Annonce
Erhverv

Corona får ikke lov til at stoppe Paladspassagen

Håndværkerne er i gang med at mure skillevægge op mellem de kommende spisesteder i det tidligere banklokale, mens medejer Rie Lundgren har sat Paladspassagens nyansatte eventmanger Emil Roed i sving som medhjælpende håndværker. Foto: Mette Mørk
Paladspassagen er i fuld gang med at at bygge spisesteder i lokalerne omkring det overdækkede torv. De første fire aftaler med restauratører er i hus.

Vejle: Håndværkerne klør på - i passende afstand til hinanden - i det tidligere banklokale i Paladspassagen.

Frøs Sparekasses tidligere lokaler får nye skillevægge. Hver anden væg mures op, mens de øvrige opføres i gips og beklædes med klinker til de køkkener, der skal indrettes.

Godt nok har den igangværende coronakrise udskudt åbningen af Paladspassagen Social Dining, men virussen får ikke lov at stoppe projektet.

- Inden coronakrisen udviklede sig, havde vi aftaler på plads med fire spisesteder, som er klar til åbne, når rammerne er færdige. Men det er klart, at corona-situationen har trykket på pauseknappen og forlænget den videre dialog med andre interesserede. Det er ikke til at vide, hvordan verden ser ud, når vi kommer om på den anden side af coronakrisen, fortæller medindehaver af det nystiftede selskab, Paladspassagen Social Dining ApS, Rie Lundgren.

Inden coronakrisen udviklede sig, havde vi aftaler på plads med fire spisesteder, som er klar til åbne, når rammerne er færdige. Men det er klart, at corona-situationen har trykket på pauseknappen.

Rie Lundgren, medejer af Paladspassagen Social Dining

Ombygning færdig om en måned

Hun er den ene halvpart af ejerskabet, som hun deler med sin samlever, Orla Dambo, der ejer alle bygninger i det tidligere shoppingcenter Mary's sammen med Anette Kjærulff Nielsen i selskabet Mary's Vejle ApS.

Selvom håndværkerne kan blive færdige med ombygningen i den fortsat overdækkede del af Paladspassagen i løbet af en måned, betyder coronakrisen, at hun ikke kan sætte en dato på åbningen af de nye spisesteder.

- Hvis alting havde været normalt, ville vi være færdige med ombygningen midt i april, og vi og vores håndværkere fortsætter med at arbejde, indtil vi eventuelt får besked på, at vi ikke længere må gå på arbejde. Vi tager selvfølgelig alle vores forholdsregler i denne tid, fortæller medejeren.

Annonce

Håber at få lokale med

Da situationen er, som den er, har hun ikke lyst til at sætte navne på de restauratører og madsteder, Paladspassagen har skrevet kontrakt med. Det drejer sig om et indisk og et thailandsk køkken, et køkken med et bredt pita-koncept samt et dessertkøkken.

- Inden coronakrisen var vi i tæt dialog med fem andre spisesteder, som vi fortsat håber, at vi får aftaler med inden åbningen, fortæller Rie Lundgren.

De fire spisesteder, der er gået med, har i forvejen alle boder på andre udenbys streed food-markeder, mens folkene bag det vejlensiske social dining-koncept også har været rundt ved flere af de lokale restauratører for at sælge idéen om at åbne et ekstra spisested i byen.

- Vi er i dialog med et par af de lokale spisesteder, og vi håber på, at de går med, mens andre har sagt nej tak med det samme. Vi går også målbevidst efter, hvad vi gerne vil have, og vi bruger meget tid på at mødes med de forskellige, smage deres mad og tale om konceptet, siger Rie Lundgren.

De første fire af de fem lejemål i de tidligere Frøs-lokaler er nu afsat, og Rie Lundgren håber, at syv spisesteder er klar, når Paladspassagen åbner sin social dining efter coronakrisen.. Foto: Mette Mørk
Annonce

Syv spisesteder ved åbning

Hun nævner græsk, mexicansk, italiensk og dansk mormormad, som noget af det, de håber at kunne tilbyde gæsterne, når det sociale spisekoncept er en realitet. Sammen med Orla Dambo har hun været rundt på mange street foods, og de finder særlig inspiration til aktivitetsdelen i Storms Pakhus i Odense.

De første fire spisesteder åbner i fire af af de fem lejemål, der indrettes i Frøs-lokalerne, og det sidst lejemål skal afsættes, inden man fylder de to lejemål i det tidligere Marcello's og fortsætter til Restaurant Neptuns tidligere lokaler, hvis efterspørslen er stor nok.

- Vi går efter, at syv af spisestederne er lejet ud, når vi åbner, og det skal være folk, der kan se mulighederne og gerne vil bruge energien på at være med, siger projektlederen.

Lejen for et køkken med omkring 10 spisepladser og adgang til samlet 500 fælles siddepladser på torvet og på 1. salen koster 12.500 kroner om måneden, og dertil kommer fællesudgifter på 7500 kroner.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Erhverv

Revisionsfirmaet Kreston opretter ny afdeling i Brande

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce