Annonce
Erhverv

Corona mere end halverede Kirkbis overskud: Tjente 6,4 milliarder kroner i 2020

Det er familien Kirk Kristiansen, der ejer Kirkbi A/S. Familiens nestor, Edith Kirk Christiansen (forrest), døde i 2015, og det er i dag Kjeld Kirk Kristiansen samt børnene Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard, der ejer aktierne i Kirkbi A/S. Arkivfoto: Keld Stampe.
Nedlukningerne betød, at besøgstallene i Merlin Entertainments mange forlystelsesparker kun var på en tredjedel sidste år, og det kan mærkes i regnskabet for Kirkbi A/S.

Billund: Selvom Lego i 2020 oplevede en stærk vækst, er det gået den modsatte vej for selskabet, der ejer Lego, Kirkbi A/S.

Kirkbi, der er familien Kirk Kristiansens pengetank, har mandag offentliggjort sit årsregnskab for 2020, og det viser et overskud på 6,4 milliarder kroner efter skat. Det er et betydeligt fald i forhold til 2019, hvor der blev tjent 16,8 milliarder kroner efter afregningen med skattefar.

Trods det store fald er der tilfredshed at spore hos Kirkbi.

Annonce

- Med den globale covid-19 pandemi blev Kirkbi påvirket forskelligt på tværs af Lego Koncernen, Merlin Entertainments og investeringsaktiviteterne. Kirkbi fokuserede igennem året på at være en ansvarlig ejer og virksomhed. Herudover var fokus på medarbejdernes sundhed, sikkerhed og trivsel. I lyset af de ekstraordinære omstændigheder leverede Kirkbi et tilfredsstillende resultat, siger direktør Søren Thorup Sørensen ifølge en pressemeddelelse.

Corona hård ved Merlin

Kirkbi A/S ejer 75 procent af aktierne i Lego Koncernen, og det er netop det fornemme resultat hos Lego, som gør, at Kirkbi igen i 2020 kunne tjene penge. Lego tjente 9,9 milliarder kroner efter skat, og det resultat er aldrig set bedre.

Kirkbi A/S

  • Kirkbi A/S er ejet af Kjeld Kirk Kristiansen samt dennes tre børn; Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.
  • Selskabets primære aktivitet er at eje 75 procent af Lego. Derudover ejer Kirkbi 50 procent af Merlin Entertainments, som står bag Legoland-parkerne.
  • Derudover ejer Kirkbi A/S aktier i en række andre selskaber, blandt andet Falck, Nilfisk og ISS.
  • I hjembyen Billund spiller Kirkbi A/S en meget aktiv rolle i byudviklingen. Det er Kirkbi A/S og Billund Kommune, der står bag den byvision, som siden 2015 har haft stor betydning for, hvordan byen har udviklet sig - og vil udvikle sig i fremtiden.
  • Kirkbi A/S havde ved udgangen af 2020 en egenkapital på 105,3 milliarder kroner.

Til gengæld var corona-pandemien meget hård ved Merlin Entertainment, som blandt andet ejer Legoland-parkerne. Antallet af besøgende var året igennem på  blot en tredjedel sammenlignet med 2019, og Kirkbis andel af årets resultat blev derfor et underskud på to milliarder kroner. Til sammenligning blev der i 2019 tjent 135 millioner kroner på Merlin Entertainment.

Annonce

Milliardoverskud

Også Kirkbis mange investeringsaktiver fik tæv i det herrens coronaår. Driftsresultatet af investeringsaktiverne var i 2020 negativt med 1,6 milliarder kroner, mens der i 2019 var et positivt resultat på 9,3 milliarder kroner.

Trods det vanskelige år lykkedes det altså Kirkbi A/S at skabe et milliardoverskud, og selskabet havde ved udgangen af 2020 en egenkapital på ikke mindre end 105,3 milliarder kroner.


I lyset af de ekstraordinære omstændigheder leverede Kirkbi et tilfredsstillende resultat.

Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør, Kirkbi A/S
Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce