Annonce
Vejle

Corona-alarm: Vuggestue og børnehave lukker ugen ud - tre er testet positiv

Avisen var forbi, da børnehaven havde tema om demokrati. Havnely ligger tæt på Føtex ved havnen i Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Den integrerede daginstitution Havnely midt i Vejle er ramt af smitteudbrud. Der er tale om et barn, der er ramt af en mere smitsom variant, og to medarbejdere.
Annonce

Vejle: Den integrerede daginstitution Havnely midt i Vejle holder lukket ugen ud. Tre personer er testet positiv for coronavirus. Der er tale om et barn og to medarbejdere.

Det bekræfter dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen onsdag eftermiddag.

Havnelys leder, Dorritt Smed, sendte kort før middag et brev ud til alle forældre med børn i vuggestuen og børnehaven, der ligger tæt på Føtex ved Vejle Havn. Heri står, at alle medarbejdere er blevet testet med regionens pcr-test i løbet af tirsdag, og at to af dem kom tilbage med positivt resultat.

Det smittede barn går i børnehaven og testede positiv i slutningen af sidste uge. Da fik alle forældre besked om, at der var tale om en mere smitsom variant. Hvilken en er uvist. Dagtilbudschefen mener, at der er tale om den britiske.

- Det er den mest udbredte og har vist sig at smitte noget mere, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Testes anden gang

Daginstitutionen lukkede onsdag og åbner først igen efter planen på mandag. Inden da skal alle medarbejdere testes for anden gang. Hvis de i mellemtiden er blevet smittet, eller flere børn er, kan situationen se anderledes ud.

- Så vurderer vi igen, om vi har mulighed for at åbne på mandag. Men det er bestemt vores håb, fortæller dagtilbudschefen.


Der er ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem de smittede. Det bliver derfor interessant at se, om medarbejderne har samme variant af coronavirus.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Det er uvist, om barnet har smittet medarbejderne eller omvendt. Dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen kalder det hele for lidt mystisk. For ingen af de tre har umiddelbart været i nær kontakt med hinanden. De har i de forgangne dage været forskellige steder i huset.

- Der er ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem de smittede. Det bliver derfor interessant at se, om medarbejderne har samme variant af coronavirus, siger han.

Annonce

Nødpasning klar

Alle forældre til børn, der vurderes at have været i nær kontakt med de smittede, er blevet kontaktet direkte.

- Vi (har) i samarbejde med medarbejderne kortlagt, hvilke børn og medarbejdere der vurderes at være nær kontakt til den smittede. Hvis dit barn er nær kontakt til den smittede eller hjemsendt til screening, har du/I allerede fået det at vide særskilt, skriver Dorritt Smed ud.

I mellemtiden tilbyder daginstitutionen nødpasning til de børn, der ikke har mulighed for at blive passet hjemme. En mindre afdeling, som ikke har tilknytning til de øvrige, holder fortsat åbent.

- Vi mener, at det er forsvarligt og passer godt på hinanden. Men vi udsteder naturligvis ingen garantier for, at man ikke bliver smittet, siger dagtilbudschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce