Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Beboerne i Finlandsparken kan godt forberede sig på besøg. Arkivfoto: Mette Mørk
Stigende smittetal i Vejle Kommune har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at reagere: Etageejendomme på Nørremarken og Løget og i Vestbyen får besøg.

Vejle: De har stemt dørklokker i Vollsmose. De har også været forbi Nordvest i København. Nu kommer Styrelsen for Patientsikkerhed til Vejle.

Onsdag ankommer styrelsen og begynder at ringe eller banke på døre fra klokken 10. Den kommer til at centrere sig om etageejendommene på Nørremarken, Løget og i Vestbyen. Det fortæller sundhedschef i Vejle Kommune Diana Krogstrup.

- Vi kan se, at smittetallet bevæger sig hurtigt opad, og det er især i de tæt befolkede dele af byen som Nørremarken, Løget og Vestbyen. Så det er de områder, som styrelsen koncentrerer sig om, forklarer hun mandag eftermiddag.

Annonce

Eksplosivt smittetal

Coronasmittetallet er i flere uger og dage bare gået op i Vejle Kommune.

Den såkaldte incidens lå mandag eftermiddag på 135,9, viser tal fra Statens Serum Institut. Tallet fortæller, hvor mange er smittede den seneste uge ud af 100.000 borgere.

Til sammenligning lå tallet for bare en måned siden på mellem 20-30. I runde tal betyder det, at 157 vejlensere er testet positiv i løbet af den seneste uge. 16.130 er i alt blevet testet på de seneste syv dage - af dem var 0,97 procent positive.

Her kan du blive podet i uge 9 og 10

Med de stigende smittetal er det blevet muligt at blive testet flere steder - her er adresserne og tidspunkterne for uge 9 og 10.

Lyntest i Vejle

Paladspassagen. Alle hverdage klokken 11-17 og lørdag klokken 10-13.

Kvartershuset, Løget Høj 2A. Mandag klokken 15-19. Resten af ugen klokken 9-17.

Beboerhuset, Finlandsvej 103. Mandag klokken 15-19. Resten af ugen klokken 13-19.

Beboerhuset, Valdemarsgade 16. Tirsdag til søndag klokken 13-19.

Fælleshuset, Hasselvænget 10. Torsdag klokken 15-19 samt lørdag og søndag klokken 13-17.

 

Lyntest i Egtved, Give, Jelling og Børkop

Roberthus, Egtved. Tirsdag, onsdag og fredag klokken 15-19.

Kulturhuset i Give. Tirsdag, onsdag og fredag klokken 15-19.

Jelling Bibliotek. Tirsdag og fredag klokken 15-19.

Børkop Bibliotek. Tirsdag og fredag klokken 15 - 19

Ågård Forsamlingshus. Torsdag klokken 15 - 19

Ifølge sundhedschefen skyldes eksplosionen den britiske coronavariant, som nok ikke er mere farlig, men til gengæld noget mere smitsom.

Det er også derfor, at styrelsen koncentrerer sig om de tættest befolkede dele af Vejle. Hun påpeger, at smitten ikke er mere udbredt hos nogle etniciteter end andre. Mange af de smittede er børn og unge.

- Man kan godt være omhyggelig, men går man ind i en elevator eller rører ved et gelænder, som en smittet har rørt ved, ja, så kan du altså godt blive smittet. Det er derfor, vi skal have testet så mange som muligt i disse dage, siger Diana Krogstrup.

Annonce

Bryde smittekæderne

Når styrelsen stemmer dørklokker, så er det med det formål at få så mange som muligt testet.

Lige nu har Vejle Kommune 10 forskellige steder at blive testet udover det stationære testtilbud på Tysklandsvej - se faktaboks.

- Vi skal have så mange som muligt testet. Det handler om at få brudt smittekæderne. Hvor styrelsen før primært koncentrerede sig om de nære kontakter, så giver det med den meget smittefarlige version i den grad også mening at kigge på de områder, hvor folk bor tæt, forklarer sundhedschefen i Vejle Kommune.

Hun regner med, at styrelsen bruger hele onsdagen på arbejdet.

- De slutter klokken 17. Jeg ved ikke, hvor mange de er, men er de ikke færdige, så fortsætter de dagen efter og dagen efter igen, siger Diana Krogstrup.


De slutter klokken 17. Jeg ved ikke, hvor mange de er, men er de ikke færdige, så fortsætter de dagen efter og dagen efter igen.

Diana Krogstrup, sundhedschef


I Radio4 Morgen gik det stigende incidenstal i Vejle heller ikke ubemærket hen. Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Chrisensen (V), giver i indslaget svar på, hvorfor han mener smitten er galoperet, og hvad der skal gøres ved det. Lyt med her. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce