Annonce
Børkop

Coronasmitte i vuggestue, brand i skole og en ung mands ærlighed: Her er fem af de mest læste Børkop-historier i år

Året der gik samlet i fem historier. Fotos: Mette Mørk og Jørgen Flindt.
Året 2021 har budt på mange historier fra Børkop-området, men nogle er blevet læst af flere end andre. Her er fem af de historier, som hittede mest i år.

Børkop: Der sker stort og småt i Børkop-området i årets løb, og nogle af tingene indfanger vi her på Vejle Amts Folkeblad.

Men noget bliver mere læst end andet. Her er fem topscorere fra året, der gik.


Annonce

1 Smitten lagde vuggestue ned

Søren Uhre Christensen er leder af Børnehuset Krystallen i Børkop, og han måtte i isolation i 14 dage i sit hjem, da hans personale blev smittet med covid-19's engelske variant. Foto: Mette Mørk

I februar oplevede daginstitutionen Krystallen i Børkop, at smitten med et slag lagde vuggestuen næsten ned. I alt blev 14 medarbejdere konstateret smittet på stort set en og samme gang.

Og da der derudover var andre, som var i kontakt med de smittede medarbejde, var en stor del af medarbejderstaben sat ud af spillet. Deriblandt også lederen, Søren Uhre Christensen, der beskrev det som følger: "Det startede som et drama, så blev det en krimi og til sidst en gyser".

Gyset sluttede dog efter nogle dage, for medarbejderne kom sig, og vuggestuen vendte tilbage til normalen.

2 Skærups mange nye huse

Skærup Have er utroligt populær, både at leje sig ind i og at læse om. Illustration: Vea ApS

Selvom Brugsen og skolen ikke længere er i byen, men i nabobyen Smidstrup, så har Skærup ingen problemer med at at tiltrække nye borgere. I september skrev vi artiklen om Skærup Have, der er et nybyggeri af næsten 100 boliger i form af rækkehuse. Og de blev nærmest revet væk.

På to måneder blev de første 52 boliger lejet ud, og interessen fortsatte kun med ufortrødent kraft. De første nye beboere af Skærup Have flytter snart ind.

3 Stemmeslugerens SMS

Dan Skjerning havde et supergodt valg. Foto: Mette Mørk

I november var der valg til kommunalbestyrelse og regionsråd, og Dan Skjerning (S) fra Gårslev, der ellers har siddet i Vejle Byråd i mange år, valgte i 2021 at stille op til regionsrådet i stedet. Og han blev valgt ind med imponerende 5055 stemmer.

Hans glæde og historien om, hvordan hans bonussøn som den første midt om natten så resultatet og sendte en SMS til sin bonusfar, gik rent ind hos læserne. Det blev årets tredje mest læste Børkop-artikel.

4 Brand lukkede skole

Der var i maj brand i Fælleshåbsskolen i Gauerslund. Foto: Flemming Larsen

En fredag i starten af maj opstod der brand på Fælleshåbsskolen i Gauerslund. Branden opstod i et el-skab, hvor der var sket en kortslutning. Skolen var næsten tom, da branden brød ud, men en lærer opdagede ilden, og brandfolk kunne hurtigt slukke branden.

Men røgskaderne var så store i en af skolens fløje, at man måtte lukke den af i flere uger. Og i ugen efter måtte alle skolen elever undervises med virtuel undervisning, hvilket var lidt øv, for eleverne var ellers lige vendt tilbage efter flere måneder med undervisning virtuelt grundet coronanedlukning.

5 Et opslag gav ros

Oscar Egelund Hansens opslag på Facebook blev til en artikel, og den tog læserne godt imod. Foto: Jørgen Flindt

En nat i maj lagde 16-årige Oscar Egelund Hansen fra Smidstrup et opslag på Facebook, hvor han forklarede, at en flok af de unge i byen lige havde delt et par kasser øl under skolens halvtag.

Og han forklarede, at de havde ryddet delvist op efter sig selv, men at han godt vidste, at de unge havde forladt stedet på en måde, de ikke kunne være bekendt. Men, som han forklarede, der skulle nok blive ryddet op, når det blev lyst.

Opslaget blev delt i Smidstrup, og den unge mand fik stor ros for sit ærlige opslag. Avisen fik en snak med den unge mand, og det blev en af årets mest læste historier fra Børkop-kanten.

Embed: Hearken
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce