Annonce
Jelling

Coops opfordring til Jelling Kro: Lav noget andet end det supermarkederne laver

 Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, opfordrer spisesteder som Jelling Kro til at finde på andre menuer. Fotos: Anders Kynde og PR-foto
På landsplan har Coop haft et stigende salg af takeaway-mad de seneste fem år, men koncernen afviser at have skruet op for tiltagene under coronakrisen.

Jelling: Det er mangel på samfundssind, at SuperBrugsen optrapper salget af takeaway-mad under coronanedlukningen, mens spisestederne, der er underlagt hårdere restriktioner, kæmper for overlevelse.

Det mener kroejerne Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen fra Jelling Kro, som i en artikel i Vejle Amts Folkeblad har kritiseret den lokale brugs for unfair konkurrence på ulige vilkår.

- For de lokale spisesteder i Jelling er der kun én vare på hylden, og det er mad ud af huset. Denne ene vare har været den eneste indtægtskilde siden 9. december 2020. Samtidig må dagligvarebutikker, der har masser af varer på hylderne, gerne sælge mad ud af huset, og det gør SuperBrugsen i stor stil. Det er ikke fair, og derfor henstiller vi til, at de drosler ned, mens vi andre stadig ikke kan invitere gæster indenfor, udtaler kroparret til avisen.

Annonce

Men ifølge Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen har SuperBrugsen ikke i sinde at drosle ned for takeaway-aktiviteterne. Tværtimod er meldingen, at det vil der komme endnu mere af fremover.

Brugsuddeler Henrik Werge fra SuperBrugsen ønsker ikke at kommentere sagen i Vejle Amts Folkeblad. Derfor har vi i stedet taget kontakt til Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Han vil ikke gå ind i den specifikke sag, men udtaler generelt:

Informationsdirektør Jens Juul Nielsen fortæller, at Coop på landsplan har haft en stigende takeaway-omsætning de seneste fem år. PR-foto

-  For Coops vedkommende er det rigtigt, at vi de seneste fem år har haft en stigende takeaway-omsætning og har opgraderet på færdige måltider. Det er jo, fordi vi har oplevet en stærk skærpet konkurrence fra restaurationsektoren, og fordi danskerne i højere grad køber færdiglavet mad, siger Jens Juul Nielsen.

- Men kigger vi over de seneste 12 måneder - altså siden corona startede - har vi ikke gjort noget som helst for at skrue op for det. Den meromsætning, der er kommet på landsplan de sidste 12 måneder inden for takeaway, er kommet på restaurantsektoren, fortsætter han.

Et råd fra direktøren

Informationsdirektøren vil dermed ikke forholde sig diskussionen, om det er i orden, at SuperBrugsen i Jelling har skruet op for takeaway under coronakrisen.

Men han har et råd til spisesteder som Jelling Kro:

- Hvis vi eksempelvis kigger på København, hvor vi har mange butikker, og hvor der er mange takeaway-steder - her vinder takeaway-stederne ved at lave noget andet, end det som supermarkederne gør. Og det er sådan set det råd, vi vil give til restauranterne: Lav noget andet end supermarkederne. Ligesom blomsterhandlerne skal finde nogle andre blomster, end dem der bliver solgt i supermarkederne, lyder det fra Jens Juul Nielsen.

Coop markerede sig tidligere på måneden med en håndsrækning fra selskabets 67 Kvickly-varehuse til Danmarks trængte specialbutikker. Således er det besluttet, at det ekstra salg, som Kvickly-butikkerne har i januar og februar 2021 på salg af nonfood (ikke-dagligvarer), skal bruges til lokal markedsføring af specialbutikkerne i deres lokalområder.


For Coops vedkommende er det rigtigt, at vi de seneste fem år har haft en stigende takeaway-omsætning og har opgraderet på færdige måltider.

Jens Juul Jensen, informationsdirektør i Coop
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Mor mishandlede 7-årig datter og skjulte sammen med sin mand lillesøsteren for kommunen

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Erhverv

Surdejskokken satser på det søde: Vores kager er lavet med alt det bedste

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Alarm 112

'Jeg skal dræbe dig': 27-årig varetægtsfængslet efter vold og dødstrusler i Vestergade

Annonce