Annonce
Billund

Corona årsag til fyringer i Lego House: 16 stillinger er nedlagt

16 stillinger er blevet nedlagt i Lego House. Foto: Søren Gylling
De mange restriktioner, som coronakrisen har ført med sig, rammer Lego House hårdt. Antallet af gæster har i 2020 været rekordlavt, og det går nu ud over en række medarbejdere, der mister deres job.
Annonce

Billund: Coronakrisen har gjort sit indtog i Lego House, hvor en række medarbejdere i denne uge har modtaget en opsigelse. I alt er 16 stillinger i oplevelseshuset i Billund blevet nedlagt. 10 af stillingerne var i forvejen ledige, og seks medarbejdere er derfor blevet afskediget.

Det er coronapandemien, der i sidste ende får skylden for, at det bliver nødvendigt at skære i antallet af medarbejdere.

- Vi laver en tilpasning af vores organisation i forhold til det aktivitetsniveau, vi forventer til næste år. Der forventer vi, at vi stadig vil ligge et godt stykke under besøgstallet fra 2019, siger Jesper Vilstrup, der er administrerende direktør i Lego House.

Annonce

Gæstetal mere end halveret

De nedlagte stillinger fordeler sig bredt i hele organisationen og afspejler, at det er stort set al aktivitet, som bliver påvirket.

- Vi har indtil videre haft under halvdelen af det antal gæster, som vi havde i 2019, siger Jesper Vilstrup, der vil vente med at offentliggøre konkrete besøgstal til efter årsskiftet, hvor han laver et samlet regnskab.

Lego House

Lego House slog for første gang dørene op i efteråret 2017. Huset ligger meget centralt i legoklodsens hjemby, Billund, må det sted, hvor byens rådhus tidligere lå.

Lego House består af fire større legeområder samt en slags museum for betalende gæster, ligesom der er butik og restauranter i den offentlige del af huset.

Lego House forventede fra begyndelsen 250.000 betalende gæster om året. Tal, der i det store hele er blevet levet op til - lige indtil coronakrisen i 2020 satte en stopper for det.

De mange restriktioner, som coronakrisen har ført med sig, har haft en stor betydning for, hvor mange gæster det har været muligt at lukke ind i Lego House.

- Vi bliver enormt meget ramt på, at vi ikke har ret meget plads. På dage, hvor vi normalt ville have helt udsolgt, har vi ikke haft mulighed for at lukke ret mange ind. Det har betydet meget i de seks uger i sommerferien og i efterårsferien, hvor vi har solgt alle de billetter, vi havde mulighed for, siger Jesper Vilstrup.

Annonce

Lukket i flere måneder

Lego House måtte som så mange andre lukke, da hele Danmark i foråret blev lukket ned på grund af coronakrisen. Først den 22. juni blev det igen muligt at lukke gæster ind, og det skete i et meget begrænset antal og med strenge krav til rengøring og hygiejne i hele huset.

I forbindelse med nedlukningen af Danmark sendte Lego House en stor gruppe medarbejdere hjem. Virksomheden valgte dog at undlade at søge om lønkompensation.


Vi har indtil videre haft under halvdelen af det antal gæster, som vi havde i 2019.

Jesper Vilstrup, administrerende direktør, Lego House
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Annonce