x
Annonce
Kultur

Corona: Missionshuset og Metodistkirken lukker ned - men du kan høre Harry Potter på klokkespil

Metodistkirken i Vissingsgade i Vejle. Arkivfoto: Torben Glyum
Kampen for at drosle coronavirus ned i tempo betyder, at listen over aflyste arrangementer vokser dag for dag.

Vejle: Vejle Amts Folkeblad vil forsøge at holde læserne opdateret med de nyeste aflysninger af konkrete arrangementer. Er du arrangør og ønsker at bekendtgøre en aflysning, så skriv en mail til vejle@vafo.dk.

Du er også velkommen med spørgsmål om corona-situationen, som vi kan forsøge at finde svar på.

Ingen orgel - men Harry Potter på klokkespil

Det er ikke alt, der er aflyst. Organist Erik Kure, der normalt spiller til gudstjenesterne i Sct. Nicolai Kirke, må som alle sognepræster og organister undvære den indendørs menighed i denne tid. Så orgelspil bliver der nok ikke så meget af.

Til gengæld har Sct. Nicolai Kirke sit fine klokkespil - og det kan høres vidt og bredt i Vejle by.

For eksempel på lørdag 21. marts 2020 fra klokken 11.15 til 11.45. Her vil Erik Kure spille musik af Bach og Beethoven, temaer fra Harry Potter og Sound of Music samt danske sange og salmer til årstiden.

"Koncerten kan høres udenfor Sct. Nicolai Kirke på Kirketorvet og de tilstødende gader, mens man går forbi eller befinder sig i passende afstand fra andre tilhørere," skriver kirken til Vejle Amts Folkeblad.

Mssionshuset aflyser alt

Indre Mission i Vejle, der holder til i missionshuset på Olgas Vej i Vestbyen, har aflyst alle arrangementer marts måned ud.

Det rammer følgende møder:

Møde ved generalsekretær Ole Andersen, Frederikssund, torsdag 19. marts.

Bibelstudie for seniorer onsdag 25. marts.

Undervisningsdag ved sognepræst Henrik Laursen, Vigerslev, lørdag 28. marts.

Metodistkirken: Husk at hjælpe andre

Metodistkirken i Vejle, der ligger i Vissingsgade 15, har - som mange andre kirker - lukket ned for alle aktiviteter og samlinger de næste to uger.

"Vi er i Metodistkirken kendte for at have åbne hjerte og arme - det vil vi fortsat have, og der skal derfor lyde en opfordring til, at vi hjælper dem omkring os, der bliver påvirket af, at Danmark lukker ned," skriver Anders Strand.

Søndag formiddag holdt kirken både børnekirke og gudstjeneste via Facebook.

Folkeuniversitetet i Vejle aflyser to foredrag

Folkeuniversitetet i Syddanmark aflyser alle arrangementer foreløbig marts måned ud. For Folkeuniversitetet i Vejle gælder det foredrag på Vingsted Mølle torsdag 26. marts og foredrag på Vejle Stadsarkiv tirsdag 31. marts. Det oplyser Vagn Kjeldsen fra Folkeuniversitetet.

De gamle landmænd bliver hjemme

Vejle-Fredericia Landbosenior aflyser alle tilbud de kommende tre måneder. Det rammer blandt andet besøget på virksomheden Enorm 1. april og en tur til Sydfyn 14. maj.

Programmet for 2. halvår 2020 planlægges som tidligere med forventning om, at corona-situationen er stabiliseret. Programmet udsendes sidst i maj, og første arrangement er 18. juni, oplyses det.

Kunst & Kulturhøjskolen aflyser alt

På grund af corona aflyser Kunst & Kulturhøjskolen alle sine arrangementer i den nærmeste fremtid. Det rammer følgende arrangementer:

MandagsHøjskolen - TirsdagsHøjskolen - OnsdagsHøjskolen - Årsmøde - Kunstforedrag 24. marts - Koncerteftermiddag 24. marts.

Også "Lørdagsbussen" 4. april er aflyst, men højskoleleder Jørgen Ejlskov håber, at udflugterne 2. maj og senere gennemføres.

"For rigtig mange betyder aflysningerne, at denne sæson er forbi," skriver Jørgen Ejlskov til redaktionen.

Løget ligger stille

Afdelingsbestyrelserne i boligforeningen AAB Vejles afdeling 41 og 42, Grønvang og Løget, har aflyst en række aktiviteter.

Det oplyser René Vilstrup-Bie, formand for AAB Grønvang.

"I Afdeling Grønvang betyder det, at mandecafe, kvindeklubben, lektieklub, caféen, keramik-, cykel-, træværkstedet samt systue og 'Sjove Børn' er lukket i perioden. Dertil kommer alle andre aktiviteter i bygningerne i Grønnedalen 12, 16, 18 og i bygningerne Løget Høj 19 og 21. Med andre ord: Alt, hvad der foregår i alle vore lokaler i parterren i afdeling 41 og alle beboeraktiviteter i Kvartershuset lukkes ned," skriver René Vilstrup-Bie.

Han pointerer, at de to AAB-afdelinger har en del beboere, der er sårligt sårbare i forhold til coronasmitten på grund af alder og/eller helbred.

BørneTelefonens landsindsamling er aflyst

Børns Vilkår har besluttet at udskyde sin landsindsamling, som skulle have været afviklet søndag 22. marts.

Der arbejdes på at finde en ny dato senere på året, hvor indsamlingen kan blive afholdt. Alle tilmeldte indsamlere er blevet informeret på mail.

Børns Vilkårs landsindsamling har til formål at indsamle penge til BørneTelefonen, som hvert år oplever et stigende antal henvendelser fra børn, der har brug for at tale med en voksen.

Fortællercafe er aflyst

Sognepræst Erik Steen Nielsen var på programmet i "Fortællercafé" på Sofiegården onsdag 25. marts. Han skulle i ord og billeder fortælle om "Fornemmelse for rum".

Men det bliver ikke til noget. Sofiegårdens dagcenter og cafeen er lukket indtil videre.

Næste "Fortællercafé" holdes i september.

Kommunen aflyser rygestop- og sundhedskurser

Selv sundhedskurser kan rammes af sygdom! Vejle Kommune oplyste således onsdag, at en række sundhedskurser for borgere med kroniske lidelser og særlig sårbarhed aflyses indtil videre.

Alle deltagerne vil blive ringet op, og på baggrund af en individuel vurdering besluttes det, hvad der skal sættes i stedet for kurserne for den enkelte.

Følgende hold stopper midlertidigt: KOL - Kræft - Hjerterehabilitering - Diabetes - Pårørendehold (fordi de har sårbare pårørende) - Rygestop (fordi rygere er særligt udsatte).

Team Rynkeby Skoleløbet er aflyst

Skoleelever fra Vejle Midtbyskole, Vinding Skole og Søndermarksskolen og elever fra 295 andre skoler i landet må vente med at løbe penge hjem til Børnelungefonden, da årets Team Rynkeby Skoleløbet er aflyst.

- Vi udsætter løbet ud fra et større hensyn. Vi skal tage situationen alvorligt, og vi skal gøre vores for at undgå at være med til at sprede smitten. Ikke blot for vores egen skyld, men også for at skåne de sårbare grupper – både de ældre og de kronisk syge i alle aldre. Herunder de børn, vi løber for, siger Carl Erik Dalbøge, der er direktør i Team Rynkeby Fonden, i en pressemeddelelse.

Løbet skulle have fundet sted fredag 3. april før påskeferien, men bliver nu flyttet til torsdag 4. juni, hvis coronasmitten har lagt sig, og det igen er forsvarligt at afholde et arrangement af den størrelse.

Team Rynkeby Skoleløbet er den største bidragsyder til Børnelungefonden, og sidste år indsamlede landets skoleelever godt 6,4 millioner kroner til de lungesyge børn i forbindelse med løbet.

Hospice lukker døren

Sct. Maria Hospice i Vejle aflyser den planlagte informationseftermiddag tirsdag 17. marts. Det gratis arrangement, der både omfattede rundvisning og spørgsmål og svar i huset på Karl Bjarnhofs Vej i Bredballe, udskydes for at undgå smittespredning.

Af samme årsag aflyser Sct. Maria Hospice Støtteforening den planlagte generalforsamling tirsdag 31. marts. Indkaldelse til ny Generalforsamling vil blive offentliggjort, når situationen er afklaret, meddeler støtteforeningens formand, Anne Bak.

Højskolesangbogen er smækket i

DGI Huset Vejle har besluttet at aflyse en af sine populære sangaftener, der var planlagt til 26. marts. Den seneste samlede over 1800 deltagere. Men nu må de hvile stemmen.

Direktør i DGI Huset Roland Christiansen oplyser, at man har opgivet at flytte sangaftenen. Næste sangaften holdes som planlagt 4. maj.

Efter aflysningen er det blevet besluttet, at DGI Huset lukker ned for alle aktiviteter, både sportslige og kulturelle, indtil videre.

Intet møde i Halvni Klubben

- På baggrund af den eskalerede situation omkring corona og Vejle Kommunes opfordring til os, om især at overveje arrangementer med ældre deltagere har vi besluttet at aflyse vores planlagte møde onsdag 18. marts, lyder det fra formanden i Halvni Klubben i Vinding, Peter Rasztar.

Halvni Klubben skulle have hørt et foredrag af FOF-leder Anne Zibrandtsen, der sidste år kørte rundt i Europa i syv måneder i sit folkevognsrugbrød.

Grænseforeningen udskyder sin generalforsamling

Grænseforeningen for Vejle og Omegn aflyser foreningens generalforsamling 18. marts i Bygningen. Der indkaldes til ny generalforsamling senere.

Ingen musical på friskolen

Vejle Friskole har valgt at droppe årets skolemusical af frygt for smittespredningen af Covid-19. Skolemusicalen skulle efter planen have været opført torsdag 19. marts, men skolen vil ikke løbe nogen risiko.

- Eleverne er mildest talt kede af aflysningen af skolemusicalen, da det er noget alle ser frem til. Men vi bliver nødt til at aflyse, fordi det ikke er forsvarligt at invitere et publikum ind på vores skole, siger Birthe Kidde Skov, der er leder af Vejle Friskole.

Hun tilføjer, at ingen elever eller lærere på nuværende tidspunkt er syge eller smittede af coronavirus.

Grænsen og Sprogø-pigerne får ny dato

To foredrag arrangeret af Byhistorisk Selskab - for selskabets medlemmer - aflyses. De skulle have være holdt 18. marts - om "Grænsedragningen 1918-20" - og 24. marts - om "Pigerne på Sprogø".

Foredraget af dansk generalkonsul i Flensborg Henrik Becker-Christensen om Grænsedragningen 1918-20 holdes i stedet onsdag den 13. maj klokken 19 på Vejle Stadsarkiv. Tilmelding kan ske 4. til 7. maj.

Det andet foredrag om Sprogø-pigerne har endnu ikke fået et nyt tidspunkt.

Klimaforedrag i Grejs flyttes

Friskolen, Menighedsrådet og Borgerforeningen i Grejs har besluttet at aflyse et klimaforedrag 26. marts i Grejs Kulturcenter. Her skulle meteorolog og DR-vejrvært Mikael Jarnvig sætte fokus på, hvad der er korrekt og forkert i klimadebatten.

Men det kommer han først til at gøre på et senere - og endnu ikke fastlagt - tidspunkt på året, oplyser Grejs Borgerforening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce