Annonce
Vejle

Corona-alarmen gik i tre daginstitutioner: Alle kviktest-resultater var falske

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune, holder fast i fremgangsmåden med at sende nære kontakter til smittede, der er testet positive i kviktest, hjem i isolation hurtigst muligt. Også selvom de seneste tre tilfælde nu alle viser sig at være falsk positive. Foto: Mette Mørk
47 børn og voksne blev onsdag og torsdag sendt hjem i isolation på grund af kviktest-resultater, der siden viste sig at være falsk positive. Kommunen fastholder fremgangsmåde.

Vejle: De mange kviktests, der giver falske positive svar, er begyndt at påvirke dagligdagen i flere af de vejlensiske daginstitutioner.

Torsdag blev en medarbejder i Trip Trap Træskos afdeling Skovhulen, der ligger ved Vejle Sygehus, testet positivt i en kviktest.

Derfor blev 12 børn og tre medarbejdere sendt hjem i isolation som nære kontakter.

Annonce

Den efterfølgende PCR-test fredag morgen har dog vist sig at være negativ, og derfor har forvaltningen nu tilbagekaldt hjemsendelserne.

Det samme skete torsdag med et andet smittetilfælde på Gadkjærgaard i Vinding.

Her blev en medarbejder testet positiv i en kviktest onsdag, hvilket betød at 25 børn og fem medarbejdere blev sendt hjem som nære kontakter.

Det er en stor gene

Men nu har også dette kviktest-resultat vist sig at være falsk positiv, og det samme var tilfældet med en anden test hos en medarbejder hos Paddehatten i Grejs onsdag, hvor to medarbejdere blev sendt hjem på, hvad der siden viste sig at være forkert grundlag.


Det er ikke nogen sjov oplevelse for dem, der tror, de er smittet. Det er også en stor gene for alle de kolleger og familier, der skal isolere sig.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef, Vejle Kommune


- Det er selvfølgelig uheldigt, at vi i løbet af to dage har tre falske positive i de kviktest, medarbejderne tager. Det er ikke nogen sjov oplevelse for dem, der tror, de er smittet. Det er også en stor gene for alle de kolleger og familier, der får besked om, at de er nære kontakter og skal isolere sig, fortæller dagtilbudschef i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Alarm hurtigt afblæst

Han roser de ansatte for hurtigt at få taget en PCR-test, så alarmerne er blevet afblæst indenfor et døgns tid.

- Uanset risikoen for falske positive test er det vigtigt, at medarbejderne stadig lader sig teste, så vi kan stoppe smittespredningen. Vi har tidligere fanget nogle smittebærere uden symptomer i vores kviktest og på den måde måske forhindret et større smitteudbrud i institutionerne, siger dagtilbudschefen, som også henviser til de gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

- De siger klart, at vi skal hjemsende de nære kontakter hurtigst muligt ved en positiv kviktest. Så det vil vi blive ved med at gøre på trods af oplevelserne de sidste par dage, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce