Annonce
Sport

Corona-bombe i Randers FC: To af holdets største profiler er ude mod Vejle

Vito Hammershøy-Mistrati har scoret fem Superliga-mål i efteråret, men det sjette kommer med garanti ikke søndag eftermiddag mod Vejle. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC er igen ramt af coronavirus. To spillere er testet positive, og de misser dermed søndagens opgør mod Vejle.

Fodbold: Coronavirussen er blusset op i det danske samfund, og sygdommen er nu vendt tilbage til Randers FC's spillertrup, der ellers har været smittefri i næsten et år.

Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde testede positivt tidligere på ugen, og det betyder, at de to offensive profiler ikke kan komme i kamp mod Vejle søndag eftermiddag.

- Det er en stor bet, men vi kan ikke gøre noget. De betyder rigtig meget for vores offensive spil, men nu skal andre ind at vinde den kamp. Vi er heldige med, at vi har en dygtig og bred trup, fortæller Randers FC-sportsdirektør Søren Pedersen, der har fået spillernes samtykke til at udtale sig om smittetilfældene.

Annonce

Livrem og seler

Vito Hammershøy-Mistrati tog sløj hjem fra mandagens træning, lod sig teste tirsdag morgen, og om aftenen kom dommen.

Tosin Kehinde følte snue og ømhed i halsen, hvorfor han tog en test onsdag morgen, og senere på dagen fik han besked om, at testen var positiv.

Begge spillere var altså sammen med holdkammeraterne i begyndelsen af ugen, men da hele spillertruppen er vaccineret, kræves de som nærkontakter ikke længere i isolation, men de skal til gengæld testes på fjerde- og sjettedagen.

Principielt er Randers FC blot underlagt de samme krav som det øvrige samfund omkring test ved symptomer på covid-19, men denne uges tilfælde i spillertruppen har fået klubben til at skærpe hverdagen på Viborgvej.

- Vi er gået tilbage til de procedurer, der var, da kravene var allermest strikse. I den her situation vil vi gerne gå med livrem og seler, og derfor er A-truppen også afskærmet fra ungdommen og den øvrige del af administrationen. Vi bruger flere omklædningsrum, spillerne spiser for sig selv, og vi tester, spritter og gør ekstra rent, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

En sjældenhed

Sidste efterår blev Randers FC-truppen også ramt af covid-19.

Cheftræner Thomas Thomasberg blev smittet af sin kone, og få uger senere stod spillertruppen for skud.

Daværende Randers FC-spiller Nikola Mileusnic testede positiv, og så var det også den gang Tosin Kehinde.

- Mig bekendt er der ganske få mennesker, der har fået corona to gange, og der er han så åbenbart en af dem, fortæller sportsdirektøren.

Mens landsholdene forrige weekend var i aktion, havde Randers FC-spillerne friweekend.

Vito Hammershøy-Mistrati brugte tid ved familien i København, mens Tosin Kehinde fredag deltog ved Randers FC's årlige sponsorjulefrokost, hvor i omegnen af mennesker 700 deltog.

Hvor og hvornår spillerne er blevet smittet, kan man kun gisne om, og den del har klubben heller ikke brugt tid på.

- Der er selvfølgelig en smitteopsporing i gang, men om Tosin kan have fået noget fra julefrokosten, eller Vito har fået det et bestemt sted i København, har vi ikke gået så meget op i. Vi kan ikke gøre noget ved det, men vi forsøger selvfølgelig at undgå nye tilfælde, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Snart tilbage

Klubben har nu bedt spillerne om at være endnu mere påpasselige, når de bevæger sig rundt.

- Vi har strammet op igen, og det holder vi ved, indtil vi går på juleferie, og så evaluerer vi, når vi møder ind igen i januar, lyder det fra sportsdirektøren.

Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde må vende tilbage fra isolation, når de har været symptomfrie i 48 timer. Søren Pedersen forventer, at de er tilbage på træningsbanen i starten af næste uge.

Randers FC møder Vejle Boldklub søndag klokken 14 i Superligaens 16. spillerunde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport For abonnenter

Bruuns Bundesliga: Topkamp i skyggen af uro og modgang

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce