Annonce
Erhverv

Combigas går ind på det kinesiske marked

Så er aftalen også underskrevet. Yongming Wang fra Greatop og Kent Skaaning fra Combigas underskriver samarbejdsaftalen, der gør det nemmere for Combigas at komme ind i Kina. Foto: Combigas.

Det kinesisk ejede selskab Greatop er blevet partner i biogasselskabet Combigas på Ryttervangen. Det skal blandt andet bruges til et asiatisk fremstød.

Give: Det er næsten et år siden Combigas flyttede fra Hemmet til Ryttervangen i Give.

Det var blandt andet placeringen tæt ved Billund Lufthavn, der trak virksomheden til Ryttervangen, for der blev ikke lagt skjul på virksomhedens ambitioner om international vækst. De ambitioner får endnu en tak opad med et samarbejde med den kinesisk ejede virksomhed Greatop.

Greatop er ejet af det kinesiske Yinhai Investment Holding Co. Ltd. Selskabet har adresse i Nyborg, hvorfra det blandt andet formidler kontakt mellem kinesiske og danske virksomheder med fokus på effektive teknologier indenfor miljø og alternativ energi.

Combigas styrke er netop fokus på miljø og alternativ energi. Samtidig har Combiogas siden sin etablering haft fokus på bæredygtighed og ikke mindst lokale løsninger. Både med hensyn til at skaffe "brændstoffet" til anlæggene og til at afsætte energien fra biogasanlæggene.

Den lokale forankring i de enkelte projekter er afgørende, hvis også den økonomiske bæredygtighed skal tilgodeses.

Annonce

Med støtte fra staten vil Kina i nærmeste fremtid udvikle sig til at være et af verdens største biogasmarkeder, hvilket betyder, at det er det rigtige tidspunkt at gå ind på markedet.

Yongming Wang, adm. dir. Greatop
Combigas hylder det nære mere end det store som på modelanlægget i Hemmet. Et biogasanlæg skal kunne hente råvarerne lokalt og afsætte energien lokalt. Også i Kina. Foto: Combigas

Ind i Kina

Det er især Combigas fokus på bæredygtighed og teknologi, der har fået kineserne til at interessere sig selskabet fra Ryttervangen.

- Vi har længe været på udkig efter et selskab med en unik teknologi og mangeårige erfaring indenfor biogas produktion, så Combigas er et naturligt valg for os, siger Yongming Wang, der er administrerende direktør i Greatop.

Greatop har samme ambitiøse udviklingsidéer i forhold til affald på det globale energimarked som Combigas. Markedet for biogas i Kina vil takket være satsning fra den kinesiske stat i nærmeste fremtid udvikle sig til at være et af verdens største.

- Det betyder, at det er det rigtige tidspunkt at gå ind på markedet, siger Yongming Wang.

Combigas har samarbejdet med Greatop omkring projekter i Kina. Det drejer sig om to kommunale projekter for at udnytte husholdningsaffald og andet organisk affald til energi. Det forventes, at det første projekt vil blive igangsat i starten af 2018.

Treparts samarbejde

Greatop samarbejder også med Gemidan Ecogi. Ecogis teknologi omdanner husholdningsaffald og andet organisk affald til en ren biopulp fri for uorganiske elementer.

Combigas' teknologi omdanner denne pulp til nyttig gødning og vedvarende energi og i samarbejde vil de tre parter nu bidrage til effektivt at løse nogle store udfordringer i Kina omkring affaldshåndtering og decentral energiproduktion.

Kent Skaanning, der er formand for Combigas bestyrelse, er også begejstret for det kommende samarbejde.

- Combigas har i forvejen godt fat i markedet for biogas, og samarbejdet med Yongming Wang giver os mulighed for at udvide aktiviteterne til ikke bare det kinesiske marked, men hele Asien, siger Kent Skaaning.

Combigas er i forvejen til stede i både Afrika og flere dele af Europa. Ved at samarbejde med en stærk kinesisk organisation får selskabet et hurtigere og bedre afsæt for at udvide til Asien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce