Annonce
Vejle

Corona kan skabe glæde: Halgulv kom tre år før ventet

Coronaen medførte, at udskiftning af et aldrende gulv i Vinding Idræts Center kunne fremrykkes. Torsdag kunne Vinding Skoles sjette årgang slippes løs på det lækre gulv. Foto: Leif Baun
Så har Vindinghallen det fineste halgulv. Det er en del af de fremrykkede opgaver i Vejle Kommune på grund af coronaen.
Annonce

Vejle: - Det blev vi jo glade for.

Det er sjældent, man hører positive kommentarer om coronaen, men lige på ét punkt kan centerleder i Vinding Idræts Center gennem seks år, Hans Jørgen Schmidt, godt komme i tanke om en god følge af virusfaren.

Vejle Kommune har fremrykket en del opgaver og udgifter for at bidrage til at holde samfundet i gang. En af dem har været cirka 600.000 kroner, der blev frigivet til at skifte gulvet i Vindinghallen.


Vi havde tidligere fået at vide, at det kunne komme med i løbet af to-tre år. Det blev vi jo glade for, og så handlede det om at planlægge hurtigt. Vi har fået et gulv magen til DGI Husets hal 1.

Hans Jørgen Schmidt, centerleder


- Vi havde tidligere fået at vide, at det kunne komme med i løbet af to-tre år. Det blev vi jo glade for, og så handlede det om at planlægge hurtigt. Vi har fået et gulv magen til DGI husets hal 1. Vi valgte den løsning for med samme leverandør at få en skarp pris, fortæller Hans Jørgen Schmidt.

Annonce

Et ældre hus på 38

Farven på gulvet hedder Dusty Gray. Denne støvede nuance blev valgt, fordi den skulle passe til det ældre hus, som centerlederen kalder bygningerne fra 1982.

Det gamle Juncher-parketgulv var nået til vejs ende. Det var slebet ned to gange.

- Når der kom sådan 120 kilo håndboldstregspiller buldrende, så gav det sig, siger han.

Nu kan ungerne brænde krudt af på 1170 kvadratmeter nyt halgulv. Foto: Leif Baun

Gulvet er 1170 kvadratmeter. Det har den fordel, at plastoverfladen er mere rengøringsvenlig. Den kan sættes i blød om aftenen og gøres ren om morgenen. Det kan man ikke med parket.

- Vi har jo en multihal her med alle slags aktiviteter fra harpikshåndbolde til udlejning til firmaarrangementer, når det er muligt. Vores primære bruger er Vinding Sportsforening med 2200 medlemmer. Derefter kommer Vinding Skole med omkring 600 elever og desuden Idræt i Dagtimerne, siger Hans Jørgen Schmidt.

Annonce

Udlejning supplerer økonomien

Udlejningen giver hallen indtægter på 60-80.000 kroner årligt. Det er ikke ungdomsfester, bryllupper med 600 deltager eller singlefester, der lejes ud til. Men DBU, håndboldlandsholdet og Gives håndboldhold har brugt stedets centrale placering.

Kulturelle arrangementer og vælgermøder har der også været.

- Vi er meget brugte og har en belægningsprocent på 98 procent, siger centerlederen.

Hallen er selvstyrende efter pengeposeprincippet. Hallen er renoveret for cirka tre millioner kroner over de sidste 6-8 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce