Annonce
Kultur

Corona kræver endnu et offer: Nytårskoncerten aflyst

Sådan bliver det ikke i år. Slyngelorkestret Lauseniana må opgive at gennemføre nytårskoncerterne, der ellers er flyttet og reduceret en gang. De stramme coronaregler for amatørorkestre har skylden. Arkivfoto: Mads Hansen
Reglerne for amatørorkestre gør det umuligt for promenadeorkestret Lauseniana at gennemføres de i forvejen udsatte koncerter.

Vejle: Coronaen har krævet endnu et offer. Årets to nytårskoncerter i Vejle er aflyst. Tidligere er begivenheden blevet flyttet fra DGI Husets hal 1 til Vejle Musikteater, men nu er den blevet helt aflyst.

Årsagen til aflysningen er, at siddende amatørorkestre, ifølge de gældende covid-19-retningslinjer, skal sidde med ansigtet i samme retning henimod en dirigent eller lignende. Det er en så væsentlig ændring, som ikke gør det muligt for orkestret at gennemføre koncerterne.

- Vi var ellers klar, sammen med koncertarrangørerne, til at imødekomme alle corona-restriktionerne. Programmet var reduceret til en koncert på fem kvarters varighed, således at koncerten kunne gennemføres to gange på en dag. Og på denne måde kunne flest muligt høre koncerten, siger formanden for orkestret, Lars K. Mortensen.

Annonce

Formand: Trist

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd, er ked af aflysningen:

- Som kulturmenneske bliver jeg trist over, at vi igen står over for tomme museer, koncertsale og andet. Samtidig er det bydende nødvendigt under omstændighederne, men hvis forårets nedlukning lærte os noget, er det, at vi har brug for kulturlivet. Derfor er jeg sikker på, at mange også vil se frem til, at Lauseniana igen kan spille efter corona-krisen.

Annonce

Første aflysning

Siden sin begyndelse i 1963 har promenadeorkestret Lauseniana skudt nytåret godt i gang med velklingende nytårsmusik. Det er hermed første gang, at orkestret må aflyse de traditionsrige nytårskoncerter.


Som kulturmenneske bliver jeg trist over, at vi igen står overfor tomme museer, koncertsale og andet. Samtidig er det bydende nødvendigt under omstændighederne, men hvis forårets nedlukning lærte os noget, er det, at vi har brug for kulturlivet.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd


Til gengæld er koncerterne i 2022 allerede nu på plads i orkestrets kalender. Solisten, sopranen Sibylle Glosted, som publikum går glip af i 2021, er med til koncerterne i 2022.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce