Annonce
Vejle

Coronakrisen giver forsinkelser: Her åbner Paladspassagens nye spisested

Det store fælles spiserum får en ny form og stemning, og omdrejningspunktet bliver baren, som indrettes i rammen af en tidligere skibscontainer med en scene ovenpå. Foto: Mette Mørk
Paladspassagens "Social Dining" er forsinket på grund af coronakrisen. Men hvis forsamlingsforbuddet ophæves 31. august, åbner det store spisested i september.
Annonce

Vejle: Håndværkere er fortsat i fuld gang med at forvandle den overdækkede del af Paladspassagen til én stor fælles spisesal, mens de små spisesteder i de tidligere bank- og restaurantlokaler også er ved at tage endelig form.

Ejerne bag det tidligere shoppingcenter har længe haft planer om at åbne "Paladspassagen Social Dining", men coronakrisen og dens mange begrænsninger har været hård ved tidsplanen for det kommende spisested i centrum af Vejle.

Det fortæller medejer og projektleder Rie Lundgren, der oprindelig forventede at åbne stedet i foråret.

- Når ombygningen trækker ud, er det, fordi vi ikke har kunnet få fat i de byggematerialer, vi skulle bruge under coronakrisen. Vi er også blevet bremset af, at der har været tidspunkter, hvor vi ikke kunne trække de håndværkere ind, vi skulle bruge på grund af coronaen. Og så har kreativiteten grebet lidt om sig, for den ene idé har taget den anden undervejs i processen, siger Rie Lundgren.

De små køkkener er ved at tage form i Paladspassagens social dining, hvor indtil videre fem restauratører er klar til at åbne. Foto: Mette Mørk

Centralt i det overdækkede væksthus står nu rammen af en tidligere skibscontainer, og ovenpå er håndværkerne i gang med at bygge en båd, som samtidig skal fungere som scene for musikere. Baren skulle oprindeligt have haft et cykeltema, men den bliver nu indrettet og dekoreret i maritim stil.

Annonce

Vil ikke åbne halvt

Selvom genåbningen af samfundet er i fuld gang, tøver ejerne, Orla Dambo og Rie Lundgren, med at åbne deres Social Dining for gæsterne.

- Vi følger nøje med i, hvad myndighederne kommer med af udmeldinger. Lige nu er der stadig en forsamlingsbegrænsning på 500 personer indtil 31. august. Bliver det ophævet på det tidspunkt, åbner vi i løbet af september, siger indehaveren.

Den tidligere frisørsalon på 1. sal er også under forvandling. Her indrettes et stort aktivitetslokale med blandt andet pool- og fodboldborde og selvstændig bar. Foto: Mette Mørk

Hun vil ikke sætte en præcis åbningsdato på endnu.

- Vi kommer ikke til at åbne, før forsamlingsforbuddet er ophævet. Vi vil ikke åbne noget halvt. Folk skal have den rigtige oplevelse, første gang de kommer herned, siger Rie Lundgren.

Annonce

Har fem underskrifter

Hun har fået underskrift på kontrakter med fem restauratører, som alle er i gang med at indrette de kommende spisesteder i de ombyggede lokaler, som Frøs Sparekasse tidligere lejede sig ind i.

Det er de enkelte lejeres opgave at få deres køkkener godkendt af Fødevarestylelsen, inden de åbner. Det drejer sig om et italiensk køkken, et thailandsk, et indisk, mellemøstlig  pita samt et dessertkøkken.

- Vi vil gerne have to køkkener mere ind, inden vi åbner, så vi fylder Marellos og Frøs' tidligere lokaler. Vi er især på jagt efter et græsk køkken og en burgerbar, og vi er i dialog med fem restauratører, men nogle af dem holder lidt igen på grund af coronakrisen, fortæller indehaveren.

Udover de fem spisesteder i banklokalet og de to i det tidligere pizzeria, kan der indrettes yderligere tre køkkener i det lokale, Restaurant Neptun forlod.

- Det gør knap så meget, at Neptun-lokalerne ikke er fyldt. Så har vi plads til flere, når vi er åbnet og folk kan se, hvad vi har gang i, siger Rie Lundgren.

Der bliver ikke kun siddepladser i stueplan, men også på balkonen på førstesal bliver det muligt at sidde med sin mad. Foto: Mette Mørk

Imens fortsætter håndværkerne med at skrue og banke. Lige nu går opgaven på at sætte grå troldtekt-plader på alle søjler og de fleste vægge. Det handler om at skabe god akustik i det store fælles spiserum, som inddeles i forskellige miljøer.

Samtidig skal det store aktivitetslokale på 1. salen også bygges om. Her havde Kunstklipperiet hjemme, men lige nu er lokalet helt strippet og klar til at få nyt indhold.

- Det bliver et spille- og aktivitetsrum for unge og voksne, hvor vi stiller dartskiver, pool- og fodboldborde op og så får det sin egen bar, fortæller Rie Lundgren, der glæder sig til, at Paladspassagen Social Dining ikke længere blot er en byggeplads, men et nyt mødested for vejlenserne og byens gæster.

- Utålmodigheden er efterhånden stor, og vi glæder os til at komme i gang og høre, hvad folk siger til det nye sted, tilføjer hun.

Tobias Sortesøe Søndergaard (bagest) er tømrer, men han har arbejdet som bådebygger og står sammen med sin kollega Mads Nielsen for at bygge den nye fælles bar midt i Paladspassagens spiseområde. Foto: Mette Mørk


Vi kommer ikke til at åbne, før forsamlingsforbuddet er ophævet. Vi vil ikke åbne noget halvt. Folk skal have den rigtige oplevelse, første gang de kommer herned.

Rie Lundgren, medindehaver af Paladspassagen Social Dining
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce