Annonce
Hedensted

Citychef stopper: Det er blevet sværere at drive butik

Rune Jørgensen blev ansat i Hedensted Kommune for seks år siden i en helt ny stilling som citychef. Jobbeskrivelsen lød blandt andet på at hjælpe detailhandlen, og Rune Jørgensen har igennem årene været med til at puste nyt liv i flere lukningstruede butikker. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Rune Jørgensen efterlader en handels-kommune i god stand - men der er stadig meget at tage fat på for en ny citychef, mener han. Blandt andet fordi de handlende har brug for mange flere værktøjer for at få succes med deres forretning i dag.
Annonce

Hedensted: - Der findes masser af gode butikker i Hedensted Kommune. Men også nogle, som har det svært. For det er blevet hårdere at drive butik i dag, end da jeg blev ansat som citychef for seks år siden.

Sådan siger Rune Jørgensen, da Folkebladet spørger, hvordan han synes, det lokale handelsliv har udviklet sig i løbet af de seks år, han har været citychef - titlen er siden blevet ændret til forretningsudviklingschef - i Hedensted Kommune.

1. oktober tiltræder han i en ny stilling som regionsdirektør i Domea, og dermed overlader han - måske - jobbet som "de handlendes hjælpende hånd" til en anden. Måske, fordi kommunen endnu ikke har taget stilling til, om der skal findes en afløser til posten. Det, håber Rune Jørgensen, der skal.

- Det behøver ikke være helt samme jobbeskrivelse, men der er stadig masser at tage fat på. Butikkerne har brug for støtte og værktøjer til at udvikle sig, for forbrugsmønstrene har ændret sig, og det er ikke længere nok bare at sælge en vare, siger Rune Jørgensen.

Jeg synes, at jeg efterlader en handels-kommune i bedre stand end for seks år siden, på trods af at det er blevet vanskeligere at drive forretning. Byudvikling er kommet højt op på den politiske dagsorden, og det er nødvendigt, når man vil sikre, at der er liv mellem husene.

Rune Jørgensen

Annonce

Masterplaner og gavekort

Engang var dét, at der var butikker i byen, nok til at skabe liv, men sådan er det ikke længere, mener den afgående citychef.

- I dag skal der mere end butikker til at sikre attraktive byer, som folk kan lide at besøge og at bo i. Vi er godt på vej i Hedensted Kommune, hvor der i min tid som citychef er afsat 77 mio. kr. til byudvikling, men det skal blive ved med at stå højt på dagsordenen. Ellers risikerer man, at det går i stå, siger Rune Jørgensen.

Foruden at få sat skub i de tre masterplaner for centerbyerne har Rune Jørgensen været med til at hjælpe lukningstruede butikker med at finde nye ejere, være sparringspartner for de handlende og et bindeled mellem butikkerne og kommunen.

I hans tid som citychef er der desuden etableret et fast samarbejde mellem handelsforeningerne i de tre centerbyer, og de har fået et fælles, elektronisk gavekort.

Annonce

Hjulpet butikker i krise

I Hedensted Handelsforening har formand Gitte Andersen været tilfreds med citychefens indsats.

- Det er min opfattelse, at mange har haft gavn af ham både som sparringspartner og som en tættere adgang til kommunen. Han har også været med til at sikre overlevelsen af nogle butikker, og det er væsentligt for hele handelslivet. Derfor mener jeg også, at det er vigtigt, at vi finder en ny person til at udfylde den rolle, siger Gitte Andersen, der foruden at være handelsformand er medlem af byrådet for Venstre.

Det er også borgmester Kasper Glyngøs (S) opfattelse, at der skal ansættes en ny citychef - eller i hvert fald noget, der minder om det.

- Det er stadig meget nyt, at Rune stopper, så jeg har ikke endnu overvejet, om vi skal have stillingen genbesat, eller om der skal rokeres rundt på noget. Der er ingen tvivl om, at kommunen har fået noget godt ud af at have en citychef, blandt andet en god udvikling i vores byer, men det er ikke sikkert, at den nye stilling skal være helt den samme, siger Kasper Glyngø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce