Annonce
Vejle

Corona giver Campus Vejle en forsmag på fremtiden

Direktør Morten Weiis-Pedersen savner sine elever og kolleger på Campus Vejle. Skiltet, der fortæller om hygiejneregler i kantine-køen, er der ikke brug for. Akkurat som resten af skolen ligger den normalt så travle kantine øde hen. Foto: Kaare Johansen
Digital undervisning får større del af hverdagen i nær fremtid - og lige nu fylder den jo de hele kan direktør og underviser konstatere her i skolelukningernes anden uge

Vejle: Stilheden er slående når man bevæger sig gennem dørkarusselen og står i den lange vandregang på Campus Vejle.

Skolen ved Boulevarden er tømt for sine 2.100 elever og man spejder også efter de 340 lærere og administrativt personale, der til hverdag fylder den travle arbejdsplads:

- Vi savner eleverne, kan jeg sige på egne og mine underviseres vegne. Jeg går ligesom rundt i et limbo, lyder der fra vandrehallens eneste repræsentant for den store uddannelses-institution, direktør Morten Weiis-Pedersen.

Det er direktøren, der har aktiveret dørkarusselen, så avisens udsendte kan få adgang til den lukkede skole. Sammen med økonomidirektør Tonni Hazegarth og ledende pedel Ole Kempf holder han skansen på en af de mange karantænedage.

Annonce
Jeg er ikke klar til, at du ser mig, lyder beskeden fra enkelte elever.

God øvelse

Men tomheden og stilheden snyder. Der er stadig fuld gang i undervisningen - den foregår bare ikke ansigt til ansigt, men ansigt til skærm. Lærerne sørger for, at eleverne ikke kommer alt for langt bagefter skemaerne og årets pensum.

- Jeg er imponeret over, hvor godt det går. Vi havde en enkelt dag til at øve inden det gik løs forrige fredag. Og allerede mandag var vi i fuld gang, siger direktøren.

Midt i savnet af eleverne kan han dog glæde sig en smule over, de erfaringer elever og lærere lige nu gør sig med den digitale undervisning. Dem bliver der nemlig brug for. Lige om hjørnet venter en fremtid, hvor i første omgang 10 procent af undervisningen bliver virtuel:

- Med det her får vi virkelig en mulighed for at øve på en god måde, konstaterer Morten Weiis-Pedersen.

Ikke stået helt op

Samme opfattelse har en af de mange lærere, der nu på anden uge underviser sine elever hjemmefra. I hjemmet på Ømkulevej har Ole Lynggaard Jørgensen indrettet undervisningsrum i kælderen. Med pc, iPad, projektor og et whiteboard har han skabt et virtuelt klasselokale. Og herfra transmitterer han så sin undervisning til sine elever i 1. g på handelsgymnasiet.

- Vi bruger blandt andet teams. På den måde kan vi se og høre hinanden. Det fungerer. Nogle morgener kan jeg dog konstatere, at enkelte af pigerne ikke er på med billede. Når jeg så skriver til dem og spørger, lyder svaret - "jeg er ikke klar til at du må se mig".

Ole Lynggaard Jørgensen underviser i samfundsfag og virksomhedsøkonomi. Til daglig er han vant til, at eleverne sidder foran ham i klassen og følger undervisningen. I disse dage, er det ikke altid, de sidder:

- Nogle af dem følger med fra sengen. Men det er helt fint. De er disciplinerede, følger undervisningen og får løst de opgaver, jeg giver dem, siger Ole Lynggaard Jørgensen.

Selvom det kan lyder afslappende med undervisning på sengekanten, er der faktisk flere opgaver end i den almindelige undervisning. Som gymnasielæreren konstaterer, har eleverne jo masser af tid i disse dage, hvor de ikke må bevæge sig hjemmefra.

Handelsgymnasielærer Ole Lyngaard Jørgensens comandocentral i huset på Ømkulevej. Herfra underviser han sine elever i samfundsfag og virksomhedsøkonomi. Foto: Ole Lynggaard Jørgensen

Savner kontakten

Når alt det gode ved den virtuelle undervisning er sagt, savner Ole Lynggaard Jørgensen kontakten med sine elever. Undervisning handler i hans verden meget om relationer. Og de er svære at få, når alt forgår bag en skærm:

- I disse dage starter et nyt hold på Open Learning. Det er for mennesker, der tager en tillægsuddannelse. Her foregår meget af undervisningen i forvejen virtuelt - men det er første gang, at jeg ikke møder dem personligt, inden vi går i gang. Det vil jeg have svært ved at arbejde med, når jeg skal starte en ny 1. g efter sommerferien.

Derfor håber han - og alle andre på Campus Vejle - at vi snart ser enden på den lukkede skole, så den lange vandrehal igen kan blive fyldt med elever, lærere og andet personale:

- For selvfølgelig kan elever være udfordrende og irriterende ind imellem - men de skaber liv på skolen så det er også et fysisk savn, konstaterer direktør Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce