Annonce
Egtved

Corona-kuller: flere vil have fat i plantefarvet uld og strikkeopskrifter

Anne Støvlbæk Kjær fortæller, at G-uld mærker en stigende interesse for deres produkter her i coronatiden. Foto: Mette Mørk
Vi har brug for at lave noget, der holder vores hjerne i gang og det giver ro at have noget arbejde mellem hænderne, siger medejer hos G-uld.
Annonce

Ravning: Siden 2013 har strikkeglade kvinder og mænd haft mulighed for at komme fra nær og fjern for at mærke på det plantefarvede uld, der sammen med strikkeopskrifter er salgsvaren hos G-uld i Ravning.

G-uld er et tre-mandsfirma, og folkene bag havde troet, at coronasituationen ville ramme dem hårdt. Men i stedet mærker de et større behov end tidligere, for når nu man ikke kan mødes fysisk, giver det rigtig god mening at samles digitalt om noget, man skaber med hænderne.

– Mange ting lukker ned nu, men vi samles på en ny måde. Nogle skælder det digitale ud, men det er også det, der gør nye ting muligt. Vi har sammen med strikkedesigner Annette Danielsen lavet en "knitalong", hvor man dagligt kan mødes online og strikker sammen. Mange har fundet pindene frem og hashtagget #striksammensjal, vokser dag for dag, fortæller medejer Anne Støvlbæk Kjær.

Mange ting lukker ned nu, men vi samles på en ny måde. Nogle skælder det digitale ud, men det er også det, der gør nye ting muligt.

Anne Støvlbæk Kjær, medejer hos G-uld
Annonce

Udvider åbningstiden

– Vi vender som mange andre også hver en krone, men det er som om det at strikke, nu for alvor er blevet vækket til live hos kunderne, siger Anne Støvlbæk Kjær, der er blevet helt rørt over den store interesse, der netop nu er for at strikke.

Mange bestiller garn og opskrifter via butikkens webside og kommer herefter selv og henter det ved gården, uden de behøver at komme helt indenfor.

Normalt har butikken begrænsede åbningstider, men nu er døren åben alle hverdage fra klokken 11 til 15 og G-uld oplever en stille strøm af folk, der kommer for at handle. Og alle er meget beviste om at holde afstand.

-Nærvær er vigtigt for os, så det er helt hårdt at holde afstand i butikken, men det er bare dejligt at kunne hjælpe folk stadigvæk, fortæller Anne Støvlbæk Kjær.

G-uld har også internationale kunder og havde glædet sig til af holde deres populære kurser her i foråret. Men lige nu hænger de kurser i en tynd tråd. Derfor er planen at udskyde de kurser, der ikke kan afholdes nu, og i stedet prøver G-uld at starte undervisning op online. For det er netop nu plantefarvningssæsonen står for døren, og den vil G-uld gerne dele med alle interesserede.

Hos G-uld kan man blandt andet købe tørrede planter, så man selv kan plantefarve sit garn. Teknikken underviser G-uld også i. Foto: Mette Mørk
Plantefarvet uld fåes i mange smukke farver og nuancer. Forunderligt nok også i farver, man måske ikke troede var helt naturlige. Foto: Mette Mørk
Anne Støvlbæk Kjær (tv) og Louise S. Jensen har plads til at G-uld's kunder kan komme og handle i god afstand til hinanden på gården i Ravning. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce