Annonce
Hedensted

Coop har talt: Brugsen bliver, hvor den er

I 2017 investerede Coop og Uldums-borgere i fællesskab 1,2 mio. kr. til en ombygning af den eksisterende brugs. Begrundelsen for, at brugsen ikke ønsker at flytte, kan muligvis findes i den investering. Arkivfoto
Ideen om at flytte Dagli' Brugsen i Uldum hen til rådhusgrunden er nu endelig sparket til hjørne. I stedet kan der blive plads til flere boliger.

Uldum: Det kommer ikke på tale at flytte Dagli' Brugsen i Uldum fra den nuværende placering på I.P. Hansensvej til en nybygget butik på rådhusgrunden. Det står klart efter onsdagens borgermøde i Uldum, hvor flere hundrede borgere var mødt op for at høre om kloakseparering.

Da byens borgere nu alligevel var samlet benyttede byrådspolitiker Claus Thaisen fra borgergruppen lejligheden til at gøre status på, hvad der skal ske med det centrale rådhus-areal midt i byen, når de ca. 80 medarbejdere forventeligt til september 2020 flytter ind i et nyt rådhus i Tørring.

Og status er altså, at der ikke skal laves en butik på den centrale grund.

I følge Coops kædedirektør for Dagli' Brugsen, Torben B. Andersen, har de efter længere tids drøftelser om sagen med Hedensted Kommune, nemlig besluttet, at man ikke ønsker at flytte butikken.

- Vi har en god butik i Uldum, der fungerer i dag, men der er også begrænset adgang til parkeringspladserne, og derfor har vi også været interesseret i projektet.

- Men efter at have regnet på tallene mange gange og med mange forskellige modeller, har vi konkluderet, at det økonomisk er en for stor chance at tage at flytte brugsen, fortæller Torben B. Andersen, der understreger at Hedensted Kommune har strukket sig meget langt i processen.

Ærgerligt, men...

At Uldums borgere så sent som for to år siden via crowdfunding investerede 1,2 mio. kr. til nyt inventar til den eksisterende brugs har også medvirket til Coops beslutning.

- Vi ville selvfølgelig kunne genbruge noget af det, men der vil også skulle meget nyt til. Samtidig vil vi i et nybyggeri få en formodentlig højere husleje end i dag, uddyber Torben B. Andersen.

Coops beslutning vækker ærgrelse.

- Det betyder, at vi sandsynligvis ikke kan få det butikscentrum, vi havde håbet på. Bliver der ikke butik, bliver der til gengæld plads til flere boliger på grunden, lyder det fra byrådspolitiker Claus Thaisen (S), der også sidder med i den borgergruppe fra Uldum, der har arbejdet med udviklingen af Uldum Midtby.

Han tror ikke umiddelbart på, at andre dagligvare-butikker, kunne være interesseret i at etablere sig på rådhusgrunden, men hvis de er, skal de henvende sig nu, lyder opfordringen.

- Vi har været i dialog med flere kæder, men de vil kun etablere sig i Uldum, hvis de kan komme til at ligge ud til Skanderborgvej og gerne oppe ved rundkørslen for enden af Højskolebakken. Vi finder det dog ikke særligt attraktivt for Uldum med en butik uden for bymidten, lyder det fra Claus Thaisen.

Annonce

Til børn og seniorer

Nu bliver en række arkitektfirmaer i stedet inviteret til at komme med deres bud på, hvordan et rent boligbyggeri på rådhusgrunden kan udformes.

Oplægget er i følge Claus Thaisen, at der skal laves omkring 25 lejeboliger på grunden, og at boligerne skal henvende sig både til børnefamilier og seniorer.

- Flere og flere børnefamilier er interesseret i lejeboliger, så man slipper for at klippe græs og male udhængs-brædder, og vi tror på, at det i kombination med seniorboliger, kan noget, lyder det fra Claus Thaisen.

Håbet er, at spaden til de nye boliger kan sættes i jorden til september næste år (2020), og at lejlighederne står indflytningsklare 1. januar 2022.

Annonce

Flere boliger på vej

De nye boliger på rådhusgrunden bliver i øvrigt ikke de eneste nye boliger, Uldum har i sigte. På borgermødet kunne Claus Thaisen afsløre, at de indledende øvelser til udstykning af knap syv hektar stort boligområde mellem Kærvejen og Lille Kongens Ager er igangsat.

Planen er, at Uldum-borgere i løbet af efteråret skal bidrage til at finde ud af, hvilken type boliger, der skal være på arealet.

Det var oprindeligt planen, at Dagli' Brugsen i Uldum skulle flytte over på en del af rådhusgrunden i Uldum, efter det gamle rådhus forventeligt rives ned i efteråret 2020. Men nu har brugsen besluttet sig for at blive, hvor den er. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Annonce