Annonce
Erhverv

Comwell-kæden lukker midlertidigt halvdelen af hotellerne: 90 procent af omsætningen er væk

Comwell-kædene har mistet mere end 90 procent af omsætningen under corona-krisen, oplyser koncernchef Peter Schelde. Kæden har nu besluttet af lukke 8 af kæden 15 hoteller midlertidigt. Arkivfoto: Søren Gylling
Den landsdækkende hotelkæde Comwell, der har udgangspunkt i Kolding, oplyser, at de lukker otte hoteller midlertidigt. Kæden, der har knap 1000 ansatte, har under krisen mistet 90 procent af omsætningen, og det vil få konsekvenser for medarbejderstaben.
Annonce

Kolding: Corona-krisen betyder, at Comwell-kæden midlertidigt lukker over halvdelen af deres i alt 15 danske hoteller ned. Lukningen gælder foreløbig frem til den 31. marts, oplyser kæden i en pressemeddelelse.

- Situationen har ramt vores branche hårdt, og vi vil gøre alt for at holde hånden under vores medarbejdere. Men vi kommer til at tilpasse vores organisation, udtaler Peter Schelde, der er koncernchef i Comwell.

Hotelkæden er hovedsageligt ejet af familien Christiansen fra Kolding, der også står bag bilhuset Nic. Christiansen Gruppen, der har hovedkvarter i Kolding.

- Vi har fuldt tillid til regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag og har hele tiden fulgt deres anvisninger. Nu står vi så overfor en række nye påbud og initiativer, der ganske enkelt ikke gør det muligt at drive vores hoteller. Så når der nu foreligger et forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer, så rammer det selvfølgelig vores forretning særdeles hårdt. Situationen er dybt alvorlig. Men det vigtigste er, at vi udviser samfundssind og følger regeringens tiltag i bekæmpelsen af coronasmitten herhjemme, udtaler Peter Schelde.

Midlertidige lukninger

De otte hoteller i Comwell-kæden der lukker midlertidigt, er: Comwell Holte, Comwell Sorø, Comwell Korsør, Comwell Klarskovgaard, Comwell Middelfart, Comwell Kongebrogaarden, Comwell Kellers Park, Comwell Rebild Bakker. Desuden lukker Comwells venue, Centralværkstedet, i Aarhus også midlertidigt. Der vil fortsat være åbent på Comwells hoteller i Aarhus, Aalborg, Odense, Køge, Kolding, Helsingør og Roskilde.
Annonce

Tilpasning af organisationen

Beslutningen om at lukke otte hoteller får stor betydning og vil også ramme de ansatte i kæden.

- Denne situation rammer vores branche hårdt, også Comwell selv om vi er en stor og økonomisk velfunderet virksomhed. Det er selvsagt alvorligt, når mere end 90 procent af omsætningen forsvinder stort set fra den ene dag til den anden. Vi er i øjeblikket i fuld gang med at vurdere regeringens hjælpepakker, men jeg er dog bekymret for, at de ikke er tilstrækkelige. Derfor gør vi brug af alle de værktøjer og muligheder, vi har for at bringe Comwell bedst muligt igennem denne ekstraordinære situation, udtaler Peter Schelde og fortsætter:

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde hånden under vores medarbejdere. Men på trods af regeringens hjælpepakker og den alvorlige situation taget i betragtning, så kommer vi desværre til at tilpasse vores organisation, udtaler Peter Schelde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce