Annonce
Egtved

Corona lægger indvielsesfest ned

Søren Lindbjerg, Svend-Erik Madsen og Peter Bruun Hansen har arbejdet hårdt på at gøre renoveringen af Nørup Sognegård mulig. De havde alle glædet sig meget til blandt andet at vise den nyrenoverede sal frem - men det må altså vente. Arkivfoto: Mette Mørk
På søndag skulle renoveringen af Nørup Sognegård have været fejret med en stor indvielsesfest. Det har coronaen nu spændt ben for.
Annonce

Ny Nørup: Nyt, lækkert køkken, nye lyse badeværelser, nyrenoveret sal og nye vinduer og døre. Henover foråret og sommeren har Nørup Sognegård gennemgået en meget omfattende renovering.

Det skulle efter planen være fejret søndag med en stor indvielsesfest. Men den fest er nu aflyst på grund af den stigende risiko for at blive smittet med covid-19.

- Der kommer stadig flere restriktioner og meldinger ud i forbindelse med det stigende smittetal. Det kan være svært at agere i alle de meldinger, der kommer både på landsplan og lokalt. Men vi er helt enige i bestyrelsen om at bruge forsigtighedsprincippet. Derfor aflyser – eller udskyder – vi den store fest, siger formand for Nørup Sognegård Peter Bruun Hansen i en pressemeddelelse.


Vi er stolte over resultatet og havde glædet os til at vise huset frem. Men det ville ikke være ansvarligt at gennemføre i en tid, hvor der advares mod større forsamlinger.

Peter Bruun Hansen, formand


Den gennemgribende renovering har stået på gennem det seneste halve år og har kostet mere end en million kroner. Pengene har bestyrelsen bag sognegården skaffet gennem fonde og bidrag fra det lokale erhvervsliv.

Annonce

Ærgerlig over aflysning

Ud over selve åbningstalen bød indvielsesfesten blandt andet på stort gratis morgenmads-bord, fællessang med højskoleforstander Jakob Bonderup, trylleri for børnene og grillpølser til de sultne.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over at måtte aflyse. Vi er stolte over resultatet og havde glædet os til at vise huset frem. Men det ville ikke være ansvarligt at gennemføre i en tid, hvor der advares mod større forsamlinger, selvom vi selvfølgelig havde en plan for, hvordan vi ville gribe det an med alle tænkelige beskyttelsesforanstaltninger, siger Peter Bruun Hansen.

Han er derfor glad for, at det er en helt enig bestyrelse, der står bag aflysningen. Det er også en bestyrelse, der er enig om, at indvielsen vil blive gennemført på et tidspunkt, hvor det igen er sikkert at forsamles.

- Hvis der er folk, som planlægger at bruge festlokalerne på et senere tidspunkt og gerne ville have brugt indvielsen til en "kigger", kan de bare henvende sig og få en aftale om en privat rundvisning, lyder det fra sognegårdens bestyrelsesformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce