Annonce
Vejle

Citychef slår alarm: Budgetforlig sætter midtbyen i fare

Citychef i Vejle Andreas Kiis Antonsen råber med egne ord "vagt i gevær" i håb om at få City Vejle på budgettet med et årligt tilskud på tre millioner kroner i fem år. Foto: Mads Dalegaard
Citychef Andreas Kiis Antonsen opfordrer økonomiudvalg og byråd til at kigge på budgettet igen og sætte et årligt beløb af til City Vejle.

Vejle: - Alle byerne omkring Vejle opruster. Det er vi nødt til også at gøre, hvis vi stadig vil have en levende midtby.

Sådan siger citychef Andreas Kiis Antonsen, City Vejle, som lige nu presser på for at få cityforeningen med omkring 300 medlemmer med på det kommunale budget på en mere permanent basis end de sidste fire år, hvor City Vejle er blevet finansieret med et årligt tilskud på to millioner kroner.

- Aftalen løb oprindeligt i tre år, men blev forlænget i 2019 med et enkelt år - til og med 2020. Begrundelsen dengang var blandt andet skræmmende fremtidsudsigter med en omsætningsnedgang i midtbyen på seks procent. Når jeg så kan se i budgetforliget for 2020-2023, at City Vejle slet ikke er nævnt, så bliver jeg nødt til at råbe vagt i gevær - især i en tid hvor stigende nethandel og corona udgør en farlig cocktail for detailhandlen, fortæller Andreas Kiis Antonsen, der tiltrådte som citychef i marts i år.

Annonce
Hvilken vej for Vejles midtby? Citychef Andreas Kiis Antonsen gik en tur i gågaden med Vejle Amts Folkeblad med det formål at lægge pres på byrådet for at få cityforeningen på kommunens budget. Foto: Mads Dalegaard

Udspil: Tre mio. årligt

Det har han gjort med et forslag til byrådets økonomiudvalg om, at Vejle Kommune de næste fem år øremærker tre millioner kroner årligt på budgettet til City Vejle.

Efter de fem år håber han, at City Vejle kan klare sig uden kommunale tilskud.

- Hvis vi bare bliver ved med at investere det samme som før, så opnår vi ikke ny vækst. Vi har brug for et langt sejt træk for at opnå vækst og ikke et éngangsbeløb som en stor raket, der siger "Bang" og så er væk. Man skal også huske på, at en levende midtby med detailhandel er vigtig for kommunens egen bosætningsstrategi og dens evne til at tiltrække tilflyttere, siger Andreas Kiis Antonsen.

Han har foreløbig forelagt idéen ad to omgange for byrådets økonomiudvalg.

- Den ekstra million kroner årligt i mit forslag skal bruges til at intensivere og udvikle events i midtbyen. Pengene skal også i høj grad bruges på at gøre detailhandlen mere digital, ligesom vi arbejder med fælles loyalitetsprogrammer, digital storytelling og meget andet i vores strategi, fortæller Andreas Kiis Antonsen.


Hvis vi bare bliver ved med at investere det samme som før, så opnår vi ikke ny vækst.

Andreas Kiis Antonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce