Annonce
Erhverv

Combigas går ind på det kinesiske marked

Så er aftalen også underskrevet. Yongming Wang fra Greatop og Kent Skaaning fra Combigas underskriver samarbejdsaftalen, der gør det nemmere for Combigas at komme ind i Kina. Foto: Combigas.

Det kinesisk ejede selskab Greatop er blevet partner i biogasselskabet Combigas på Ryttervangen. Det skal blandt andet bruges til et asiatisk fremstød.

Give: Det er næsten et år siden Combigas flyttede fra Hemmet til Ryttervangen i Give.

Det var blandt andet placeringen tæt ved Billund Lufthavn, der trak virksomheden til Ryttervangen, for der blev ikke lagt skjul på virksomhedens ambitioner om international vækst. De ambitioner får endnu en tak opad med et samarbejde med den kinesisk ejede virksomhed Greatop.

Greatop er ejet af det kinesiske Yinhai Investment Holding Co. Ltd. Selskabet har adresse i Nyborg, hvorfra det blandt andet formidler kontakt mellem kinesiske og danske virksomheder med fokus på effektive teknologier indenfor miljø og alternativ energi.

Combigas styrke er netop fokus på miljø og alternativ energi. Samtidig har Combiogas siden sin etablering haft fokus på bæredygtighed og ikke mindst lokale løsninger. Både med hensyn til at skaffe "brændstoffet" til anlæggene og til at afsætte energien fra biogasanlæggene.

Den lokale forankring i de enkelte projekter er afgørende, hvis også den økonomiske bæredygtighed skal tilgodeses.

Med støtte fra staten vil Kina i nærmeste fremtid udvikle sig til at være et af verdens største biogasmarkeder, hvilket betyder, at det er det rigtige tidspunkt at gå ind på markedet.

Yongming Wang, adm. dir. Greatop
Combigas hylder det nære mere end det store som på modelanlægget i Hemmet. Et biogasanlæg skal kunne hente råvarerne lokalt og afsætte energien lokalt. Også i Kina. Foto: Combigas

Ind i Kina

Det er især Combigas fokus på bæredygtighed og teknologi, der har fået kineserne til at interessere sig selskabet fra Ryttervangen.

- Vi har længe været på udkig efter et selskab med en unik teknologi og mangeårige erfaring indenfor biogas produktion, så Combigas er et naturligt valg for os, siger Yongming Wang, der er administrerende direktør i Greatop.

Greatop har samme ambitiøse udviklingsidéer i forhold til affald på det globale energimarked som Combigas. Markedet for biogas i Kina vil takket være satsning fra den kinesiske stat i nærmeste fremtid udvikle sig til at være et af verdens største.

- Det betyder, at det er det rigtige tidspunkt at gå ind på markedet, siger Yongming Wang.

Combigas har samarbejdet med Greatop omkring projekter i Kina. Det drejer sig om to kommunale projekter for at udnytte husholdningsaffald og andet organisk affald til energi. Det forventes, at det første projekt vil blive igangsat i starten af 2018.

Annonce

Treparts samarbejde

Greatop samarbejder også med Gemidan Ecogi. Ecogis teknologi omdanner husholdningsaffald og andet organisk affald til en ren biopulp fri for uorganiske elementer.

Combigas' teknologi omdanner denne pulp til nyttig gødning og vedvarende energi og i samarbejde vil de tre parter nu bidrage til effektivt at løse nogle store udfordringer i Kina omkring affaldshåndtering og decentral energiproduktion.

Kent Skaanning, der er formand for Combigas bestyrelse, er også begejstret for det kommende samarbejde.

- Combigas har i forvejen godt fat i markedet for biogas, og samarbejdet med Yongming Wang giver os mulighed for at udvide aktiviteterne til ikke bare det kinesiske marked, men hele Asien, siger Kent Skaaning.

Combigas er i forvejen til stede i både Afrika og flere dele af Europa. Ved at samarbejde med en stærk kinesisk organisation får selskabet et hurtigere og bedre afsæt for at udvide til Asien.

Annonce
Vejle For abonnenter

Medarbejder på plejecenter er dybt frustreret: - Lige nu er det egentlig kaos

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

323 dage efter corona har Helle fået besked fra senfølgeklinik: Det svarer til en hjerneskade - og det kan blive kronisk

Erhverv For abonnenter

Martin og Allan drak en flaske Ron Zacapa-rom, da de udtænkte deres prisvindende virksomhed: Nu er de blevet købt af amerikanere og har kunder i 26 lande

Sport

Chris Ankers enke: Savnet er ubeskriveligt stort

Erhverv

Richard havde et løfte til sig selv, da han blev direktør for Givskud Zoo for 19 år siden - det løfte kommer han for første gang ikke til at overholde

Alarm 112

Aggressiv gæst kunne ikke få udleveret sin jakke i garderoben - det var der dog en god grund til

Debat For abonnenter

Ældre, demente og personalet på plejehjem råber om hjælp: Tak for opråbet, Nancy Marie og Mie - I er hverdagens helte

VEJLE

AAB-formand overvejer at gå til politiet:  Han er chokeret over, at en kritiker 'bryder sin tavshedspligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Vejles måske mindste fødevarebutik synger på sidste vers: - Jeg er så ked af det

Danmark

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Egtved For abonnenter

Nej, Jelling, I har ikke kommunens kedeligste rundkørsler - det har vi

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Ugens dyreste fik hammerslag ved 8.900.000 kroner

Vejle

Afgørende vej skal lukkes for trafik igen: Ukendte ledninger forhindrede arbejde med kæmpe-rør

Annonce