Annonce
Ikast-Brande

Corona på minkfarm ved Bording

Coronasmitten blandt mink er nu også nået til Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Første tilfælde af coronavirus blandt mink i Midtjylland er fundet på en minkfarm i Bording.
Annonce

Bording: Det første tilfælde af coronavirus blandt mink er nu bekræftet på en minkfarm i Midtjylland. Det drejer sig om en minkfarm ved Bording i Ikast-Brande Kommune. Det bekræfter Fødevarestyrelsen over for DR P4 Midt & Vest.

Hidtil har coronasmitten været isoleret til blandt nordjyske farme og en enkelt farm på Læsø. Her er registreret smitte blandt 51 minkfarme og yderligere 42 er under mistanke, lød fra tirsdag aften fra Fødevarestyrelsen.

Forrige uge var antallet af coronaramte minkfarme 41, mens 20 var under mistanke. Fødevareminister Mogens Jensen (S) har udtalt, at op mod 100 nordjyske minkbesætninger svarende til over en million dyr skal aflives. En opgave som Fødevarestyrelsen står for med assistance fra Beredskabsstyrelsen og politiet.

Efter planen skal aflivningen af de første minkfarme finde sted onsdag. Det er dog imidlertid forsinket, da der mangler en aftale om kompensation til de berørte minkavlere, skriver Ritzau.

Nyheden om smitten på minkfarmen i Bording kommer kun kort tid efter, at eleverne i 1.a, 3.a og 3.b på Bording Skole blev sendt hjem sammen med 12 medarbejdere, der har relation til klasserne. Årsagen er, at en elev i hver af årgangene i weekenden blev testet positiv for covid-19. Eleverne kommer først i skole igen efter efterårsferien.

Om det har nogen forbindelse til minkfarmen vides dog ikke.

I Ikast-Brande Kommune betyder de seneste smittetilfælde, at kommunen i weekenden oversteg sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Ikast-Brande

Travebanko på søndag

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce