Annonce
Erhverv

Corona får ikke lov til at stoppe Paladspassagen

Håndværkerne er i gang med at mure skillevægge op mellem de kommende spisesteder i det tidligere banklokale, mens medejer Rie Lundgren har sat Paladspassagens nyansatte eventmanger Emil Roed i sving som medhjælpende håndværker. Foto: Mette Mørk
Paladspassagen er i fuld gang med at at bygge spisesteder i lokalerne omkring det overdækkede torv. De første fire aftaler med restauratører er i hus.

Vejle: Håndværkerne klør på - i passende afstand til hinanden - i det tidligere banklokale i Paladspassagen.

Frøs Sparekasses tidligere lokaler får nye skillevægge. Hver anden væg mures op, mens de øvrige opføres i gips og beklædes med klinker til de køkkener, der skal indrettes.

Godt nok har den igangværende coronakrise udskudt åbningen af Paladspassagen Social Dining, men virussen får ikke lov at stoppe projektet.

- Inden coronakrisen udviklede sig, havde vi aftaler på plads med fire spisesteder, som er klar til åbne, når rammerne er færdige. Men det er klart, at corona-situationen har trykket på pauseknappen og forlænget den videre dialog med andre interesserede. Det er ikke til at vide, hvordan verden ser ud, når vi kommer om på den anden side af coronakrisen, fortæller medindehaver af det nystiftede selskab, Paladspassagen Social Dining ApS, Rie Lundgren.

Inden coronakrisen udviklede sig, havde vi aftaler på plads med fire spisesteder, som er klar til åbne, når rammerne er færdige. Men det er klart, at corona-situationen har trykket på pauseknappen.

Rie Lundgren, medejer af Paladspassagen Social Dining

Ombygning færdig om en måned

Hun er den ene halvpart af ejerskabet, som hun deler med sin samlever, Orla Dambo, der ejer alle bygninger i det tidligere shoppingcenter Mary's sammen med Anette Kjærulff Nielsen i selskabet Mary's Vejle ApS.

Selvom håndværkerne kan blive færdige med ombygningen i den fortsat overdækkede del af Paladspassagen i løbet af en måned, betyder coronakrisen, at hun ikke kan sætte en dato på åbningen af de nye spisesteder.

- Hvis alting havde været normalt, ville vi være færdige med ombygningen midt i april, og vi og vores håndværkere fortsætter med at arbejde, indtil vi eventuelt får besked på, at vi ikke længere må gå på arbejde. Vi tager selvfølgelig alle vores forholdsregler i denne tid, fortæller medejeren.

Annonce

Håber at få lokale med

Da situationen er, som den er, har hun ikke lyst til at sætte navne på de restauratører og madsteder, Paladspassagen har skrevet kontrakt med. Det drejer sig om et indisk og et thailandsk køkken, et køkken med et bredt pita-koncept samt et dessertkøkken.

- Inden coronakrisen var vi i tæt dialog med fem andre spisesteder, som vi fortsat håber, at vi får aftaler med inden åbningen, fortæller Rie Lundgren.

De fire spisesteder, der er gået med, har i forvejen alle boder på andre udenbys streed food-markeder, mens folkene bag det vejlensiske social dining-koncept også har været rundt ved flere af de lokale restauratører for at sælge idéen om at åbne et ekstra spisested i byen.

- Vi er i dialog med et par af de lokale spisesteder, og vi håber på, at de går med, mens andre har sagt nej tak med det samme. Vi går også målbevidst efter, hvad vi gerne vil have, og vi bruger meget tid på at mødes med de forskellige, smage deres mad og tale om konceptet, siger Rie Lundgren.

De første fire af de fem lejemål i de tidligere Frøs-lokaler er nu afsat, og Rie Lundgren håber, at syv spisesteder er klar, når Paladspassagen åbner sin social dining efter coronakrisen.. Foto: Mette Mørk
Annonce

Syv spisesteder ved åbning

Hun nævner græsk, mexicansk, italiensk og dansk mormormad, som noget af det, de håber at kunne tilbyde gæsterne, når det sociale spisekoncept er en realitet. Sammen med Orla Dambo har hun været rundt på mange street foods, og de finder særlig inspiration til aktivitetsdelen i Storms Pakhus i Odense.

De første fire spisesteder åbner i fire af af de fem lejemål, der indrettes i Frøs-lokalerne, og det sidst lejemål skal afsættes, inden man fylder de to lejemål i det tidligere Marcello's og fortsætter til Restaurant Neptuns tidligere lokaler, hvis efterspørslen er stor nok.

- Vi går efter, at syv af spisestederne er lejet ud, når vi åbner, og det skal være folk, der kan se mulighederne og gerne vil bruge energien på at være med, siger projektlederen.

Lejen for et køkken med omkring 10 spisepladser og adgang til samlet 500 fælles siddepladser på torvet og på 1. salen koster 12.500 kroner om måneden, og dertil kommer fællesudgifter på 7500 kroner.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Annonce