Annonce
Vejle

City Vejle indfører nye corona-våben: Kø-kegler, VIP-standere og byværter på gågaden

Trafikken på gågaden i Vejle har længe været opdelt på midten i et forsøg på at ensrette færdslen i hver sin side af strøget. Det skal opsatte standere nu hjælpe til med. Foto: Simone Nielsen, City Vejle
City Vejle vil ikke udvide åbningstiderne mere, end de i forvejen er. Til gengæld sætter cityforeningen ind med kegler til køer og tydeligere opdeling af strøgtrafikken.

Vejle: Landets butikker har fået indskrænket antallet af åbningsdage resten af året.

Det har fået nogle handelsbyer til at udvide åbningstiden i de sidste dage frem mod jul, mens en kæde som Tøjeksperten også har valgt at udvide åbningstiden i kædens mange butikker.

Det betyder, at Tøjeksperten blandt andet på gågaden i Vejle nu har åbnet til klokken 22 hver dag frem mod jul.

Annonce

Men City Vejle følger ikke trop med en fælles udvidelse af åbningstiden efter de nye restriktioner lukker butikkerne mellem jul og nytår.

- Der er ikke noget forgjort i at udvide åbningstiderne, men vi kører i forvejen med udvidede åbningstider frem mod jul. Jeg kan også se, at nogle af de byer, der nu udvider åbningstiden, udvider den til de tider, vi har i Vejle, siger citychef Andreas Kiis Antonsen.

Har masser af tid i dag

Han peger på Randers, hvor manhar udvidet åbningstiden og ligesom i Vejles butikker nu lukker hver dag klokken 19.

Hvis det skal give mening at udvide åbningstiderne for City Vejle, vil det kræve opbakning fra alle cityforeningens medlemsbutikker, og citychefen vil hellere opfordre til, at alle overholder de i forvejen udvidede tider.

- Der er i dag masser af tid både formiddag og aften til at sprede sit købsmønster ud over længere tid, siger citychefen.

Annonce

Tydeligere opdeling af gågade

Han var på gågaden både om formiddagen og sidst på dagen torsdag, og her var hans indtryk, at flere var på strøget efter lukningen af Bryggen og meldingen om, at butikkerne skal holde lukket mellem jul og nytår.

- Jeg synes, jeg kunne se, at flere kom tidligt i går, og sidst på dagen gik trafikken på gågaden heller ikke i stå så hurtigt som på andre dage, siger Andreas Kiis Antonsen.


Jeg er ikke en autoritet og kan ikke bestemme, hvor folk skal gå. Vi kan kun opfordre til det.

Andreas Kiis Antonsen, citychef


Og netop den stigende trafik får cityforeningen til at indføre nye midler, der fortsat skal gøre indkøbsoplevelsen på strøget trygt i denne tid med stigende coronasmitte.

Cityforeningen har fornyet flere af klistermærkerne, der har til formål at ensrette trafikken på gågaden, og så er der sat knap 20 VIP-standere i messing op midt på gågaden med samme formål.

Annonce

Er ingen autoritet

- Jeg synes generelt, at folk er gode til at overholde ensretningen. Jeg stod der et par timer torsdag og kunne konstatere, at de fleste er gode til at overholde det. Selvfølgelig er der enkelte, som ikke følger det. Men jeg er ikke en autoritet og kan ikke bestemme, hvor folk skal gå. Vi kan kun opfordre til det, siger Andreas Kiis Antonsen.

Kegler er et andet våben, cityforeningen nu drager ind i kampen om kundernes tryghed og en fornuftig opdeling af trafikken på gågaden.

- Hvis butikkerne oplever, at der opstår kø uden for deres butik, kan de henvende sig til os, så kommer vi med kegler og hjælper med at flytte køen ind langs butikkens vindue. Det handler om, at folk ikke skal stå i kø ud midt på gågaden, siger citychefen.

Annonce

Vil ikke ændre reglerne

Mange af butikkernes gadevarer fylder også op på gågaden. Vil I opfordre butikkerne til at indskrænke deres gadevarer i denne tid med trængsel og ensretning?

- Vi har en løbende snak med butikkerne om gadevarerne. Der er nogle regler, og jeg synes, at de er okay til at overholde dem, og det er ikke regler, jeg vil ud at ændre på, siger Andreas Kiis Antonsen.

Han har også allieret sig med DDS Ørnebjerg-spejderne, som i gule veste agerer værter på gågaden hen over weekenden og muligvis også i de sidste dage op mod jul.

- Det var planen, at de skulle byde folk velkomne på gågaden og vise dem vej til butikkerne, men nu udvider vi det, så de også husker folk på at holde afstand og spritte af. Samtidig uddeler de i samarbejde med Vejle Kommune 3000 sprit to go-flasker, fortæller citychefen.

Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce