Annonce
Livsstil

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Jesper Brorson Hansen har aldrig haft så godt et år som ejendomsmægler, som han har haft det seneste år. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hvis man går med salgstanker, så er det nu, man skal slå til. Boligerne handles nemlig hurtigt i Varde Kommune, og der er godt halvt så meget at vælge imellem, som der plejer at være.

Varde: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Endda heller ikke corona,

Således er den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse i Varde Kommune raslet ned siden marts 2020. Den er faldet med 42 dage, hvilket svarer til 21 procent, ifølge Boligsiden.

Desuden er priserne på huse i Varde Kommune steget med 17 procent i Varde Kommune, og det er mere end landsgennemsnittet, hvor priserne er steget med 12 procent i gennemsnit i løbet af det seneste år, oplyser Boligsidens kommunikationsafdeling.

Annonce

Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig

Klaus Thomsen, Danbolig Varde

- Coronapandemien har forstærket købekraften hos boligejerne gennem lave renter, færre forbrugsmuligheder og udbetalte indefrosne feriepenge, men den faldende salgstid vidner også om en øget interesse for at handle bolig, siger Klaus Thomsen, indehaver af Danbolig Varde, i en pressemeddelelse.

-  Det er ingen nyhed, at boligmarkedet har klaret sig over al forventning de seneste år. Prisstigninger og høj handelsaktivitet har været reglen snarere end undtagelsen, men oven på den seneste tids hektiske, siger Klaus Thomsen fra Danbolig i Varde. Arkivfoto: Malene Wonsbek

- Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig, tilføjer han.

Også Jesper Brorson Hansen fra Nybolig Varde har oplevet en kanon tid det seneste halvandet år.

- Et par måneder efter corona kom, tog boligmarkedet fart. Selv ude i de små byer kan vi sælge alt forholdsvis hurtigt. De seneste måneder har vi dog oplevet en tendens til, at markedet er ved at stabilisere sig. Så hvor vi i lang tid har løbet med 120, så er vi på vej ned på de 100 igen, siger Jesper Brorson Hansen.

Han åbnede sin egen ejendomsmæglerbutik i 2008, og han har altid solgt så mange boliger, som det seneste år. Omkring 105, hvor det normalt vil være i omegnen af 75 på et år.

Sommerhussalget er også godt

Ser man på sommerhuse, som Varde Kommune har en stor del af, så er det også et marked, der har udviklet sig positivt set med sælger- og ejendomsmæglerbrillerne.

Ifølge Boligsiden, så tager det cirka 50 dage mindre at sælge sit sommerhus i Varde Kommune i dag, end det gjorde for et år siden. Det er et fald i salgstid på 30 procent. Og hvor salget af sommerhuse så småt begynder at falde på landsplan nu (otte procent), så viser tallene en stigning i salget i Varde Kommune på seks procent.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Glad Peter Sørensen: Nogle gange er man skide heldig, i dag var det skide fortjent

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Med ét forstummede ulvens hylen - Luka Djordjevic headede et stort point hjem til VB

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Livsstil

Shopping: De bløde, men gode julegaver

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Annonce