Annonce
ERHVERV

Corona-krise i erhvervslivet: Så mange selskaber er stiftet eller ramt af konkurs i din kommune

Se hvordan corona-krisen har ramt erhvervslivet i Danmark, de fem regioner og hver enkelt kommune. Se også ledighedstal for hver kommune.

Annonce

Nedlukningen af store dele af det danske samfund den 11. marts har haft en enorm betydning for hovedparten af de danske virksomheder.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik fra den 5. juni peger dog ikke på en stor stigning i konkurser.

- Niveauet for erklærede konkurser i aktive virksomheder og niveauet for konkursbegæringer de seneste tre måneder ligger oven i købet lavere end i de tilsvarende måneder de seneste år, skriver Danmarks Statistik.

Det kan skyldes de mange hjælpepakker fra Folketinget, peges der på. Til gengæld er tusindvis af danskere blevet ledige under krisen.

I samarbejde med overvågningstjenesten BiQ ApS opdaterer vi her i artiklen hver uge antallet af både ophørte og nystiftede selskaber i alle de danske kommuner.

Annonce

Så mange virksomheder er ramt i din kommune

Herunder vises alle selskaber, der er ophørte og opløste i år samt selskaber under konkurs, likvidation, opløsning, tvang og rekonstruktion.

Annonce

Så mange virksomheder er stiftet

Antallet af nystartede selskaber i en periode fortæller også om graden af en krise. Herunder sammenlignes antallet af nystiftede virksomheder i år med samme periode sidste år.

Under ses antallet af nystiftede virksomheder i landets kommuner siden årets første uge.

Annonce

Sådan påvirkes ledigheden af corona-krisen

Selvom der endnu ikke er sket en stor stigning i antallet af konkurser, er antallet af ledige danskere steget kraftigt i 2020, men primært i de første uger efter nedlukningen.

Det er ifølge Danmarks Statistik især hotel- og restaurationsbranchen, der har set sig nødsaget til at fyre mange af deres ansatte.

Se tallene for hele landet sammenlignet med de forrige år herunder.

Annonce

Så meget er ledigheden steget i din kommune

Hvor de danske kommuner som regel oplever faldende ledighedstal i foråret er det i år gået den modsatte vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce