Annonce
Jelling

Corona har overhalet festival i vandforbrug

Vand fås i mange udgaver i naturen, men i Jelling fås den kun i én udgave, når man er koblet på Jelling Vandværk: Rent drikkevand. Og vandværksbestyrer Arne Christoffersen melder om et merforbrug af drikkevand på 11 procent i marts, april og maj. Arkivfoto: Mette Mørk
Tre svømmehaller fossede ud igennem hanerne, men ingen grund til alarm, lyder det fra Jelling Vandværk. Merforbruget af vand var kun på 11 procent, men det er mere end forbruget under Jelling Musikfestival.
Annonce

Jelling: Hvis man tager et standard-svømmebassin og ganger dets indhold med tre, får man cirka den mængde vand - rent drikkevand forstås - der fossede ekstra ud af jellingensernes vandhaner under coronatiden.

Cirka 1200 husstande forsynes med vand fra værkets tre boringer, og de seneste tre måneder er der løbet lidt mere vand igennem de lokale vandhaner end normalt.

Det fortæller vandværksbestyrer Arne Christoffersen, der hver dag holder øje med vandforbruget i Jelling.

Hen over de seneste tre måneder har måleren listet sig op på 49.245 kubikmeter vand for månederne marts, april og maj.

Det er næsten 5000 kubikmeter mere end sidste år, da tallet var 44.439 kubikmeter vand for de samme tre måneder.

- Der er kun kommet 15-18 flere husstande til, så der er kun én forklaring på merforbruget: Folk har været mere hjemme under coronaen, lyder der fra den lokale vandværksbestyrer.

Annonce

Mere end festivalen

I procenter svarer merforbruget af vand fra Jelling Vandværk til en stigning på 10,8 procent, så det kommer til at koste en lille smule mere på vandregningen at have været hjemme under coronaen.

Normalt overvåger vandværket forbruget hver dag for at sikre, at der ikke lige pludselig er en læk et sted. Det har heldigvis ikke været tilfældet her.


Der er kun kommet 15-18 flere husstande til, så der er kun én forklaring på merforbruget: Folk har været mere hjemme under coronaen

Arne Christoffersen, vandværksbestyrer


Coronanedlukningens merforbrug er i øvrigt ikke nær så drastisk som kalenderårets store højdespringer: Jelling Musikfestival.

Alligevel kan man godt sige, at coronaen nu har overhalet musikfestivalen. På festivalen fordobles byens forbrug af vand i de fire dage, festivalen varer, og det svarer til cirka 2000 kubikmeter vand ekstra.

Det forbrug har coronaens tre første måneder altså nu mere end rigeligt slået med sine 4800 kubikmeter.

Vi har også forsøgt at indhente tal fra Jelling Varmeværk for at belyse de seneste tre måneders ændringer i jellingensernes forbrugsmønster.

Men varmemester Bjarne Nielsen mener ikke, at det er muligt at lave en opgørelse, der giver nogen mening, da der er alt for mange faktorer i sådan et regnskab. Vejret for eksempel...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce