Annonce
Vejle

Corona gør flere ældre ensomme - Ældresagen søger frivillige

Annonce

Vejle: Coronatiden gør ikke noget godt for den ensomhed, især mange ændre mennesker lever i.

Derfor ser Ældresagen i Vejle-Jelling det som en ekstra vigtig opgave i denne tid at udbrede lokalafdelingens tilbud om tryghedsopkald og besøgsvenner.

-  Der er mange restriktioner, vi skal overholde, og som forhindrer os i at sætte alle de aktiviteter i gang, vi ønsker. Men på nogle områder kan vi være med, og det gælder blandt andet tryghedsopkald og besøgsvenner, fortæller formanden for lokalafdelingen, Jens Jørgen Siersbæk.

Afdelingen får for tiden flere henvendelser fra ældre, som ønsker at blive ringet op hver morgen.

Derfor søger de flere frivillige, såkaldte "morgenringere", som om morgenen mellem 8.30 og 9.00 ringer til en enlig ældre, for det kan være med til at skabe større tryghed hos den enkelte.

- Vi mangler også besøgsvenner, og i øjeblikket er det især kvinder, vi gerne vil have flere frivillige af, fortæller lokalformanden.

Hvis du har tid og overskud til at besøge en ensom person, som sidder alene med sin ensomhed, og som savner én at snakke med, at gå tur med, drikke en kop kaffe med eller andet, opfordrer Jens Jørgen Siersbæk folk til at overveje at blive besøgsven.

Interesserede morgenringere kan sende mail til aktivitetsleder Preben Hanghøj på: prebenhanghoej@gmail.com eller høre mere på telefon 21 26 18 85.

Kommende besøgsvenner kan kontakte Yrsa Eriksen på: yc.eriksen@gmail.com eller telefon 24 46 96 80.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce