, og det er derfor ikke egnet til en permanent anvendelse.

Erhvervspark Vandel har nu anmodet om en ny erhvervslokalplan for et område på 128 hektar ved Rullevejen øst for erhvervsparken. Området er i dag en råstofgrav, men den forventes delvist færdiggravet til foråret.  Placeringen er ifølge Vejle Kommune meget velegnet, da der hverken er naboer, plan-, natur- eller miljømæssige konflikter tæt på arealet.

Teknisk udvalg i Vejle Kommune besluttede på udvalgsmøde forleden at sætte gang i arbejdet med at udarbejde en ny lokalplan for det nye erhvervsområde samt et tillæg til kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce