Annonce
Egtved

Bølle og Buller trækker læsset imens Connie og Poul fører an

Connie og Poul Meyer fra Jerlev har kørt hestevognsture siden 1999, og det gør de også denne sommer. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Poul og Connie Meyer har siden 1999 kørt med hestevogn rundt omkring på egnen, og de er "still going strong" - og klar til at tage folk med på tur i sommerlandet.
Annonce

Jerlev: Med den beroligende lyd af hestehove, der klaprer henover vejen, betragtende alt det, der stille glider forbi, og snusende de forskellige dufte fra blomster, nyslået græs og regn på en varm sommerasfalt, og hvad der ellers passerer ens næse, kan en hestevognstur med Poul, Connie, Bølle og Buller være en af sommerens hyggelige og ikke mindst afslappende begivenheder.

Det er Poul og Connie Meyer, som har førerpladserne i vognen, og det er Bølle og Buller, der trækker, og sådan har det været i mange år.

Fjordhestene Bølle og Buller er helbrødre på 18 og 19 år. Det er Bølle (forrest i billedet), der er den mest nysgerrige og frække af de to. Men begge heste tager det helt roligt, når der lægges grimer og seler på. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hestene Bølle og Buller er helbrødre indenfor racen fjordheste (også kaldt Nordbakker, red.). Den ene er 18, og den anden er 19 år gammel.

- Det er nogle meget stærke heste, og så er der aldrig noget i vejen med dem. De er jo naturheste, forklarer Poul Meyer, der udover at have kørt med hestevogn i årevis, også har drevet hingstestation for fjordheste i over 26 år og har faktisk også været indehaver af et vognmandsfirma i 43 år.

Altsammen med Connie Meyer ved sin side. Begge har arbejdet sammen om sagerne, og det gør de stadig.

Annonce

Booking hos dem selv

Dengang de i 1999 startede med at køre hestevogn, var det i samarbejde med Egtved Turistforening, som så blev lagt under VisitVejle ved kommunesammenlægningen i 2007. Sidste år sagde de dog den aftale op.

Connie og Poul Meyer fra Jerlev har kørt hestevognsture sammen siden 1999, og det gør de også denne sommer. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Vi er jo ved at være lidt oppe i alderen, og derfor har vi behov for selv at kunne styre, hvornår og hvor ofte vi bliver booket til at køre med hestevognen, lyder det fra Connie Meyer.

Det er for øvrigt ofte hende, der gerne fortæller historier om de steder, man ser på turene, hvis man ønsker det.

Hun forklarer videre, at blandt de steder, hvor de ret ofte laver ture fra og omkring, er Bindeballe Købmandsgård, Frederikshåb Plantage og Syvårssøerne (når altså de ikke står fulde af vand, for så er det ikke nemt at komme frem).

- Noget, der også er ret populært, er vores ture til og fra Sønderskoven i Vejle. Her er der mange, som gerne vil hentes eller sættes af ved den store flotte naturlegeplads, siger Connie Meyer.

- Og så tager vores ture sjældent længere end en time. Det passer lige med ikke at være for meget, før mange børn for eksempel mister tålmodigheden og skal videre, tilføjer Poul Meyer.

Annonce

Særlige ønsker og begivenheder

Poul og Connie Meyer har deres faste ture, som de tilbyder at køre, men hvis man har særlige ønsker, er de altid åbne for det.

- Vi har også kørt ved mange Jelling Festivaler, julemandskørsler, Åbent Landbrug i september, vikingemarkeder og den slags, og så har vi for øvrigt en lille vogn. Med den kører vi for eksempel brudepar og konfirmander, og så har vi selvfølgelig det fine tøj på, kommer det med smil fra begge.

Annonce

At være god ved og passe på

Og så lige tilbage til fortællingen om Bølle og Buller. Sagen er nemlig den, at begge vallakker (kastrerede hingste, red.) ikke alene er stærke, sunde og raske. Men de er også meget, meget rolige og medgørlige.

- Det handler om, at de får noget rigtig godt foder, at de kender deres opgaver, og at de er trygge og har det godt på alle mulige måder, fastslår Poul Meyer, og Connie supplerer:

- Poul ved lige præcis, hvordan man skal behandle dem. Han er jo vokset op med heste. Og for os er det vigtigt, at vores dyr bliver behandlet ordentligt og respektfuldt.

Annonce

Fra gummi- til luksusvogn

Da Poul og Connie Meyer i sin tid startede med at køre hestevogn, var det med en mindre gummivogn. I dag har de en stor luksusvogn med overdækning, lædersæder og et bord i midten med huller til drikkevarerne.

Alle fire, både mennesker og heste, kender tydeligt hver deres opgaver, som de stille og roligt gennemfører, inden det lige om lidt er tid til at rulle ud ad vejene sammen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Uanset vind og vejr kan man sidde tørt og varmt i vognen, og det er jo en stor fordel i forhold til Danmarks skiftende vejr, konstaterer Connie Meyer, der samtidig fortæller, hvor meget begge holder af at møde de mange forskellige mennesker, som de får med på deres ture.

Skulle man få lyst til at få en tur med Poul, Connie, Bølle og Buller, så kan man ringe på telefon 20463286 eller sende en mail til poul_meyer@live.dk

Og afsted det går. Ud i det dejlige sommerland. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce